Gå til innhold

Opensource CRM - noen som bruker dette?


Anbefalte innlegg

  • 2 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Hei ipconfig.

 

Kom du frem til noe fornuftig ift opensource CRM?

Jeg har akkurat begynt å sette meg inn i dette, så hadde vært interessant å diskutere litt pro/con for de forskjellige alternativene.

Tenkte egentlig å starte fra scratch med php/python og benytte freelancer der jeg ikke strekker til selv, da vi egentlig ikke trenger alt funksjonaliteten i et CRM. Samtidig kan det jo være veldig nyttig. Eventuelt sette sammen et system vha RoR gems osv hvor vi også kanskje får en bedre kontroll og forståelse for hvordan ting er skrudd sammen og kan lettere gjøre endringer/utvidelser og hyre inn hjelp på det vi ikke har kompetanse til å ta selv.

 

Det store spørsmålet med valg av CRM er tilpassning for de mer firmaspesifikke behov, som å integrere egen side for selgere å sette opp et bestillingsskjema med kalkulasjoner og sammenligninger av produkter, besparelser osv - bruker per i dag Excel som kalkulator for dette per idag og forenklet 'database', som så lager bestillingsoppsett med kalkulasjoner, tilbudsdokument og utkast i outlook (om selgeren benytter ms office) - men må få automatisert og sentralisert det hele på web for å strømlinje prosessen mer og særlig ved oppdatering av excel-dokumentet er det en hassle å spre dette til selger og diverse system de evt kjører når antall selgere øker.

 

 

Ser du ikke fikk noe respons siden april, forhåpentligvis kan noen flere bidra med erfaringer også..

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Fikk ikke noe svar men har funnet ut litt da. vTiger og Odoo (denne er helt fantastisk) går mot at den opensource er en nedskalert versjon av produktet. vTiger har også hatt avhengighet til php 5.3 (funker ikke på 5.4) og denne er ikke lenger supportert av PHP. 

 

Har en kunde som bruker ZoHo og de er godt fornøyd. De hadde lyst å skifte og trodde gresset var grønnere på andre siden men for 3 personer var funksjonaliteten de var ute etter ikke noe bedre men heller dyrere så de fortsatte med versjonen og sendte en person på kurs i custom workflows så fikk de det som de ville.

 

Har du funnet ut noe?

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Gikk meg litt vill i hele CRM-skogen og fant ikke noe som passet helt til det vi trenger uten at man binder seg til diverse månedlige kostnader per bruker osv og samtidig må utvide funksjonaliteten, så ser ut til at løsningen blir å få noe laget fra bunnen.

 

Er egentlig ikke veldig komplisert det vi skal ha, men trenger noe utvidet ift produktvariasjoner og tilbudskalkyler.

Men ser ut til at vi da like gjerne kan ta en litt større kostnad i forkant med bedre kontroll til å kunne utvide og endre etter hvert som behovene melder seg.

 

Sjekket ut Odoo, men ser ut som det kun er 'enkle produkter' der også, med mindre det er basefunksjon og de lett kan ekspanderes til å ha variasjoner og funksjoner for produkter (med og uten pristillegg) ?

Har fått ordnet produktspekteret vårt over på normalisert form og nesten ferdig med systembeskrivelse, men programmeringen av nettsystemet må jeg bestille fra noen med mer kompetanse på det området ..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...