Gå til innhold

[Løst] Oppbevaring av disse alkoholtypene


Anbefalte innlegg

Hei!

Hvor lenge varer følgende drikker i uåpnet tilstand og hvor lenge varer de i åpnet tilstand? Og skal de oppbevares i kjøleskap eller romtemperatur i åpnet tilstand?

 

Absolut vodka

baileys chocolate luxe

malibu

hot´n sweet vodka  tyrkisk pepper

sure fisk sour apple

dooleys toofee liquor.

Endret av Nataliee
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er flere smarte metoder for å oppbevare fjortis-sprit. =) Den enkleste metoden er å skru av korken forsiktig. Obs, det er viktig at du ikke kommer i skade for å smake på innholdet. For deretter å snu flasken 180 grader i vasken. En fordel er at flaskene ikke trenger å lagres lengre enn fem minutter i vasken

Endret av Nebuchadnezzar
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Baileys og Dooleys bør oppbevares i kjøleskap hvis de skal stå lenge (mer enn et år). Du lukter lett hvis de har blitt sure for å si det sånn. De kan også skille seg og da ser du fort klumpene når du heller det i et glass. Mener å huske at Baileys hvertfall skal være holdbar oppmot 2 år i kjøleskap selv om den er åpnet.

 

For annen sprit/likør som ikke inneholder melkeprodukter så kan du oppbevare dem i årevis, selv om de er åpnet. Eneste konsekvensen er at noe kan fordampe om korken ikke er helt tett, og at smaken kan bli litt tam hvis det er snakk om veldig mange år.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er ingenting som tek skade av å stå kaldt, så om du er i tvil så oppbevarer du åpna flasker i kjøleskap.

Men det er nok kun likørane som inneheld melk eller ekte fruktsaft som må/bør stå kald etter åpning litt avhengig av kor lenge dei skal lagrast. Flaskene som kun inneheld alkohol, vatn, sukker og/eller smakstilsettningar vil nok kunne oppbevarast akkurat slik som du vil, men det er mulig dei tapar seg på farge, skiller seg eller får mindre kraftig smak dersom dei blir oppbevart lenge i f.eks. direkte sollys eller likande.

 

Men det er få likørar som blir direkte dårlige sjølv etter lang oppbevaring. Alkoholen i produkta er eit svært effektivt konserveringsmiddel, så jo sterkare likøren er, jo lenger held den seg. (Det er ikkje utan grunn at det er vanlig å oppbevare vevsprøver eller døde dyr i krukker med sprit, alt som ligg på sprit vil så og seie aldri kunne råtne).

Den største faren ved oppbevaring av likørar er at spriten sakte men sikkert vil fordampe, særlig på flasker med brutt forsegling. Når ein del av spriten fordampar så vil ein kunne risikere at innholdet skiller seg. I produkter som Baileys så vil dette kunne bety at melka legger seg på overflata utan eit beskyttande lag med sprit over, dette kan føre til at akkurat overflata lukter surt etter ei stund.

 

Ellers vil du ofte finne tips for oppbevaring på heimesidene til dei forskjellige produsentane.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...