Gå til innhold

hjelp til å sette vin


Padde

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Egentlig er du litt seint ute. Ofte sånn, når du er tørst utpå høsten og studielånet har forsvinni litt for fort skjønner du at du skulle ha plukke plommene hos gamla og satt vin for et par måneder siden.

 

Å lage vin er kos. Det er gøy å følge med i prosessen, prøvesmake analysere. Hmm.. skål..

 

Alkoholprosenten havner mellom 12-18% avhengig av gjærtype.

 

Smaken avhenger av råstoff og gjærtype.

 

I hobbyforretninger kan du kjøpe ferdige vinsett - :yuk: .

 

Har du tilgang til epler, plommer, moreller e.l. er det mye bedre.

 

Du finner beskrivelser og utstyr her

 

Det står noe om flasker og korkeutstyr og sånt - det trenger du ofte ikke - vinen går med på første skikkelige fest eller nachspiel.

 

Pass på at du har et egnet sted å holde på - det kan bli rimelig klinete - fruktsukker klisser noe fælt.

Lenke til kommentar

Jeg har satt vin et par ganger, egentlig bare for morro skyld. Er en ganske spennende prosess :cool: Og det enkleste for en nybegynner er et vinsett. Kjøp et i litt høy kvalitet. Det blir billig uansett. Riktignok må, eller bør du kjøpe inn litt utstyr første gang før du begynner. Helst to ballonger m/ gjærlås, trakt, flaskerens, termometer, oechslevekt (viktig) korkebanker og korker.

Valg av vin/styrke. Her må du nesten spørre de som selger. De kan anbefale spesielt gode viner fra en produsent.

Hetvin, rundt 18% - enklest og få best resultat med sies det, og den vanlige rundt 10%.

Utover dette er det bare og følge bruksanvisningen.

 

Skål :fun:

Lenke til kommentar

La vinballongen stå et sted der det ikke er for mye temperatursvinginger...badet er en fin plass.

 

Tips mot slutten av prosessen:

Når du heller oppi klarningsmiddelet, synker gjerden til bunnen etterhvert. Ballongen bør stå et sted hvor du kan tømme den (med slange) direkte. Dersom du flytter ballongen er det lett at gjæren virvles opp igjen og da smaker alt gjær. Unngå å senke slangen for langt ned når du tømmer ballongen. Det siste delen av væska i ballongen SKAL kastes. Drikker du gjæren blir du dårlig i dagesvis. Verste fylla ever.

Endret av RottePostei
Lenke til kommentar

Blitt noen år siden sist, men dess mer sukker dess høyere alkoholprosent mener jeg å huske. Men du må passe på at den ikke blir for søt. Vær forsiktig under konsumering også, sånn vin kan gjøre deg gal. Brukte å lage vin oppunder 20% alc. Ikke lurt å lagre på plastflasker.

Lenke til kommentar
:wow: omg kom på fjotiss dagene da vi drev og kjøpte hjemme laget vin av en kis i byen. Det er de verste fylla dagene eg har opplevd. Husker at vi likte det veldig søte vinen som var ganske uklar. Smakte ræve men fyfanken for en rus den ga oss. Skal du lage seriøs vin som du skal kose deg med så bør du ta det rolig med sukkeret og gjæren. Lykketil.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...