mango123 Skrevet 27. juli 2016 Del Skrevet 27. juli 2016 Er kaffe med melk veldig skadelig for tenna med tanke på misfarging? I så fall hva annet enn å ta melk i kaffen kan man gjøre for at det ikke skal skade så mye? Lenke til kommentar
PerAndre123 Skrevet 27. juli 2016 Del Skrevet 27. juli 2016 Ikke drikke kaffe. Pusse tennene etter du har drukket kaffe. Drikke litt vann etter du har drukket kaffe. Drikke svak kaffe. Lenke til kommentar
mango123 Skrevet 27. juli 2016 Forfatter Del Skrevet 27. juli 2016 Ikke drikke kaffe. Pusse tennene etter du har drukket kaffe. Drikke litt vann etter du har drukket kaffe. Drikke svak kaffe. Hjelper det mye å ta melk i ? Lenke til kommentar
PerAndre123 Skrevet 27. juli 2016 Del Skrevet 27. juli 2016 http://www.kk.no/livsstil/skyll-munnen-etter-du-har-drukket-kaffe-24914 Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 27. juli 2016 Del Skrevet 27. juli 2016 Er kaffe med melk veldig skadelig for tenna med tanke på misfarging? Nei, ikke veldig skadelig, hverken med eller uten melk. Så lite skadelig at det vanskelig kan påvises. Tennene blir naturlig litt gulere med tida, så lenge vi ikke oppbevares på et fryselager i vakuum. Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 27. juli 2016 Del Skrevet 27. juli 2016 Ikke drikke kaffe. Pusse tennene etter du har drukket kaffe. Drikke litt vann etter du har drukket kaffe. Drikke svak kaffe. Stryk det andre punktet. Det er syre i kaffi og dersom ein pusser tennene rett etterpå, vil den syra bidra til å slipe tennene endå meir. Dette er same effekten som ein får av å pusse tennene etter å ha drukket brus eller andre syrehaldige drikker. Dei andre fungerer bra. Dei fleste er ikkje villige til å slutte med kaffi, så det å skylle munnen etterpå er veldig lurt. Tar du i tillegg ein tyggis så vil det få i gang spyttproduksjonen som bidrar til å rense munnen, fjerne syra og gjenopprette PH-balansen. Etter det eg har fått med meg så vil ikkje kaffi skade tennene i så veldig stor grad, men det er mest snakk om misfarging. Misfarging skjer når tennene blir eksponert for syre. Jo lengre den perioden varar, jo større blir effekten. Ved å drikke ferdig, skylle munnen og evt. ta ein tyggis vil du minimere eksponeringen. Er kaffe med melk veldig skadelig for tenna med tanke på misfarging? I så fall hva annet enn å ta melk i kaffen kan man gjøre for at det ikke skal skade så mye? Mjølk vil endre PH-verdien i koppen i positiv retning og vere postitivt for å minske misfargingen. Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 27. juli 2016 Del Skrevet 27. juli 2016 Melk er basisk så det vil hjelpe til og senke syrenivået til kaffen så det vil hjelpe uansett, og i det lange løp kan det hende det hjelper mye. Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 27. juli 2016 Del Skrevet 27. juli 2016 Melk er basisk så det vil hjelpe til og senke syrenivået til kaffen så det vil hjelpe uansett, og i det lange løp kan det hende det hjelper mye. Jaha, når ble pH på 6,7 basisk? pH på søtmelk er 6,7, mens syrnet melk har en pH på 4 - 4,4 Men joda, kaffen får litt høyere pH verdi, da kaffe har en pH på rundt 5. Lenke til kommentar
Eriksendrul Skrevet 27. juli 2016 Del Skrevet 27. juli 2016 Melk er basisk så det vil hjelpe til og senke syrenivået til kaffen så det vil hjelpe uansett, og i det lange løp kan det hende det hjelper mye. Jaha, når ble pH på 6,7 basisk? pH på søtmelk er 6,7, mens syrnet melk har en pH på 4 - 4,4 Men joda, kaffen får litt høyere pH verdi, da kaffe har en pH på rundt 5. Beklager min feil. Det er "så og si" basisk, 0,3 Ph fra og være definert som en base. Med andre ord: Melk er nesten basisk og vil da nøytralisere syren i kaffen til en viss grad og det vil ha en effekt over lengere tid om det er syren i kaffen som gjør at man får gule tenner ( Jo mer kaffe med lavere syreinnhold pga melk, jo lengere tid før man får gulere tenner ) Lenke til kommentar
Malmern Skrevet 27. juli 2016 Del Skrevet 27. juli 2016 Melk er basisk så det vil hjelpe til og senke syrenivået til kaffen så det vil hjelpe uansett, og i det lange løp kan det hende det hjelper mye. Jaha, når ble pH på 6,7 basisk? pH på søtmelk er 6,7, mens syrnet melk har en pH på 4 - 4,4 Men joda, kaffen får litt høyere pH verdi, da kaffe har en pH på rundt 5. Beklager min feil. Det er "så og si" basisk, 0,3 Ph fra og være definert som en base. Med andre ord: Melk er nesten basisk og vil da nøytralisere syren i kaffen til en viss grad og det vil ha en effekt over lengere tid om det er syren i kaffen som gjør at man får gule tenner ( Jo mer kaffe med lavere syreinnhold pga melk, jo lengere tid før man får gulere tenner ) Nei, 7 er ikke en base, det er en nøytral løsning. Hadde du sagt 0,4 unna, så hadde jeg vært enig. 0 - 6,9 = Syre 7 = Nøytral 7,1 - 14 = Base (Tall under 0 og over 14 forekommer jo også, men da blir det straks litt mer komplisert.) Sa jo også at jeg var enig i utsagnet ditt om at pHen i kaffen ble høyere, dvs. nærmere nøytralt. Lenke til kommentar
Vox_populi Skrevet 28. juli 2016 Del Skrevet 28. juli 2016 0 - 6,9 = syre 7 = nøytral 7,1 - 14 = base Nja, hva med 7,05 f.eks.? Syre <7, nøytral =7 og base >7, tenker jeg heller vi sier. Forresten ser det ikke ut til å være så stor forskjell på pH 6,7 og pH 7,0, men i virkeligheten er 6,7 dobbel så sur (dobbel så høy konsentrasjon av H⁺). 1 Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 28. juli 2016 Del Skrevet 28. juli 2016 Vel, nå er jo pH-skalaen logaritmisk og de syrligste drikkene man heller i seg har en pH som er 4,5 unna nøytral så man skal ikke bekymre seg for drikker som har pH bare 1-2 unna nøytral. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå