Gå til innhold

Oslo har gitt ut millioner i subsidier solcelleprosjekter - nå er potten tom


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Støttebeløp som forblir ubrukt bør gå tilbake til potten. Vi tipper at det kan være så mye som 1/3 av beløpene gitt i støtte som ikke kommer til å bli benyttet av forskjellige årsaker.

 

Ellers er dette en kampanje som nå har pågått ett og et halvt år, og tildelingene må sies å ha vært fair og tilgjengelig for alle. Det vil ikke være riktig og offentliggjøre hvem som har fått denne støtten både med hensyn til de som har søkt og leverandørene som har lagt ned arbeid med å evaluere og utarbeide tilbud til søkerne.

 

En annen sak er at det er ikke alltid at de med den største interessen som har de beste solfylte mulighetene. Ergo, flere av de som har søkt og fått støtte kommer ikke til å realisere solcelleanlegg.

Lenke til kommentar

Støttebeløp som forblir ubrukt bør gå tilbake til potten. Vi tipper at det kan være så mye som 1/3 av beløpene gitt i støtte som ikke kommer til å bli benyttet av forskjellige årsaker.

Det vanlige er vel at støtte blir betalt ut på basis av faktisk prosjektkost, og ikke I forkant, så det er et oppkonstruert ikke-problem. Kun tilsagnet gis I forkant.

Lenke til kommentar

"Det er veldig positivt at mange søker og er interessert i å skaffe seg solceller, "

 

Er dette positivt, miljømessig og/eller real-økonomisk å bruke  gode arbeidskrefter og skatteinntekter på å produsere/montere sol-celler  når samfunnet produserer nok fornybar vannkraft til hele samfunnets behov?

 

Vel, det temmer ikke helt. Strømmen vi produserer, bortsett fra offshore, er nok fornybar, men det utgjør bare vel 50% av energiforbruket. Transport (personbiler, busser, lastebiler, ferger), anleggsmaskiner, oppvarming, industri og landbruk bruker mye fossil energi.

Vår vannkraft er på langt nær nok til å forsyne alt dette.

 

Norge, med mye uregulerbar sommerkraft er vel ikke det ideelle området for solpaneler i stor skala. Men det ser ut til at solpaneler kan bli hovedkilden for energi globalt, og da bør vi også ha en viss kompetanse og erfaring på området. Det vil si ut over markedet for hyttestrøm som har vært stort i lange tider.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...