Gå til innhold

Omtrent bare drukket øl i alle år. Hva nå?


Anbefalte innlegg

Skal ut i kveld, og det blir første gangen etter at jeg fikk vite at jeg kanskje har cøliaki. En blodprøve ga utslag på hvetemel (tror jeg det var) og melk, og ting er under utredning.

 

Jeg har altså omtrent bare drukket øl når jeg drikker alkohol, så jeg har egentlig ikke noe særlig oversikt over alternativene. Finnes jo både vin, drinker, rusbrus og shots, men har ikke noe særlig kjennskap til det. Mest opptatt av at det skal være enkelt, noe utestedet kan få til og noe som verken er femi eller på andre måter "feil". Skal i første omgang på pubquiz, og der drikker de fleste øl.

 

Føler meg egentlig mest komfortabel med drinker, og ikke vin eller rusbrus. Vet bare om rom og cola, vodka+energidrikk (ikke så keen på energidrikk) og "femidrinker". Vil bare gå bort i baren, bestille og så er alt greit. Ikke at de skal lure på hva jeg prøver å bestille, at de ikke har ingrediensene osv. Er kl 19. Tidlig for å drikke drinker?

Endret av oscrue10
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Det finnes glutenfritt øl, blant annet Corona. :)

 

Takk for tipset. Virker som at Corona er relativt trygt, men spørs om det er helt glutenfritt. Tror det uansett skal gå fint å drikke litt Corona.

 

 

Søstra mi har ganske "kraftig" cøliaki (reagerer lett på veldig små mengder gluten) og har ingen problemer med Corona eller Ringnes Lite.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dersom du skal ha noke enkelt som du kan finne på dei fleste pubber, samt at det ikkje skal være ein jentedrink så har du ikkje så veldig mange alternativ.

 

Og berre for å nevne det, Corona er ikkje glutenfritt, men fordi det er brygga på mais i tillegg til malt så er gluteninnholdet lavt. Her vil eg med andre ord oppfordre deg til å eksperimentere litt forsiktig. Øl som Ringnes lite er no glutenfritt og er merka som det. Grunnen til det er at det no er laga utelukkande på malta bygg.

 

 

Uansett, vin er nok det enklaste valget av alkoholprodukter som du finner neste alle plassar. Om du ikkje har erfaring med vin frå før så må du smake deg fram for å finne ut kva du liker. Svært grovt inndelt så er alternativet raudvin eller kvitvin. Kvitvinen kan være enten tørr(sur) eller søt, så her må du finne ut kva du liker.

 

Ellers vil alle enkle drinker som består av sprit og mineralvatn være forholdsvis safe. Gin & Tonic er nemt, i tillegg kan du prøve fjellbekk (vodka, litt akevitt og sitronbrus). Akevitten gir litt kryddersmak som toner ned søtheita i sitronbrusen.

 

PS. Husk også at du kan be bartendaren om å få servert drinken i andre glas enn det som er standard.

Dersom du ber om å få drinken i eit highball-glas utan garnityr og parasoller til pynt så vil alt unntat dei aller mest rosa drinkane sjå heilt nøytrale ut.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

 

Mest opptatt av at det skal være enkelt,

 

noe utestedet kan få til

 

noe som verken er femi eller på andre måter "feil". 

 

Vil bare gå bort i baren, bestille 

 

 

Drikk rent, brunt brennevin. Rom, Cognac eller Whiskey. Gitt at du takler dette da - ikke så mange som gjør det egentlig.

Kan anbefale Ron Zacapa (23) som er en meget god rom, eller f.eks De Luze eller Soerli som begge er gode XO cognac. Det finnes selvsagt mer eksklusive varer, men disse er mainstream nok til at man finner det mange plasser samtidig som at (IMO) det er gode varer og ikke for dyrt.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

Hva med å bare drikke det du selv vil, istedenfor å la andres ulogiske meninger diktere hva du bruker pengene dine på? 

Cøliaki er ikke en ulogisk mening.

 

Feminine drikker er heller ikke noe ulogisk mening da det er helt naturlig å tenke at en mann som oftest tenderer til å like mer maskuline ting. Om man som mann vil gå i rosa stringtruser, drikke feminine drikker og bruke leppestift er man selvfølgelig velkommen til å gjøre det, men det er ikke det mannfolk flest liker og da er det helt naturlig å komme med anbefalinger som er mer maskuline. Spesielt når fyren faktisk spør om anbefalinger OG sier at han ikke ønsker noe som er for "femi". Da er det jo nøyaktig det han selv vil!

Endret av Nimrad
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...