Gå til innhold

Leserne har talt: – Vi foretrekker mye data fremfor høye nedlastingshastigheter


Anbefalte innlegg

 

Kan man bestille abonnement i danmark eller finnland da?

 

Ikke uten dansk/finsk fakturamottaker såvidt jeg har skjønt.

 

Svigerforeldrene mine eier et sommerhus i Danmark, hadde det vært mulig å bruke det som fakturaadresse og bestillt mobilt bredbånd tror du? Har i dag Telia sitt 200 GB abonnement til 800 pr mnd som primært bredbånd, hadde vært fantastisk å fått halvert prisen, og mer enn doblet kvoten!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når har vel dette resultatet noe å gjøre med at spørsmålet er stilt på en nettside med teknologihoder som målgruppe. Min - ikke så teknisk kyndige - tante vil nok ha større utbytte av at det går raskt enn at hun har 10GB til rådighet. Hos den yngre garde og de teknologiinteresserte derimot er vel heller "tom for data" en vanligere glose.

 

For min del så holder det fint med å kunne streame komprimert 1080p video, dette krever vel rett i underkant av 10mbit/s. Så hvis man hadde hatt valget mot å strupe hastigheten for å få større datapakke så hadde det vært supert! De andre mobiloperatørene kan lære litt fra Hello her :)

 

Nå ble det fra alle leverandører skrytt av hastigheten til 4G da de satte i gang dette, og det burde være lite tvil om at hastighet har endel å si for praktisk opplevelse, spesielt om man skal streame fiilm eller musikk via mobilnettet. Jeg synes det derfor er sterkt provoserende å bli tilbudt under 40 Gb/s for de abonnementene folk flest føler de har råd til.

 

Når så datamengden er så lav som den er, sammenlignet med hva våre naboer i Sverige og Danmark får, for langt lavere månedsum, så hjelper ikke dette på.

 

Jeg skulle gjerne hatt både høyere hastighet og langt mere data tilgjengelig, så jeg ikke risikerer å betale i dyre dommer om jeg bruker noe ekstra en måned. For det er ikke tvil om at ekstra forbruk prises spesielt høyt, fremfor å prise det til neste abonnementspris.

 

Dog MÅ jeg velge, er det mengde > hastighet.

Lenke til kommentar

Dette er jo en helt latterlig disksjon. Hva tjener Telenor penger på? At folk betaler mer for raskere mobilabonnement eller overforbruk på datapakker?

 

Teleselskapene tjener GROVT på at folk ikke har kontroll på sine datapakker og at folk da straffes og må betale en SINNSYK overpris på dataforbruket. Selvfølgelig er de derfor ikke interessert i at denne melkekua skal forsvinne. De tåkelegger og bortforklarer hele diskusjonen ved å påpeke at hastighet er viktig sånn at folk skal fokusere på dette framfor hvor store datapakker man har.

 

Det spørsmålet man da må stille dem er om inntjeningen for dem er bedre ved at folk har høyere hastighet eller tjener de mer på at folk overforbruker datapakker. Tipper vi hatte fått like mye svar på dette som idrettsforbundet svarer på spørsmål om reiseregninger.

 

Det er ikke i teleselskapenes interesse å selge store datapakker da det tjener så sinnsykt mye på dette i dag. Se f.eks. på danmark. Der får man vanvittige datapakker til sinnsykt lave priser:

 

http://telepristjek.dk Det billigste jeg fant var dette.

Oister

18 timer tale, 18 GB Data & Fri SMS/mms

Pris: 99 kroner /md.

Oister benytter 3′s netværk og er baseret på 4G.

 

Husk at EU har sagt at det skal bli roaming og fritt telemarked. Da kan man etterhvert nok handel simkort i andre land til en sinnsykt mye billigere pris....

 

Dette er selvsagt helt korrekt. Er bare å se på hva som står i vilkårene på de forskjellige abonnementene for hva som skjer om man går over forbruket.

 

Det er styggmye dyrere å overforbruke på 1 GB-grense enn 6 GB-grense f.eks. Fort gjort at man totalt betaler mere for 1 GB-grense og kostnader ved overforbruk, enn å gå opp til neste abonnement der man vil ha mere data enn man ellers forbruker. Er grunnen til at jeg betaler 299,- for 3 GB istedet for 1 GB til 199,- og ev. overforbruk.

Lenke til kommentar

 

 

Når har vel dette resultatet noe å gjøre med at spørsmålet er stilt på en nettside med teknologihoder som målgruppe. Min - ikke så teknisk kyndige - tante vil nok ha større utbytte av at det går raskt enn at hun har 10GB til rådighet. Hos den yngre garde og de teknologiinteresserte derimot er vel heller "tom for data" en vanligere glose.

 

 

Hvorfor vil din tante ha større utbytte av at det går raskt, og kan du utdype?

Trodde eldre folk hadde mere av både tid og tålmodighet jeg  :wee:

 

Min tankegang var som så, at ved lite bruk av mobildata så vil man ha større utbytte av at hastigheten er høy når man faktisk bruker den, enn å sitte igjen med masse kvote :)

 

 

Den logikken der skjønte jeg ikke. Så den som bruker lite data, er mere avhengig av at det kommer ned raskt, enn en som bruker mye data? Henger ikke på greip i det hele tatt.

 

;-)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...