Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Parkeringsbestemmelser


johanf

Anbefalte innlegg

Jeg prøver å finne ut hva som gjelder når det kommer til skilting ved private eiendommer/borettslag.

 

Jeg mener å huske at skilting SKAL ha med hva som er konsekvens ved overtredelse av parkeringsbestemmelser, inkludert hva kontrollavgiften er. Kan det stemme?

 

Kan man kreve hva som helst ved feilparkering, eller er det en øvre grense?

 

I tillegg lurer jeg på hvorvidt man kan ilegge kontrollavgift istedenfor å be føreren flytte bilen først, hvis føreren av bilen er ved eller sitter i bilen.

 

Kan man også nekte en parkeringsvakt å feste boten på kjøretøyet?

 

Mange spørsmål...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Avtalerettslig sett må "akseptanten" ha fått seg forelagt de viktigste elementene av avtalen for at de elementene skal være bindende. Det vil innebære at kontrollavgift kan ilegges, og at borttauing kan skje, men ikke nødvendigvis størrelsen på kontrollavgiften.

 

Fremgår ikke størrelsen på kontrollavgiften av skiltingen kan den ikke være høyere enn det som er sedvane i bransjen, men det er det at det kan/vil bli ilagt kontrollavgift som er viktig å opplyse om.

 

Fremgår størrelsen på kontrollavgiften blir det et spørsmål om den er urimelig høy. Her ser man også på sedvane i bransjen, slik at du nok må opp i over tusenlappen før det blir snakk om avtalesensur i medhold av urimelighetsklausulen i avtaleloven § 36.

 

Når avtalen er brutt kan kontrollavgift ilegges. Føreren har ikke krav på å få rette opp i forholdet, men det at føreren er til stede kan indikere at det ikke er snakk om "parkering" (at det i stedet er "stans"), og da vil ikke vilkårene for å ilegge kontrollavgift for feilparkering være oppfylt.

 

Føreren kan ikke nekte parkeringsvakten å feste kontrollavgiften på kjøretøyet.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemelding, Krikkert. Much appreciated. Tar du imot donasjoner? Hvis ikke burde du ordne så du kan gjøre det. ;)

 

Anyways - her er hele historien;

 

Jeg skulle montere dashcam i bilen i går, og i mangel på trådløs loddebolt måtte jeg finne et sted å ta strøm. Grunnen til plasseringen var fordi det innenfor døren er en stikkontakt jeg kunne ta strøm fra for lodding av kable og krymping av krympestrømpe.

 

Utenfor inngangsdøren til blokka hvor jeg bor er det mulig å plassere en bil, uten at man står så alt for mye i veien. De som kom og gikk forbi klaget iallfall ikke på at det var trangt. Grunnen til plasseringen var fordi det innenfor døren er en stikkontakt jeg kunne ta strøm fra for lodding av kable og krymping av krympestrømpe.

 

Jeg var i eller ved bilen i hele perioden på underkant 2 timer. Det vil kanskje telle som parkering likevel, siden panseret var åpent og skjøteledning var strukket fra bygget til bilen.

 

Jeg stod sånn til og var opptatt med bilen og så ikke parkeringsvakten i det hele tatt, før han stod ved siden av bilen min og ville overrekke meg avgiften.

 

Kontrollavgiften var på 810,-

 

Legger ved bilde av parkeringsbestemmelsene.

post-38764-0-39738500-1465977330_thumb.jpg

Endret av johanf
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Jeg blir så provosert når jeg leser slike historier, at ikke disse satans parkeringsvaktene kan bruke litt skjønn og i slike tilfeller? Men selvfølgelig er det pengene som råder!

Vaktene gjør bare en jobb, andre har satt reglene. Det blir som å si at en rema ansatt burde utvise litt skjønn å f.eks. ta mindre betalt av de som har lite penger.

Det er parkering selv om du sitter i bilen og venter på en venn, eller du arbeider med reparasjon av bilen.

Ja. Det pleier å stå spesielt dersom det er egen regel når en oppholder seg ved bilen. Der hvor jeg bor har vi noe sånt som "maksimalt 3 timer uten parkeringskort på oppmerkede plasser dersom fører befinner seg ved kjøretøyet".
Lenke til kommentar

 

Jeg blir så provosert når jeg leser slike historier, at ikke disse satans parkeringsvaktene kan bruke litt skjønn og i slike tilfeller? Men selvfølgelig er det pengene som råder!

Vaktene gjør bare en jobb...".

..og iht jobbinstruksen skal det ilegges flest mulig gebyrer for å få mest mulig klingende mynt i kassa...og dermed høyere provisjon.

Lenke til kommentar

 

iht jobbinstruksen skal det ilegges flest mulig gebyrer for å få mest mulig klingende mynt i kassa...og dermed høyere provisjon

Denne jobbinstruksen kan du sikkert dokumentere. Du sitter vel ikke og finner på slikt?

 

Tja, hadde det vært en kommunal parkeringsvakt hadde han sikkert blitt bedt om å flytte bilen, men siden det er ett privat selskap så er det stor sansynlighet for at de jobber for provisjon/bonus, for vaktene har vel ingen annen fortjeneste ved å gi bøter..?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Såvidt jeg vet har parkeringsselskaper som er tilsluttet Parkeringsklagenemnda (som P-Service er) ikke lov til å ha ren provisjonsbasert avlønning.

 

Kommunale parkeringsbetjenter er for øvrig som regel strengere, ikke mildere. Dette fordi de arbeider direkte for oppdragsgiver, så de trenger ikke bekymre seg for at arbeidsgiver taper håndhevingsoppdrag.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg skulle montere dashcam i bilen i går

Av- og pålessing er innafor, og du holdt jo på å lesse på et dashcam? :) Det er horribelt at ikke man skal kunne jobbe praktisk med sine egne eiendeler utenfor egen bolig - skulle de bøtelagt deg for å stå der og skrape is og da? Eller om bilen fikk motorstopp?

Lenke til kommentar

 

Jeg skulle montere dashcam i bilen i går

Av- og pålessing er innafor, og du holdt jo på å lesse på et dashcam? :) Det er horribelt at ikke man skal kunne jobbe praktisk med sine egne eiendeler utenfor egen bolig - skulle de bøtelagt deg for å stå der og skrape is og da? Eller om bilen fikk motorstopp?

 

Skraper en is fra bilen så betyr det at den står parkert og dermed bot

Endret av Dubious
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er parkering selv om du sitter i bilen og venter på en venn, eller du arbeider med reparasjon av bilen. "Stans" i bil/parkeringssammenheng betyr (ikke ordrett) "kortest mulig stans for av- eller pålessing/av- eller påstigning".

Dette burde bankes inn med kjøreopplæringa. Hadde lappen i nesten 12 år før jeg fikk vite dette. Har i all tid før dette trodd (fordi jeg ble fortalt det av en kompis) at man ikke vil få bot om man stopper bilen i en parkering-forbudt-sone så lenge man har en person i bilen (selv om personen bare sitter i passasjersetet). Har hørt fra en parkeringsvakt at ofte får man riktignok ikke bot for slikt fordi vakta ikke gidder å ta opp "kampen" når det er en person tilstede. 

 

skulle de bøtelagt deg for å stå der og skrape is og da? 

 

Skjønner poenget ditt, men har bilen rukket å danne et islag har du kanskje stått litt lenge :p

Endret av LtdEdFred
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg er enig i det du sier, toth - men det er vel ikke lov å bruke skjønn eller "se gjennom fingrene" når det kommer til parkering. Da tjener de jo ikke penger.

Riktig, parkeringsselskapene får en stor andel av inntektene sine fra gebyrer så det er åpenbart at vaktene er presset til å skrive ut flest mulig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...