Pliscin Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Hei, vi har en vanlig moccamaster som kaffetrakter hjemme. Den har en vanlig trakterarm (bilde) med 1 hull. Jeg ser at på enkelte, dyrere modeller har denne flere hull, slik at vannet som treffer kaffen blir mer spredd, og renner ut raskere. Jeg tenker at hvis jeg borer flere hull i denne armen selv, med borrmaskin, så vil dette gjøre samme nytten. Har jeg rett eller er dette noe som må tilpasses fra fabrikk? Kom gjerne med tanker og innspill om du ikke har fasiten. Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Tror kanskje heller det er nyere modeller som har arm med flere hull. Noe som er fint med Moccamaster er at det meste er tilgjengelig som reservedeler. https://www.moccamaster.com/no/tilbehor/annet-tilbehor/sprederarm Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 11. juli 2016 Forfatter Del Skrevet 11. juli 2016 Tror kanskje heller det er nyere modeller som har arm med flere hull. Noe som er fint med Moccamaster er at det meste er tilgjengelig som reservedeler. https://www.moccamaster.com/no/tilbehor/annet-tilbehor/sprederarm Jo jeg har vurdert å anskaffe en slik, men det koster jo litt. Pluss at jeg synes det er litt gøy å mekke selv. Et problem er jo at det blir 1 stort hull, og mange små. Men det kan løses ved å tette igjen det store hullet og bore nye i samme størrelse. Forslag til hva man kan tette igjen med, som tåler varme og ikke avgir smak? Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 (endret) Skulle ikke forbause meg om det var kanaler inni, men det er alltid gøy å mekke. En skive eller plate av noe slag vil kunne tette hullet, men utfordringen blir å feste det. Du har kanskje ikke sveiseapparat? Endret 11. juli 2016 av Isbilen Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 11. juli 2016 Forfatter Del Skrevet 11. juli 2016 Har ikke sveis, men jeg har vurdert å anskaffe loddebolt. Jeg vil tro at en lodde-"sveis" tåler temperaturen til vannet? Jeg ser jo at dette blir en del arbeid og koster med enn å anskaffe reservedel, men som sagt så liker jeg å mekke selv, og en loddebolt kan jeg også få bruk for senere. Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Ville ikke loddet noe som skal brukes til mat. 1 Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 11. juli 2016 Forfatter Del Skrevet 11. juli 2016 (endret) . Endret 11. juli 2016 av Pliscin Lenke til kommentar
aklla Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Å bare borre vil jo føre til større hull totalt sett, noe som kan påvirke smaken om mer vann kommer ut. Ville ikke tatt sjansen, hullet er jo tilpasset maskinen. Kaffen skal ikke renne ut raskere enn den gjør, det er tilmålt hvor lenge vannet skal ligge i kaffen osv. Å kjøpe ny, ferdigborret har jeg mye mer tro på, men det er jo ikke slik at kaffen blir merkbart bedre med den nye heller. If it aint broke, dont fix it Lenke til kommentar
Pliscin Skrevet 11. juli 2016 Forfatter Del Skrevet 11. juli 2016 (endret) Takk for forslag! Jeg driver å tenker om det går an å lage til et slags "dusjhode" eller noe under hullet som får vannet til å spre seg, for å slippe å bore hull. Når jeg har mye kaffe og lite vann i trakteren ser det ut som ikke all kaffen blir dekt av vannet, og ut mot kanten ser det nesten tørt ut. Det kunne jo også løses av å endre formen på begeret der filteret ligger, men det tror jeg er et enda større prosjekt. Men det er mulig jeg bare er kresen og en flisespikker angående dette. Endret 11. juli 2016 av Pliscin Lenke til kommentar
aklla Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Med sånn "dusjhode" som de nye har, så er det bare marginalt mer spredning, det er ikke slik at kantene blir truffet. Det er mer at ikke alt kommer på nøyaktig samme sted, men så vidt spredd utover. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 IKKE lodd noe som skal brukes til mat. Lodding har høyt blyinnhold, og bly er forferdelig giftig. Hvis den virker, bør du ikke endre den. Lenke til kommentar
Musty Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Finnes blyfrie alternativer. Det meste som loddes i dag gjøres blyfritt. Men det betyr ikke at det ikke er andre giftige stoffer der.. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Det er ikke godkjent og trygt for mat. Dessuten selges loddetinn som før. Det er bare produktene vi kjøper (TV, PC, radio...) som må bruke blyfri lodding. Du får fremdeles kjøpt blyholdig loddetinn for å fikse/lage ting selv. Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Bbruker mye Biltema blyfritt tinn men som andre sier her så ville jeg ikke brukt dette til utstyr som er i kontakt med mat eller drikke. Alternativet er hardlodding med tinn som rørleggerne bruker men da duger det ike lengere med en loddebolt. Lenke til kommentar
Mr D Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 ... Den har en vanlig trakterarm (bilde) med 1 hull. Jeg ser at på enkelte, dyrere modeller har denne flere hull, slik at vannet som treffer kaffen blir mer spredd, og renner ut raskere. ... ... Kom gjerne med tanker og innspill om du ikke har fasiten ... Her kommer litt fasit: Den spredearmen du har på din Moccamaster er til de gamle modellene hvor filterholderen står rett på kanna. På disse trakterne var det et lokk på filterholderen med mange hull som spredte vannet. Disse lokkenen leveres ikke lengre og jeg finner faktisk ikke bilde av dem heller. Disse gamle filterlokkene pleide å gå litt i "oppløsning" pga stadig kontakt med det varme vannet. De nyere modellene har filterlokk med spalte og spredearm med mange hull (som lenket til i post nr 2). Fordelen her er at det er mer lukket over filteret slik at det damper mindre og sansynligvis holder litt mer på varmen. Du kan gjerne prøve å borre litt, men tror ikke det blir så bra. Løsningen er nok å kjøpe den nye spredearmen (eller ny maskin). 1 Lenke til kommentar
Anderspr0 Skrevet 26. august 2016 Del Skrevet 26. august 2016 En ny arm til 202,- , hadde ikke brukt ett kvart sekund på å bestemme meg. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå