ChiaroScuro Skrevet 1. juni 2016 Forfatter Del Skrevet 1. juni 2016 Nå har jeg ikke tilgang på studien. Studerer den en direkte link mellom alkoholbruk og metylisering eller? Antakeligvis ikke, men jeg er ikke genetiker. I så fall må de kontrollere variablene på sedvanlig vis. Har de gjort det? Lavt (men eksisterende) alkoholforbruk er knyttet til positive helseeffekter bl.a. fordi denne gruppen i snitt har bedre sosial støtte.Hvordan kan du stille spørsmål ved og om en studie du ikke har tilgang til?Jeg er ingeniør. Jeg kan lese konklusjoner om så mangt. Jeg vet at ordet metyllisering finnes i studien, men for meg er metyll - metan - metanol noe jeg lærte om i kjemiundervisningen. Jeg tenker organisk kjemi og der stopper det. Neppe relevant for kosthold. Selv om effekten av alkoholkonsum er som en katalysator - hva så? Hvis alkohol knytter deg til en sosial gruppe som har positiv effekt på din aldringsprosessen, hva er negativt med det? Du kunne lese litt nøyere det jeg skrev ettersom jeg stilte spørsmål om hva som lå i denne sammenhengen. Jeg har ikke avfeid den. Jeg er snart ferdig utdannet psykologstudent. Jeg vet hva DNA-metylisering er, jeg vet hva det vil si å kontrollere for variabler i korrelasjonelle studier og har gjort det selv, og jeg kjenner til en del forskning på alkoholeffekter som gjør at jeg kan stille nettopp spørsmål ved studien. Nå er det jo slik at dersom man observerer en sammenheng i befolkningen, så betyr ikke dette at enkeltpersoner kan begynne å drikke og nyte de samme godene. Ta eksemplet jeg nevner—sosial støtte. Før trodde man at 1—2 glass forebygger demens. Så fant de ut at avviket ble tilstrekkelig forklart av sosial støtte. Sosiale relasjoner er stimulerende for hjernen og aktiviserende for kroppen, det bremser utviklingen av demens. I dette tilfellet hjelper det fint lite å begynne å drikke for å unnslippe demens. Mtp. disse assosiasjonene jeg får, kunne jeg tenke meg om noen kunne forklare meg hvordan studien undersøker sannsynligheten for kausale sammenhenger, for det er slettes ikke gitt at de har kontrollert for noe. Det ligger antakeligvis noe i denne kritikken når det står i selve abstraktet «These data support prior epidemiological studies indicating that moderate alcohol use is associated with healthy aging, but we urge caution in interpreting these results.» Jeg må spørre. Psykologi og fysiologi er to forskjellige felt? Lenke til kommentar
Kakofoni Skrevet 1. juni 2016 Del Skrevet 1. juni 2016 Nå har jeg ikke tilgang på studien. Studerer den en direkte link mellom alkoholbruk og metylisering eller? Antakeligvis ikke, men jeg er ikke genetiker. I så fall må de kontrollere variablene på sedvanlig vis. Har de gjort det? Lavt (men eksisterende) alkoholforbruk er knyttet til positive helseeffekter bl.a. fordi denne gruppen i snitt har bedre sosial støtte.Hvordan kan du stille spørsmål ved og om en studie du ikke har tilgang til?Jeg er ingeniør. Jeg kan lese konklusjoner om så mangt. Jeg vet at ordet metyllisering finnes i studien, men for meg er metyll - metan - metanol noe jeg lærte om i kjemiundervisningen. Jeg tenker organisk kjemi og der stopper det. Neppe relevant for kosthold. Selv om effekten av alkoholkonsum er som en katalysator - hva så? Hvis alkohol knytter deg til en sosial gruppe som har positiv effekt på din aldringsprosessen, hva er negativt med det? Du kunne lese litt nøyere det jeg skrev ettersom jeg stilte spørsmål om hva som lå i denne sammenhengen. Jeg har ikke avfeid den. Jeg er snart ferdig utdannet psykologstudent. Jeg vet hva DNA-metylisering er, jeg vet hva det vil si å kontrollere for variabler i korrelasjonelle studier og har gjort det selv, og jeg kjenner til en del forskning på alkoholeffekter som gjør at jeg kan stille nettopp spørsmål ved studien. Nå er det jo slik at dersom man observerer en sammenheng i befolkningen, så betyr ikke dette at enkeltpersoner kan begynne å drikke og nyte de samme godene. Ta eksemplet jeg nevner—sosial støtte. Før trodde man at 1—2 glass forebygger demens. Så fant de ut at avviket ble tilstrekkelig forklart av sosial støtte. Sosiale relasjoner er stimulerende for hjernen og aktiviserende for kroppen, det bremser utviklingen av demens. I dette tilfellet hjelper det fint lite å begynne å drikke for å unnslippe demens. Mtp. disse assosiasjonene jeg får, kunne jeg tenke meg om noen kunne forklare meg hvordan studien undersøker sannsynligheten for kausale sammenhenger, for det er slettes ikke gitt at de har kontrollert for noe. Det ligger antakeligvis noe i denne kritikken når det står i selve abstraktet «These data support prior epidemiological studies indicating that moderate alcohol use is associated with healthy aging, but we urge caution in interpreting these results.» Jeg må spørre. Psykologi og fysiologi er to forskjellige felt? Man har psykofysiologi, atferdsgenetikk og biopsykologi, men psykologer kan selvsagt mer om atferd enn gener overordnet sett. Lenke til kommentar
ozone Skrevet 2. juni 2016 Del Skrevet 2. juni 2016 Jeg tenker organisk kjemi og der stopper det. Neppe relevant for kosthold. Hvis ikke menneskets inntak av næring og påfølgende metabolisme er organisk kjemi, må du gjerne fortelle meg hva det er...? Lenke til kommentar
Bladkiosken Skrevet 7. juni 2016 Del Skrevet 7. juni 2016 Kan ikke tenke noe annet enn at den "studien" er sponset av Budweiser. Alkohol er ikke sunt, uansett! Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå