KatrinaS Skrevet 26. mars 2016 Del Skrevet 26. mars 2016 Er det tillatt å kjøpe seg en øl på egon i morgen? Lenke til kommentar
xRun Skrevet 26. mars 2016 Del Skrevet 26. mars 2016 "Puber, restauranter og kafeer må vente til klokka 12 med å servere øl og vin på skjærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag.Hetvin og brennevin og ølsorter (få) som holder over 22 prosent kan selges fra klokka 13 de samme dagene." Sakset fra: http://www.dinside.no/858533/aapningstider-for-polet-og-olsalg-paaska-2016 Søndag er 1. påskedag, det er en restaurant, så da sies det at man kan få øl etter et klokkeslett. Men det kan også variere noe mellom fylker og kommuner i de tilfeller det er lokale bestemmelser. Lenke til kommentar
KatrinaS Skrevet 26. mars 2016 Forfatter Del Skrevet 26. mars 2016 "Puber, restauranter og kafeer må vente til klokka 12 med å servere øl og vin på skjærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag. Hetvin og brennevin og ølsorter (få) som holder over 22 prosent kan selges fra klokka 13 de samme dagene." Sakset fra: http://www.dinside.no/858533/aapningstider-for-polet-og-olsalg-paaska-2016 Søndag er 1. påskedag, det er en restaurant, så da sies det at man kan få øl etter et klokkeslett. Men det kan også variere noe mellom fylker og kommuner i de tilfeller det er lokale bestemmelser. Så hvis jeg kommer mellom 13-15 så er det ikke noe problem i å ta seg en øl? Lenke til kommentar
xRun Skrevet 26. mars 2016 Del Skrevet 26. mars 2016 Jeg jobber ikke på Egon, så kan bare referere til artikkelen. Lenke til kommentar
Laffe Skrevet 27. mars 2016 Del Skrevet 27. mars 2016 "Puber, restauranter og kafeer må vente til klokka 12 med å servere øl og vin på skjærtorsdag, langfredag, 1. og 2. påskedag. Hetvin og brennevin og ølsorter (få) som holder over 22 prosent kan selges fra klokka 13 de samme dagene." Sakset fra: http://www.dinside.no/858533/aapningstider-for-polet-og-olsalg-paaska-2016 Søndag er 1. påskedag, det er en restaurant, så da sies det at man kan få øl etter et klokkeslett. Men det kan også variere noe mellom fylker og kommuner i de tilfeller det er lokale bestemmelser. Så hvis jeg kommer mellom 13-15 så er det ikke noe problem i å ta seg en øl? Nope. Bare å høgge innpå Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 29. mars 2016 Del Skrevet 29. mars 2016 Det er nok ikkje så aktuelt nå lenger, men det som har mest betydning for skjenketidene er kva kvar enkelt kommune har bestemt. Så ein ting er kva som alkohollova åpner for, men kva som skal være skjenketidene er politisk bestemt i kvar enkelt kommune. I tillegg kan sjølvsagt kvar enkelt skjenkeplass velge å ikkje skjenke eller holde åpent sjølv om dei har lov til det. Utgangspunktet for skjenketider er alkohollova: § 4-4.Tidsinnskrenkninger for skjenking av alkoholholdige drikkerSkjenking av alkoholholdig drikk gruppe 3 kan skje fra kl. 13.00 til 24.00. Skjenking av annen alkoholholdig drikk kan skje fra kl. 08.00 til 01.00. Kommunestyret kan generelt for kommunen eller for det enkelte skjenkested innskrenke eller utvide tiden for skjenking i forhold til det som følger av første ledd. Fastsatt skjenketid kan utvides for en enkelt anledning. Skjenking av alkoholholdig drikk gruppe 3 er forbudt mellom kl. 03.00 og 13.00. Skjenking av annen alkoholholdig drikk er forbudt mellom kl. 03.00 og 06.00. Tiden for skjenking av alkoholholdig drikk gruppe 3 kan ikke fastsettes utover den tid det kan skjenkes annen alkoholholdig drikk. Konsum av utskjenket alkoholholdig drikk må opphøre senest 30 minutter etter skjenketidens utløp. På overnattingssteder kan det skjenkes alkoholholdig drikk gruppe 1 og 2 til overnattingsgjester uten hensyn til begrensningene i denne paragraf. Som du ser så nevner ikkje alkohollova helligdagar, lova seier berre at kommunen kan innskrenke og utvide skjenketida. Det betyr at det som står om tidspunkt i denne paragrafen kun gjer seg gjeldande i kommuner der det ikkje er aktivt tatt stilling til kommunale skjenkereglar gjennom lokal forskrift om skjenketider. Kva nivå kommunane legger seg på varierer litt. I Oslo og Trondheim er regelen at på helligdagar kan ein servere frå øl og vin frå kl 12 og brennevin frå klokka 13. https://lovdata.no/dokument/NB/forskrift/2006-05-03-490, https://lovdata.no/dokument/NB/forskrift/2012-05-24-806 I Bergen er regelen at på helligdagar kan ein servere øl, vin og brennevin frå klokka 13. https://lovdata.no/dokument/NB/forskrift/1997-11-24-1227 Andre kommunar har andre reglar, som f.eks: Orkdal, samme skjenkestarttidspunkt også på helligdagar (kl 09 for øl og vin, og kl 13 for brennevin) https://lovdata.no/dokument/NB/forskrift/2012-04-25-436 Narvik, samme skjenkestarttidspunkt også på helligdagar (kl 11 for øl og vin, og kl 13 for brennevin) Målselv, samme skjenkestarttidspunkt også på helligdagar (kl 10 for øl og vin, og kl 13 for brennevin) Som du ser så må du sjekke kva reglar som gjeld for din kommune for å få eit godt svar. Det er ikkje veldig store variasjonar på tidspunkt, spesielt på brennevinservering ser det ut til at dei fleste har lagt den til tidligast kl 13. Men akkurat ølserveringa varierer mellom kl 09 og kl 13 på dei kommunane som eg har sett på. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå