Gå til innhold

Trading oppsett - 6 skjermer


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg vurderer å gå til anskaffelse av nye skjermer og nytt skjermkort, men før jeg bruker mye penger på utstyr tenkte jeg høre om noen har tips eller råd. Kan jeg sette opp 6 skjermer på ett skjermkort? må jeg ha to eller flere?

 

I dag har jeg en Dell 30 " som arbeidsmontior, i tillegg har jeg 2x20 på høykant. Dette passer veldig fint fordi oppløsningen på Dell er 2560x1600, og 20" på høykant er 1200x1600.

 

Det jeg tenkte gjøre er å kjøpe 4 nye skjermer og sette det opp i et 2x2 oppsett. Tenkte kjøpe et monitor stativ ala dette: https://www.komplett.no/product/836098/datautstyr/skjermer/bord-og-veggfeste/iiglo-skjermstativ-ms400

 

Slik at jeg ender opp med horisontal 20" på vestekanten av 30" dell. I tillegg vil jeg ha 4x 20"-24" i et 2x2 oppsett på høyre siden. Lar dette seg gjøre? Noe spesielt jeg bør tenke på? Det vil best sannsynlig blir en annen oppløsning på 2x2 oppsettet enn resten, har dette noe å si? Tenkte kjøpe like skjemer i 2x2 oppsettet.

 

Et alternativ er å kjøre et oppsett ala dette: https://www.komplett.no/product/602319/datautstyr/skjermer/bord-og-veggfeste/norlink-spaceco-pro-s6. 3x2 skjermer, med samme oppløsning og størrelse på skjermene.

Takknemmelig for all hjelp eller tips jeg kan få.

Endret av Wakebreak1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg ville definitivt gått for NorLink oppsettet med like skjermer. Mye lettere å tilpasse og mer fleksibelt, rett og slett designet for å jobbe med. Iiglo er mer for den "mindre krevende" spilleren :p

 

Av skjermkort så har det lite å si siden du ikke har noen fps krav, eneste problemet du har der er utganger/ innganger. Du må antagelig ha en del overganger. Hvis for eksempel skjermene har kun HDMI og skjermkortet har 1 stk DP, 2 stk DVI og 1 stk HDMI så må du ha 4 overganger og splittere. Splittere koster tydeligvis litt kronasjer https://www.komplett.no/product/765364/pc-nettbrett/pc-tilbehoer/adapter/matrox-triplehead2go-digital-se# eller noe ala denne http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/DrivingMultipleDisplaysFromaSingleDisplayPort.aspx virker som om det er vanskelig å finne, lite utvalg på Komplett.

 

Bruk muligens et par tre billige skjermkort, men det kan skape andre problemer. Hørt om folk som har hatt trøbbel når de skal ha fler skjermer slik som deg og bruker identiske skjermkort.

 

Edit; https://www.komplett.no/product/865784/datautstyr/skjermkort/pci-express/pny-nvidia-nvs-810-4gb#productinfo

Blir muligens enklere.

 

Sikkert noen andre som har mer peiling enn meg og kan gi deg bedre svar :)

Endret av Belphegor
Lenke til kommentar

2 stk vanlige skjermkort er nok billigste vei ut her. Feks https://www.komplett.no/product/851733/datautstyr/skjermkort/pci-express/msi-geforce-gtx-950-gaming-2gb-physx her får du nok av porter og til og med 6 DP porter.

 

Norlinken ser helt klart best ut, ellers var jo ikke denne så ille i pris?

https://www.komplett.no/product/836097/datautstyr/skjermer/bord-og-veggfeste/iiglo-skjermstativ-ms600

 

Når det gjelder skjerm, så er jo disse ganske rå. https://www.dustinhome.no/product/5010762408/ultrasharp-u2414h Nærmest rammeløse.

Lenke til kommentar

Norlinken var mest for å illustrere oppsettet. 

 

Takk for tips angående skjerm, kjekt med så å si ingen ramme når man skal kjøre skjermer i et 2x2 eller 3x2 oppsett.

 

Jeg må innrømme at jeg har lyst til å beholde 30" dell, utrolig god skjerm og fin å jobbe på. 

Lenke til kommentar

Jeg synes et oppsett med en stor skjerm i midten fungerer bedre enn ett mer symmetrisk oppsett med f.eks. 4 like skjermer eller de mindre skjermene samlet på en side. Kjører treskjermsløsning selv. Som andre har vært inne på er nok det rimeligste å bruke to enkle skjermkort (hvis du ikke har nok utganger med ett). Jeg bruker det og har ikke opplevd problemer.

 

Du kan også finne eksterne skjermkort som kobles til USB-port og det kan være en ok løsning hvis du f.eks bare mangler en skjermutgang på det du har (søk på Displaylink). Displaylink-løsninger fungerer helt fint til kontorbruk.

Endret av se#
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...