Novice99 Skrevet 15. juli 2016 Del Skrevet 15. juli 2016 Kjøpte en flaske Laphroaig 10 år nylig. Flaskene var plassert på bunnhyllen på polet, liggende i 45 graders vinkel. Dette medførte at korken som er av kork , var gjennomtrukket av whiskyen. Er dette en oppbevaringsmåte som anbefales ? Kan whiskyen ta smak av å ligge med en kork gjennomfuktet av whiskyen ? Eller er det helt likegyldig om den oppbevares stående eller delvis liggende ? Lenke til kommentar
Simen1 Skrevet 16. juli 2016 Del Skrevet 16. juli 2016 (endret) Fuktet kork er bare bra. Tørr kork (langvarig stående) kan "korke" (ødelegge) vin, men jeg vet ikke om det kan skje med whisky. Når det er sagt så er Laphroaig kjent for å ha veldig kraftig og spesiell smak. Det er sånn den skal være. Endret 16. juli 2016 av Simen1 1 Lenke til kommentar
Noxhaven Skrevet 16. juli 2016 Del Skrevet 16. juli 2016 Langtids lagring av vin anbefales å lagres liggende for å holde korken fuktig ja, det er så den ikke tørker ut så den slepper inn oksygen. Whiskey bør derimot lagres stående siden den relativt høye alkohol prosenten har en etsende effekt på korken, det fordunster samtidig så mye i flasken at ikke korken tørker ut på samme måte som ved lavere alkoholinnholdige drikker. Men det merker du rimelig fort, om korken er morken så smuldrer den opp når du åpner flasken da har den også sluppet ut alkohol, og inn oksygen som du merker på smaken. Og som Simen nevner så er Laphroaig en ganske så spesiell whiskey, mye røkig torv smak, dominant tang/sjø smak og ganske så salt ettersmak. Du kan lese litt om lagring her: https://whiskyinformative.com/2012/12/06/how-to-properly-store-whisky/ 1 Lenke til kommentar
Novice99 Skrevet 16. juli 2016 Forfatter Del Skrevet 16. juli 2016 Takk for svar ! Jeg er godt kjent med Laphroaig, kjøpt den ved flere anledninger. Akkurat denne flasken syntes jeg hadde en mindre utpreget Laphroaig smak enn tidligere kjøp, så derfor tenkte jeg kanskje at den fuktige korken kunne ha noe med det å gjøre. Korken er inntakt og ikke morken, bare fuktig/våt. Men da vet jeg at det sannsynligvis ikke har noe med akkurat det å gjøre, men kanskje bare min smak som har forandret seg litt Lenke til kommentar
Gjest Slettet-fsaSP0zV Skrevet 19. juli 2016 Del Skrevet 19. juli 2016 Ikke ukjent dette, skal vel litt til å får råvarer og produksjon så lik over lengre tid at man ikke merker litt forskjell fra år til år: http://www.whiskymag.com/forum/viewtopic.php?t=13120 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå