AnonymDiskusjon Skrevet 3. mai 2016 Del Skrevet 3. mai 2016 Hei, ønsker å prøve å oppnå en sunnere kropp frem mot sommeren, men det er en del komplikasjoner. Jobber på anlegg, og der har vi ikke kjøleskap, så nå spiser jeg knekkebrød med jordbærsyltetøy på. Jobber fra 7-19, og da spiser jeg 3-4 måltider med knekkebrød. Det er til middag jeg lurer mest på hvordan jeg skal gjøre det, fordi jeg bor på hotell, og da er det ingen mulighet for å lage mat. Noen forslag til hva jeg kan gjøre? Forslag til bedre og sunnere frokoster som kan stå varmt i en ukes tid eller 2 uker uten å bli ødelagt? Anonymous poster hash: 068ed...b52 Lenke til kommentar
blured Skrevet 3. mai 2016 Del Skrevet 3. mai 2016 Hvordan er maten på selve hotellet? Eller blir det kanskje litt vel dyrt i lengden? (Kan se for meg at bedriften dekker oppholdet på hotellet, men ikke maten kanskje?) Vannkoker + termos Det første jeg tenker på er om det står en vannkoker på hotellrommet ditt. Dette kan du eventuelt kjøpe inn, bare behold esken du kjøpte den i, så blir det lett å frakte den i bilen i de periodene du ikke jobber på anlegget. Da kan du kjøpe inn tørrmelk, musli/havregryn, rosiner/tranebær, diverse typer nøtter, gresskarkjerner, syltetøy/honning osv. Så får du laget deg havregrøt av dette. Vannet fra vannkokeren kan også blandes med ting som Real turmat, osv. Hadde startet en tråd på fjellforum.no for akkurat dette temaet, da situasjonen med bare en vannkoker blir litt det samme som å være på tur. Kanskje har de noe tips til mer interessante blandinger du kan gjøre med posesupper og annen mat. Kanskje har de noen tips til rimeligere merker enn Real Turmat også (kan se for meg at det finnes noen større amerikanske leverandører som klassisk leverer til militæret osv, det er mulig å bestille større kvanta fra). Om du kjøper en termos, så er det mulig å få blandet dette midt på dagen også. Bare fyll den med varmt vann fra vannkokeren om morgenen. Minibar eller elektrisk kjøleboks Hotellrommet ditt har kanskje en minibar du kan tømme og fylle med egne ting også? Ellers så jobbet jeg en periode som nattevakt med en svenske som alltid hadde med seg en elektrisk kjøleboks. Personen bodde i praksis i bilen sin, og hadde en 3-4 forskjellige jobber. Så denne elektriske kjøleboksen hadde han med seg overalt. Da kan du ha enkle ting som smør, melk, ost, kjøttpålegg osv, som kan gi litt mer interessante alternativer til matpakka. Polarbrød er forresten et eksempel på brød med lang holdbarhet. Soylent Om du vil gå litt "hi-tech", så hadde jeg sjekket ut noe som heter Soylent. Det blir litt det samme som proteinpulver, bare at det inneholder alt av næringsstoffer du trenger ila en dag. Det er ikke spesielt appetittvekkende (se for det maten de spiser i Matrix), men det sørger i hvert fall for at du får i deg det du trenger. "Soylent isn't here to replace dinner dates, lunch with coworkers, or family get-togethers. It's meant to replace the sandwich you eat alone at your desk, or the McDonald's you pick up on the way home from a 13 hour shift, or the potato chips you grab out of the vending machine because your stomach is growling at 3pm. It replaces the mundane meal-as-necessity, not the social meal-as-bonding-ritual." Ta en titt på reddit.com/r/soylent for mer informasjon, og introduksjonsposten om det her. Har noen kompiser som driver med, kan evnt. komme tilbake til deg angående hvilke merker de går for. Kollegaer? Og til sist (eller kanskje først?) så hadde jeg hørt med mine kolleger om hvordan de løser situasjonen. Det må da finnes noen der som har jobbet på anlegg i noen tiår, og som har opparbeidet seg godt med kunnskap om hvordan spise sunt/godt i en slik arbeidssituasjon. 2 Lenke til kommentar
Isbilen Skrevet 3. mai 2016 Del Skrevet 3. mai 2016 (endret) Kutt ut syltetøyet. Det er snop. Kjøp heller inn små bokser med makrell i tomat, spis gjerne en boks per måltid. Langt sunnere og mer mettende, og hermetikk holder seg i romtemperatur. Ta med noen hardkokte egg også. Maarud har endelig fått ut fingeren og begynt med peanøtter uten salt, det er genial sikringskost. Et par never holder deg gående lenge. Bananer er også fint. Du bør uansett ikke være for forsiktig bare fordi dere mangler kjøleskap. Det meste av mat tåler mange timer i romtemperatur. Sjefen min pleide å kjøpe en pakke kokt skinke han hadde bak disken, ikke i kjøleskap, til den var oppspist. Det gikk flere dager. Ikke at jeg anbefaler det, men det gikk da. Til middag kan du for eksempel kjøpe ferdigsalat i butikken, suppler med majones, en boks tunfisk og et hardkokt egg eller to. Hjemmelaget majones: http://ordentligmat.no/2009/11/hjemmelaget-majones-pa-to-minutter/ Endret 3. mai 2016 av Isbilen Lenke til kommentar
thyes Skrevet 6. mai 2016 Del Skrevet 6. mai 2016 Jeg jobbet også på anlegg et par måneder i starten av året, samme ordning som deg, 7 - 19. Jeg vet hvor vanskelig det kan være å spise rett i en slik situasjon. Jeg prøvde ihvertfall å få i meg noe frukt hver dag, og det gikk mye i knekkebrød med tubeost og lignende. Syltetøyet kan være lurt å kutte ut, men er ihvertfall et bedre alternativ enn Nugatti. Det var det mange av mine kolleger som spiste. Om du skal jobbe på anlegg i lang tid, er nok en kjølebag en veldig god investering Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå