Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal kjøpe en gave til en som er veldig glad i "gammeldagse" kameraer, dvs. slike som du får ut bildet med en gang. Tror de kalles analog kamera? De "forsvant" jo i en periode da vi fikk digitalkameraer etc., men hun jeg skal kjøpe til har hatt lyst på et ganske lenge. Hun er veldig glad i konseptet.

 

Men jeg har ingen peiling på slikt utstyr og lignende. Og jeg kan ikke spørre henne fordi det liksom skal være en gave. Så hva anbefaler dere? Tips og lignende.? Vedkommende er veldig glad i å ta bilder så hun kommer nok til å bruke det ganske mye...

 

Takk på forhånd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skal det være et speilrefleks, eller tenker du å starte med et kompaktkamera?

 

Hvis det er et SLR du tenker på så er jo Canons AE-serie et greit sted å begynne. De koster ikke så alt for mye, heller. Når det gjelder kompaktkamera er jo kanskje Olympus Trip 35 et greit sted å begynne. Det er ikke så mange instillingsmuligheter, men kameraet ser kult ut og jeg personlig har hatt mye glede av mitt.

Endret av Cutters
Lenke til kommentar

Du tenker nok på polaroid. Det er nok det selskapet som er mest kjent for å lage film som gir et ferdig bilde på papir nesten med en gang. Det finnes en rekke andre kameramerker, blant annet Kodak som bruker den type film. Det finnes en del slike kamera på bruktmarkedet men vær obs på at de siste filmene til gamle kameravarianter gikk ut av produksjon i januar i år. Prisene er derfor høye og tilgjengeligheten dårlig etter at blant annet jeg har sikret meg en ladning fra siste produksjon.

 

Hvis du er ute etter et nytt produkt med lignende egenskap så har Polaroid noen digitale kompaktkamera med innebygget fotoskriver. Blant annet Polaroid Z2300

 

Fujifilm har også noen nye filmbaserte (analoge) kamera som heter Instax som gir bildet på papir på direkten. Disse er lett å få tak i film til. Sjekk utvalget av kamera her.

 

En fjerde mulighet er å fotografere med vanlig digitalkamera og skrive ut via en spesielt bærbar fotoskriver. Canon Selphy og Polaroid Zip er de største merkene i det markedet. Ta en kikk her.

 

Edit: Ikke forveksle polaroid (kameramerket og filmtypen) med polarisering (en fysisk egenskap ved lys og filtre for å utnytte denne egenskapen)

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har Instax-printer og Canon sin Selphy-printer, og bruker begge to regelmessig. Om man kjøper fra ebay, kommer Instax-bildene på rundt 6kr bildet, og Selphy-bildene på ca. 3,5kr. Begge to er portable, men Selphy-printeren krever et relativt stort batteri. Du kan sende bilder til begge to fra mobil.

 

En annen ting som er verdt å tenke over, er hvorvidt et Instax-kamera blir brukt. Om du sjekker ut finn.no, så er det et gjennomgående tema at slike kameraer som selges er "som ny, bare tatt et par bilder". 

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...