Redaksjonen. Skrevet 16. juli 2016 Del Skrevet 16. juli 2016 Vi spør toksikolog Helle Knutsen ved Folkehelseinstituttet.Hvordan griller man for å redusere dannelse av helseskadelige stoffer? Lenke til kommentar
MrAHB Skrevet 16. juli 2016 Del Skrevet 16. juli 2016 Takk for fin artikkel som gikk litt i dybden. Dessverre ble det ikke nevnt en ting som folk blir syke av i hopetall: En del matvarer må være godt stekt, ellers så blir man syke, selv om dyret er friskt. Enda verre er det om kjøttet har bakterier og annet som det ikke skal, da må det i allefall stekes godt for at man ikke skal bli syk. 1 Lenke til kommentar
joffeloff Skrevet 16. juli 2016 Del Skrevet 16. juli 2016 Så man skal altså grille slik at kjøttstykket ikke er grillet i det hele tatt. Man kan nesten like godt koke kjøttet i en fjordlandspose. Da blir det ikke mye kreftfremkallende midler, men det smaker til gjengjeld pappmache av hele stasen. Lenke til kommentar
Tastaturskriver Skrevet 16. juli 2016 Del Skrevet 16. juli 2016 Hva med å handle hos den lokale slakteren og kjøpe et godt marmorert og mørnet kjøttstykke i stedet for den frosne pappmachedritten du tydeligvis unner deg i dag? 1 Lenke til kommentar
Halvor Sølvberg- the MOV Skrevet 16. juli 2016 Del Skrevet 16. juli 2016 For en provokasjon, eg kan å grille ! Lenke til kommentar
Nicolai Langfeldt Skrevet 17. juli 2016 Del Skrevet 17. juli 2016 Det er verdt å få med seg at det er nettopp Maillard-reaksjonen som gir den gode stekesmaken på kjøtt. Kjøttet må brunes ved minst 140-165 grader for å få det. Ved høyere temperaturer får en også karameliserings effekter. (Se Wikipedia). Som de skriver så er dette ikke skadelig for de som spiser grillmat 'noen' ganger ikke året. Fram med grillen! 1 Lenke til kommentar
G Skrevet 19. juli 2016 Del Skrevet 19. juli 2016 Som de skriver så er dette ikke skadelig for de som spiser grillmat 'noen' ganger ikke året. Fram med grillen! Jo, det er like skadelig. Men, belastningen på kroppen blir mindre dessto mer du klarer å unngå inntaket. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå