Gå til innhold

Hvordan griller man for å redusere dannelse av helseskadelige stoffer?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for fin artikkel som gikk litt i dybden. Dessverre ble det ikke nevnt en ting som folk blir syke av i hopetall:

En del matvarer må være godt stekt, ellers så blir man syke, selv om dyret er friskt. Enda verre er det om kjøttet har bakterier og annet som det ikke skal, da må det i allefall stekes godt for at man ikke skal bli syk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så man skal altså grille slik at kjøttstykket ikke er grillet i det hele tatt. Man kan nesten like godt koke kjøttet i en fjordlandspose. Da blir det ikke mye kreftfremkallende midler, men det smaker til gjengjeld pappmache av hele stasen.

Lenke til kommentar

Det er verdt å få med seg at det er nettopp Maillard-reaksjonen som gir den gode stekesmaken på kjøtt. Kjøttet må brunes ved minst 140-165 grader for å få det. Ved høyere temperaturer får en også karameliserings effekter. (Se Wikipedia). Som de skriver så er dette ikke skadelig for de som spiser grillmat 'noen' ganger ikke året. Fram med grillen!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som de skriver så er dette ikke skadelig for de som spiser grillmat 'noen' ganger ikke året. Fram med grillen!

 

Jo, det er like skadelig. Men, belastningen på kroppen blir mindre dessto mer du klarer å unngå inntaket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...