Gå til innhold

Videreutdannelse / generell studiekompetanse - har kun fagbrev


Jarv!s

Har du vurdert å etterutdanne deg?   

5 stemmer

  1. 1. Har du vurdert å etterutdanne deg?

    • Ja
    • Nei
      0
    • Ikke tenkt så mye på det
      0


Anbefalte innlegg

Hei, er det noen her som har videreutdannet seg til generell studiekompetanse på egenhånd? Med andre ord, ikke gått på skole, men gjort alt på egenhånd for å så gå opp til eksamen? Jeg mangler Norsk, historie påbygg, naturfag påbygg og 2py matte for generell studiekompetanse.

 

Jeg ønsker helst svar fra de som har gjort denne type form for utdanning, og ønsker å vite om dette var krevende, og hvor mye tid du la i dette. Og om du bestod er jo litt relevant for historiens del. 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå gikk jeg på Sonans, men gikk opp til eksamen som privatist. Så vet hvor lett de forskjellige fagene kan være å pugge til på egenhånd (om jeg kunne ha klart det uten å gått på sonans eller ikke).

 

Historie og Naturfag er begge to nokså lette fag. Så lenge du lager stikkordliste fra hvert kapittel. Begge fagene er fag man kan pugge seg til. Jeg lagde stikkeordliste og leste på de 1 uke før eksamen.

Eneste er vel i naturfag så har man forsøk. Så disse kan være litt vanskelige å finne utstyr til hvis du ikke går på skole. Men er kanskje mulig å låne utstyr på din nærmeste skole. Fikk 5 i naturfag (mistet 6ern fordi jeg ikke klarte forsøket så bra og 6 i historie)

 

Matte 2py avhenger hvor flink du er til å forstå matte. Selv tok jeg R1 og R2 på 1 år, og for meg så gikk det ikke så bra, men bestod (3 i R1 og 2 i R2). Men er vel å gjør så mange oppgaver du kan i boken og gjør gamle eksamener. Er vel ikke så vanskelig fag, men kan være tidkrevende.

 

Norsk er aboslutt det verste syntes jeg. Er ikke spesielt flink til å skrive stiler . Så bokmål og nynorsk gikk dårlig (2 og 3, husker ikke hvilket som var hva). Norskfaget er veldig stort. Ettersom du må kunne både skrivereglene for forskjellige stiler, men også ha god kunnskap om norsk litteraturhistorie.

Men for enkelte kommer det å skrive bra stiler veldig lett. Men for meg gjorde det ikke. 

Helt klart det faget som vil være mest tidkrevende. 

Muntlig eksamen gikk litt bedre (fikk 4). Var egentlig å ha stikkordliste over de forskjellige litterære periodene (hva som kjennertegner de, kjente forfattere og tekster). Litt usikker på om du trenger særemne. Jeg hadde, men sensor/lærer spurte ikke om den når jeg var inne.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du har lest alle kapitlene er du som regel i stand til å utføre forsøkene (så vidt jeg vet trenger du ikke å utføre noen av forsøkene på egenhånd). Naturfag er utvilsomt et av de tyngre og vanskeligere fagene, men uoverkommelig er det ikke. De vektelgger vel ikke forsøket du har under eksamen så veldig høyt heller.

 

Historie har et stort pensum og det er mye å lese, men handler egentlig bare om å huske.

 

Skal ikke så mye til for å stå i matte, men noe peiling må du ha. Greit å kunne det mest grunnleggende så er du vel sikret en ståkarakter vil jeg tro.

 

Har aldri lest til norskeksamen/tentamen. Det er et vanskelig fag, men handler som oftest om skriveferdigheter refleksjonsevne.

Endret av Vannlinjen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tar også påbygg nå i "voksen" alder. Jeg syns at naturfag og historie var lettest. Matten er relativt vanskelig men som nevnt over man består hvis man kan basic (men ifølge læreren min så har det faget størst stryk %). Norsk er ok bortsett fra alt du må skrive og analysere, det kan fort virke veldig mye da norsk er et digert fag iforhold til de andre fagene. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg tok to fag helt på egenhånd, etter å ha fail'a på vgs... Det gikk bra, i den forstand at jeg bestod og fikk generell studiekompetanse. 
Leste ikke så mye heller, var i full jobb på den tiden, men hadde jeg hatt full tid til å vie meg til studier kunne jeg sikkert tatt flere fag ^^. Men så holdt det med de to da, for det var dem jeg mangla. (Historie og et perspektivemne).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...