Gjest Slettet-8OkEXm Skrevet 30. juni 2016 Del Skrevet 30. juni 2016 Behøver tips til grilling av scampi, evt wok. De er dypfrossen, så hvordan bør jeg gå frem for best mulig resultat ? Lenke til kommentar
Sampson Skrevet 30. juni 2016 Del Skrevet 30. juni 2016 Jeg tiner de i vann før grilling Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 30. juni 2016 Del Skrevet 30. juni 2016 Tin dem i lunkent vann. Bytt vann en gang eller to. Tørk dem før steking, til grill gjør det ikke så mye om de er våte. Lenke til kommentar
Svar Skrevet 30. juni 2016 Del Skrevet 30. juni 2016 De bør også være ukokt, men det viste du kansje fra før Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 1. juli 2016 Del Skrevet 1. juli 2016 og de blir ekstra gode om du gir dem en time (eller helst lenger) i chilimarinade eller rett og slett Heinz Chillisaus tynnet med litt olje. Når du har fått det til å fungere anbefales det å forske på egne marinader. Lenke til kommentar
hølands_gutt Skrevet 1. juli 2016 Del Skrevet 1. juli 2016 (endret) Spørs helt om de er renset for skall eller med skall. jeg anbefaler renset om du skal marinere dem. men de skal aldri ligge for lenge i lunket vann da blir kjøttet vassen og slapp. så rådet til Jørgen er nok lurt å bytte vann en løsning Har du med skall, kan du godt grille dem med skall. det skalle gjør er å oppbevare saften og smaken. men kan være litt lei å skrelle etterpå. men godfingermat fordet. når du skal grille er det alltid lurt å ha aluminiumsfolie eller aluminiumsform Har du tid og mulighet er det best å legge dem på papir for tining, akkurat som reker. god oppskrift er det hav av. men mest brukt er Chilimarinade. legg dem etter tining i marinaden for trekke til seg mest mulig - jo lengre jo bedre. jeg personlig er veldig glad i Scampi snurret i Serranoskinke med litt mozzarella ost. fikk jeg lyst Scampi.... Endret 1. juli 2016 av hølands_gutt 1 Lenke til kommentar
skrekk Skrevet 1. juli 2016 Del Skrevet 1. juli 2016 Må egentlig scampi renses, dvs. fjerne "kloakken", eller er dette bare personlig preferanse? Har alltid pleid å rense rå scampi før jeg bruker de, men ser at spiseklare scampi som selges i butikk ikke er det. Lenke til kommentar
Sampson Skrevet 1. juli 2016 Del Skrevet 1. juli 2016 å rense kloakken er bortkastet tid spør du meg, det er ikke nødvendig, kun for pysene som ikke klarer å slutte å tenke på det Lenke til kommentar
hølands_gutt Skrevet 1. juli 2016 Del Skrevet 1. juli 2016 den svarte strengen(tarmen) som er med skall på scampien er lurt ta vekk hvertfall. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-8OkEXm Skrevet 1. juli 2016 Del Skrevet 1. juli 2016 (endret) Så, må jeg rense scampien før jeg legger dem på grillen? Og fungerer grillspyd like bra som aluminiums folie? Hva er best? Endret 1. juli 2016 av Slettet-8OkEXm Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 6. juli 2016 Del Skrevet 6. juli 2016 Beste tining er, som med det meste, sakte i kjøleskap. Grillspyd fungerer glimrende og er den metoden jeg pleier å bruke. Trespyd bør legges i vann 20-30 minutter før det trees noe på dem og de legges på grillen. Dette hindrer at det blir forkullet før scampien, eller annet, er ferdig. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-8OkEXm Skrevet 7. juli 2016 Del Skrevet 7. juli 2016 Beste tining er, som med det meste, sakte i kjøleskap. Grillspyd fungerer glimrende og er den metoden jeg pleier å bruke. Trespyd bør legges i vann 20-30 minutter før det trees noe på dem og de legges på grillen. Dette hindrer at det blir forkullet før scampien, eller annet, er ferdig. hvor lang tid tar det? De ligger i fryseren nå, rekker jeg å tine dem før kl 17? Og hvor lenge bør de ligge i marinade? jeg kjøpte en chilli bbq marinade på lokalbutikken Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 7. juli 2016 Del Skrevet 7. juli 2016 Det kjipeste er hvertfall frossenscampi som er tilberedt feil så det er som å spise viskelær. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-8OkEXm Skrevet 8. juli 2016 Del Skrevet 8. juli 2016 kan jeg legge den frosne scampien direkte i marinade, og la de tine i marinaden? Vil det fungere bra? Har lyst å grille scampi i dag! Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Beste tining er, som med det meste, sakte i kjøleskap. Grillspyd fungerer glimrende og er den metoden jeg pleier å bruke. Trespyd bør legges i vann 20-30 minutter før det trees noe på dem og de legges på grillen. Dette hindrer at det blir forkullet før scampien, eller annet, er ferdig. hvor lang tid tar det? De ligger i fryseren nå, rekker jeg å tine dem før kl 17? Og hvor lenge bør de ligge i marinade? jeg kjøpte en chilli bbq marinade på lokalbutikken Et døgn, eller lenger. God frossenmat krever litt planlegging. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-8OkEXm Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Beste tining er, som med det meste, sakte i kjøleskap. Grillspyd fungerer glimrende og er den metoden jeg pleier å bruke. Trespyd bør legges i vann 20-30 minutter før det trees noe på dem og de legges på grillen. Dette hindrer at det blir forkullet før scampien, eller annet, er ferdig. hvor lang tid tar det? De ligger i fryseren nå, rekker jeg å tine dem før kl 17? Og hvor lenge bør de ligge i marinade? jeg kjøpte en chilli bbq marinade på lokalbutikken Et døgn, eller lenger. God frossenmat krever litt planlegging. men kan de tines i marinaden? legge de frosne scampiene i en pose med marinade, så la det tine over natta? Good to go, eller blir det viskelær scampi? Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 Har DB lest tråden?http://www.dagbladet.no/2016/07/11/tema/mat/frysedisk/frossenmat/middag/44598007/ Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 11. juli 2016 Del Skrevet 11. juli 2016 (endret) Neppe, siden det ikke står en pøkk om scampi i den artikkelen. Tilbereding av frossenmat er ikke akkurat rakettforskning Endret 11. juli 2016 av Bytex Lenke til kommentar
StoreMyen Skrevet 14. juli 2016 Del Skrevet 14. juli 2016 Neppe, siden det ikke står en pøkk om scampi i den artikkelen. Tilbereding av frossenmat er ikke akkurat rakettforskning allikevel klarer svært mange å gjøre det totalt feil. #hastverk (og det var selvsagt en spøk) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå