Gå til innhold

Denne Statoil-utviklede teknologien skal gjøre Barentshavet lønnsomt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Statoils stadige påstander om "ny" og mer kosteffektiv teknologi slutter aldri å forundre oss som arbeider med subsea teknologi. Når det hevdes at horisontalboring i grunne reservoar, og bruk av sugeankre, representerer noe nytt, så er jo det tull. Eksempelvis ble utbygging av Troll Olje startet for 25 år siden. Der er boret mer enn 120 horisontale brønner i det grunne reservoaret (1400 m) hvorav de fleste har flere grener, og hvor et stort antall brønnrammer benytter sugeankre. Store sugeankre er også benyttet på flere flyterne på NKS, og hva i alle dager er fordelen med å lukke ventiltreet inni en perforert kasse? Det er på høy tid at Statoil slutter å leke, og heller utnytter eksisterende teknologi på en effektiv og rasjonell måte.

Lenke til kommentar

Skal ikke uttale meg om sugeankre eller subsea løsninger, men boring av de grunne reservoarene i Barentshavet er faktisk nybrottsarbeid, med bare 3-400 mTVD fra havbunnen til reservoaret i noen områder. 

*edit* Bør nevnes at det ikke nødvendigvis er Statoil som står for det nybrottsarbeidet da... 

Endret av Lasan
Lenke til kommentar

Boring og komplettering på 3-400 m TVD kan godt være nybrottsarbeid på NKS, men det er slett ikke det i resten av verden. At Statoil ikke selv utvikler utstyret vet vi alle - derimot betaler de for utviklingen. Her som ellers gjelder noe få prinsipper for å gjøre en god og rimelig jobb :KISS (Keep It Simple Stupid) og "godt nok er godt nok".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...