Gå til innhold

Er treningsklokke til 3k verdt det?


Anbefalte innlegg

Hei, 

 

jeg ser at Forerunner 920XT er på salg til 3298kr vurderer å kjøpe en løpe klokke i denne klassen.

 Tenkte mye på 235 og 630, men de koster like mye om ikke mer. Jeg er ganske godt trent og løper flere ganger i uken. Men er likevel ganske mye penger. Til gjengjeld er det jo mange funksjoner, som vo2 opptak og personlig trener, pace, osv

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det spørst kva er målet ditt og hvor dedikert du skal vare.

Jeg hadde veldig stort behov for å skaffe god kondis relativt kjapt (hadde 4-5 månader på meg, men kondis er noe jeg alltid slett med).
Då skaffet jeg meg Polar RS800CX. Da og då var det beste investreingen jeg har gjort på lenge.

Den hjalp meg enormt mye. Alt fra å holde tempo jeg måtte springe ut i fra puls, holde tempo ut i fra mine mål for trening. Måla alt det er å måle. 
Eneste minus er at det er mye å sette seg inn i, vis du skal få mest ut av klokka. Tar du bryet med det, får du ENORMT mye ut.

Så ja, om du har behov for deg (og råa) vet du nok bedre selv. Men skal du ha noe i den klasse, anbefaler jeg deg RS800CX. Litt utdatert klokke mtp innovasjon/bruker snitt, men om du trenger mye og ekstremt nøyaktige målinger og PT på hånda - du finner ikke noe bedre.

 

 

Når det er sagt - jeg har ikke brukt den nå på 2 år, da jeg løper sjeldent/lite. den hjelper utrolig de gangene jeg bruker den, føler jeg får mye mer ut av treningen, men.. er ikke flink til å bruke den. 

Endret av cefey
Lenke til kommentar

Om det er "verdt det" eller ikke er det bare du selv som kan avgjøre, men jeg kan i komme med noen innspill som hjelper deg i vurderingen din.

 

For det første må du huske at om du kjøper en rimelig eller en dyr treningsklokke er dette ikke en viktig faktor for hvor god du blir å løpe. Hvis du kjøper den billigste klokken du finner med både pulsmåling og gps så har du egentlig (mer enn) det du trenger. Men de dyrere klokkene har en del funksjoner som kan være kjekt å ha. Hvor glad du er i å se på og analysere data kan være en avgjørende faktor for valget ditt.

 

Tenk gjennom hvilke funksjoner klokken må/bør/gjerne kan ha. http://www.dcrainmaker.com/product-comparison-calculator hjelper deg å sammenligne ulike klokker og se hvilke klokker som har hvilke funksjoner.

 

Les http://www.dcrainmaker.com/2015/11/winter-sports-gadget-recommendations.html for en oversikt og sammenligning av de mest aktuelle valgene.

Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...

920XT er først og fremst en triatlonklokke. Hvis du bare løper, er det ikke nødvendig med en så avansert klokke. Unntaket måtte være om du driver med ultramaraton eller andre ekstremt lange løp. Den er heller ikke så pen at jeg personlig ville brukt den når jeg ikke trente.

 

Men så er det dette med pris da - den er jo litt eldre enn noen av de andre, tilsvarende klokkene, og er derfor billigere. Hvis pris er viktig for deg, tipser jeg også om at den nå er på tilbud til 2600 på prisguide ;)

 

 

edit: herreminhatt - så ikke hvor gammel denne tråden var - sorry :p

Endret av pkg_inc
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...