Padde Skrevet 24. november 2003 Del Skrevet 24. november 2003 Lurer bare på om noen der ute har noen bra tips om vinsetting. Hvordan får jeg god smak? Hvordan får jeg høy alcoholprosent? Hvilken smak er anbefale? takk til alle tips som kommer! Lenke til kommentar
sofokles Skrevet 25. november 2003 Del Skrevet 25. november 2003 Egentlig er du litt seint ute. Ofte sånn, når du er tørst utpå høsten og studielånet har forsvinni litt for fort skjønner du at du skulle ha plukke plommene hos gamla og satt vin for et par måneder siden. Å lage vin er kos. Det er gøy å følge med i prosessen, prøvesmake analysere. Hmm.. skål.. Alkoholprosenten havner mellom 12-18% avhengig av gjærtype. Smaken avhenger av råstoff og gjærtype. I hobbyforretninger kan du kjøpe ferdige vinsett - :yuk: . Har du tilgang til epler, plommer, moreller e.l. er det mye bedre. Du finner beskrivelser og utstyr her Det står noe om flasker og korkeutstyr og sånt - det trenger du ofte ikke - vinen går med på første skikkelige fest eller nachspiel. Pass på at du har et egnet sted å holde på - det kan bli rimelig klinete - fruktsukker klisser noe fælt. Lenke til kommentar
Arctic Skrevet 25. november 2003 Del Skrevet 25. november 2003 Jeg har satt vin et par ganger, egentlig bare for morro skyld. Er en ganske spennende prosess Og det enkleste for en nybegynner er et vinsett. Kjøp et i litt høy kvalitet. Det blir billig uansett. Riktignok må, eller bør du kjøpe inn litt utstyr første gang før du begynner. Helst to ballonger m/ gjærlås, trakt, flaskerens, termometer, oechslevekt (viktig) korkebanker og korker. Valg av vin/styrke. Her må du nesten spørre de som selger. De kan anbefale spesielt gode viner fra en produsent. Hetvin, rundt 18% - enklest og få best resultat med sies det, og den vanlige rundt 10%. Utover dette er det bare og følge bruksanvisningen. Skål Lenke til kommentar
RottePostei Skrevet 25. november 2003 Del Skrevet 25. november 2003 (endret) La vinballongen stå et sted der det ikke er for mye temperatursvinginger...badet er en fin plass. Tips mot slutten av prosessen: Når du heller oppi klarningsmiddelet, synker gjerden til bunnen etterhvert. Ballongen bør stå et sted hvor du kan tømme den (med slange) direkte. Dersom du flytter ballongen er det lett at gjæren virvles opp igjen og da smaker alt gjær. Unngå å senke slangen for langt ned når du tømmer ballongen. Det siste delen av væska i ballongen SKAL kastes. Drikker du gjæren blir du dårlig i dagesvis. Verste fylla ever. Endret 25. november 2003 av RottePostei Lenke til kommentar
kenny Skrevet 25. november 2003 Del Skrevet 25. november 2003 Blitt noen år siden sist, men dess mer sukker dess høyere alkoholprosent mener jeg å huske. Men du må passe på at den ikke blir for søt. Vær forsiktig under konsumering også, sånn vin kan gjøre deg gal. Brukte å lage vin oppunder 20% alc. Ikke lurt å lagre på plastflasker. Lenke til kommentar
SnowDOG_ Skrevet 25. november 2003 Del Skrevet 25. november 2003 omg kom på fjotiss dagene da vi drev og kjøpte hjemme laget vin av en kis i byen. Det er de verste fylla dagene eg har opplevd. Husker at vi likte det veldig søte vinen som var ganske uklar. Smakte ræve men fyfanken for en rus den ga oss. Skal du lage seriøs vin som du skal kose deg med så bør du ta det rolig med sukkeret og gjæren. Lykketil. Lenke til kommentar
Suppelars2k Skrevet 25. november 2003 Del Skrevet 25. november 2003 Kan man ikke like godt ruse seg på et par liter kald espresso eller noe sånnt? Lenke til kommentar
sofokles Skrevet 26. november 2003 Del Skrevet 26. november 2003 forskjellen på et par liter espresso og vin er bare vilken ende av kroppen som havner nærmest skåla Lenke til kommentar
sluffy Skrevet 26. november 2003 Del Skrevet 26. november 2003 Noen som har testet ut denne? (ikke akkurat vin) det er forresten en PDF fil Lenke til kommentar
EC Skrevet 26. november 2003 Del Skrevet 26. november 2003 http://forum.overklokking.no/index.php?showtopic=173713 Genialt! Lenke til kommentar
G2Petter Skrevet 26. november 2003 Del Skrevet 26. november 2003 http://www.arild-hauge.com/mead.htm Se nesten nederst på siden, der står det hvordan man mekker MJØD! Lenke til kommentar
sjefen_ Skrevet 26. november 2003 Del Skrevet 26. november 2003 Hmm, kanskje jeg skal begynne å mekke mjød? Høres digg ut, men får vel teste det de har på polet før jeg lager mitt eget. Lenke til kommentar
PoleCat Skrevet 26. november 2003 Del Skrevet 26. november 2003 forskjellen på et par liter espresso og vin er bare vilken ende av kroppen som havner nærmest skåla G9alt! Lenke til kommentar
Arctic Skrevet 28. november 2003 Del Skrevet 28. november 2003 Noen som har testet ut denne? (ikke akkurat vin) det er forresten en PDF fil Om vi har gjort det, så tviler jeg vel for at vi er så dum at vi sier det her Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå