Sheldon C Skrevet 1. juni 2016 Del Skrevet 1. juni 2016 Jeg tømmer alt gress fra klipper i en stor haug. Noen som vet hvor lang tid det tar før det er blitt jord av det? Lenke til kommentar
HåvardGj Skrevet 6. juni 2016 Del Skrevet 6. juni 2016 har aldri tatt tiden, men tror om det får ligge til neste år er vel det i bunn blitt til jord =) Lenke til kommentar
Sheldon C Skrevet 6. juni 2016 Forfatter Del Skrevet 6. juni 2016 (endret) Ok, jeg gjør et forsøk og ser hva resultatet blir...og hvis jeg husker det så oppdaterer jeg tråden i juni 2017. Jeg kommer ikke til å bearbeide haugen. Kun gress fra klipper og ingen vending/lufting/vanning, kun la naturen gjøre sitt Endret 6. juni 2016 av Bond007 Lenke til kommentar
Bolson Skrevet 7. juni 2016 Del Skrevet 7. juni 2016 Det vil ta alt fra 1 år til 7 - 8 år. Kompostering er litt mer komplekst enn bare å legge i en haug, f.eks betyr hvor finfordelt materialet er den gode del for hvor fort det går. Komposteringen er også avhengig av at det kommer til mikrober, smådyr og meitemark - da det er disse om gjør omdanningen. Legger du det abre i en haug, og det er normalt grasavfall - ja da tror jeg du skal regne 2 - 3 år. Komposten bør vendes med jevne mellomrom, dette øker hastigheten på komposteringen. Man må også unngå at den tørker ut eller at regn skyller ut næring. Noen gode tips finnes her, http://www.klikk.no/bolig/hage/article254953.ece. Lenke til kommentar
Sheldon C Skrevet 7. juni 2016 Forfatter Del Skrevet 7. juni 2016 Jeg har lest litt om kompost og det virker som det er en liten vitenskap. Dessuten er kompostbingene relativt dyre. Jeg ønsker ikke arbeid og utgifter med dette og lar naturen gå sin gang...så får det ta den tid det tar:) Lenke til kommentar
Bolson Skrevet 7. juni 2016 Del Skrevet 7. juni 2016 Ja, om du skal ha lukket varmkompost så koster det fort rundt en 1 000 lapp. Jeg har to binger laget av restemateriale, tok et par timer å lage, kostet under 100 kr. Men å la naturen gå sin gang er helt grei metode - dog bør man spa om en gang i året. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå