Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Bytte ut lecablokker, vann under hytta


Anbefalte innlegg

Etter en 30 år med lecablokker som står som påler under hytta begynner de å smuldre opp. Planen var dermed å støpe noe mer solid, og grave ned til fjellet under hytta for å sikre at pålene vil stå støtt i fjellet i mange år.

Problemet når vi graver litt ned under hytta for å finne fjell fylles det med en gang med vann, prøvd to steder under hytta. Ligger en myr et stykke over hytta jeg vil tro vannet kommer fra.

Vil tro det blir et problem å støpe noe på fjell når det renner så mye vann. Har dere noen tips/forslag/løsninger på dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tips, hvordan sikrer man at det ikke blir ødelagt av primafrost når det står i våt jord? Må det drenering til? Alternativet er jo å bare erstatte lecablokkene med noe og ikke grave ned til fjellet, men det vil kanskje ikke være en like lur løsning?

Lenke til kommentar

det beste vil i alle tilfeller være å sørge for drenering.

det må ikke være knusktørt, men får du vekk mesteparten av tilsig av vann, vil det nok bli lettere både å jobbe med betongen, samt at du vil få en konstruksjon som lever lengre =)

Lenke til kommentar

Påler i vann/myr flyter, er de lange nok holde de også ett hus stående delvis i vater =) Iecablokker virker faktisk langt mer kortsiktig en tre i slike sammenhenger da myr og vannet forhindrer foråtnelse... Er flere hus her til lands som kan kalles for flytende hus da de ikke har noe fundament på på bergrunn...

Lenke til kommentar

Etter en 30 år med lecablokker som står som påler under hytta begynner de å smuldre opp.

Kontakt et godkjent fimrma, som har erfaring med slike jobber! Dette er for komplisert til at du løser dette på en god måte, med råd fra amatører her. Fagfolk må besiktige eiendomen/hytta og så velge løsninger etter forholdene og status.

 

Jeg kunne kommet med noen gennerelle råd, men avstår. De vil uansett ikke løse alle problemer, uten besiktigelse. I tilegg kommer din kompetanse inn.

 

Hilsen en bygningsingeniør.

Endret av Friluftskar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...