Gå til innhold

Hodetelefoner med kvalitet


Anbefalte innlegg

Halloen!

 

Jeg lurer på om det er noen her som har litt erfaring med aktuelle hodetelefoner som kan hjelpe litt. Jeg hører mye på musikk hovedsakelig på mobil og pc. Jeg har en Samsung Note 4. Og lurer nå på om jeg skal kjøpe Sennheiser, typ hd 700 eller momentum. Også fint om noen har bedre forslag eller erfaringer? Jeg er ute etter kvalitet!:) Men har lest litt om at du ikke får ut alt av potensiale på dyre hodetelefoner visst du bruker mobil og lurer på om noen vet litt mer om dette?(Vet ikke om det stemmer) Og om det evt er mulig å kjøpe DAC eller noe som kan hjelpe på lydkvalitet? Jeg har mye peiling på musikk, men ikke så mye på alt det andre :) Så er veldig takknemlig om noen her kan hjelpe!:) Og om det skulle være noen linker her inne med lignende tema som jeg ikke har funnet er det bare å kopiere inn:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lyden i note er nok ditt største hinder. En DAC hever kvaliteten vesentlig.
Har lignende Samsung-lyd selv.

Momentum 2.0 er veldig god kvalitet, og du kan prøve denne for hente ut det beste i dem:
http://hifimediy.com/Sabre-9018-DAC

Her er omtale av DAC'en:
https://support.hifimediy.com/support/discussions/topics/8000002794

Enkelt å koble sammen med denne:
http://www.dx.com/p/multifunctional-micro-usb-male-to-usb-2-0-female-otg-adapter-black-silver-2pcs-412547

Eller den svarte med 90-grader er bra hvis du foretrekker kabel.
http://www.aliexpress.com/item/Ugreen-Micro-USB-OTG-Cable-Adapter-for-Samsung-Galaxy-S3-S4-Note-2-3-LG/32391841002.html

 

Edit: Oppdaterte linken til DAC.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Ok, takk for svar!

 

Så jeg kjøper denne: http://hifimediy.com/Sabre-9018-DAC

I tillegg til den andre slik at den kan kobles til telefon. Og denne kan heve kvaliteten i andre hodetelefoner også? For jeg er litt usikker på hvilke hodetelefon jeg skal kjøpe. Men du kan anbefale Momentum 2? Har du erfaringer med hodetelefoner som er enda bedre?

Endret av Takis4
Lenke til kommentar

Det kommer jo an på hva du er ute etter. Momentum 2.0 er et godt kompromiss som funker bra både portabelt og stasjonært.

Hvis du sier litt mer om preferansene dine er det en smule enklere å komme med forslag. HD 700 er ikke spesielt egnet for portablet bruk.

Ikke minst hvilket budsjett du ser for deg. DAC'en du har fått tips om er mest sannsynlig noe av det råeste som er å oppdrive i forhold til pris. Brikken som sitter i den er brukt i noe av det beste av studio-utstyr.

 

Batteribruken for DAC'en er ganske lavt, så med mindre batteriet ditt er på siste verset vil det nok funke ganske bra.

 

En rimelig hodetelefon med eksepsjonelt bra lyd til prisen er Creative Aurvana live!

Les gjerne omtalene på siden.

 

Ikke kjøp den andre som kom ut, den er dårlig i forhold.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Ok. Jeg tenker en prisklasse på 3000-6000 kr. Men jeg er litt usikker på hvor mange hakk opp det er på kvalitet jo høyere du går, f eks: hodetelefoner til 4000 kr vs 6000 kr. Men jeg kommer til å bruke hodetelefonene på mobil og pc. Og der bruker jeg hovedsakelig Spotify premium. Kan det begrense lyd kvaliteten visst jeg kjøper dyre hodetelefoner med DAC-en som er linket ovenfor? Jeg vil jo helst få maks ut av kvaliteten på hodetelefonene jeg kjøper

Endret av Takis4
Lenke til kommentar

Jeg vil anbefale deg å ta tur innom butikken og teste ut selv.
Det varierer veldig mye fra hodetelefoner til hodetelefoner og fra musikk til musikk.


Kjører Denon direkte fra iphone - kan ikke klage på kvalitet. Blir minimalt bedre med DACene. 
Andre hodetelefoner, som sagt, merker jeg stor forskjell på med/uten dac.


Då tester jeg i stille omgivelser. Skal du ut på gata/bussen o.l. så vil ikke du merke forskjell, vil jeg tro.

Endret av cefey
Lenke til kommentar

Det er veldig mye bra på hodetelefon-fronten. Pris og kvalitet henger ikke alltid sammen heller med den lyden du foretrekker, så det gjelder å følge litt med på hva som er bra. Selv falt jeg ganske bra for AudioQuest NightHawk (5000 kr) som en veldig komfortablel hodetelefon med det lydbildet jeg selv liker best. Jeg liker vel typisk hodetelefoner med bra bass og diskant og noe nedregulert midrange, og det er det lydbildet som det virker som majoriteten vil ha og det mange produsenter legger seg etter. Dette er lydsignaturer du ikke blir så sliten av å høre på lenge. Du trenger heller ikke skru opp volumet så mye fordi de høres mer fyldig ut på lavt volum.

 

Ellers har du jo f.eks X-serien til Philips som gode innendørs hodetelefoner. Sony MDR-1A er bassy men gode og rimelige. HD650 til Sennheiser er jo en klassiker, men også litt fremhevet i midrange. Grado SR60i er veldig midrange igjen og gir veldig mye detaljer på bekostning av et mindre fyldig lydbilde. Sennheiser HD25 er bra og portable. Shure SE535 er propper med god kvalitet.

 

Generelt er denne listen til å stole på:

http://www.innerfidelity.com/content/innerfidelitys-wall-fame

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Ok, takk for svar! Jeg har sett litt på nighthawk også. Og så på reviews der jeg så det stod noe om at du ikke kom til å få så mye ut av å bruke DAC mellom telefonen og nighthawk? Vet du om det stemmer eller om det er verdt å kjøpe DAC-en som f eks er nevnt ovenfor visst jeg går for NightHawk?

Endret av Takis4
Lenke til kommentar

Min begrensede erfaring med de interne DAC'ene på Samsung gjør at jeg vil råde deg til å bruke DAC hvis du er veldig opptatt av lydkvalitet. Tror nok absolutt NightHawk'en vil låte mer klar med DAC. Synes oppløsningen på den og den tonale balansen i den var veldig god. Andre igjen mener den er ullen, men der kjenner jeg ikke igjen mitt eget inntrykk av den med min hørsel. Kjøper du DAC'en først så er det jo ikke noe problem å sammenligne med og uten. Hvis du synes lyden er grei nok direkte fra Note'en og ikke vil drasse rundt på DAC'en til daglig trives den sikkert tilkoblet PC'en din.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Ok, takk for svar! Jeg har sett litt på nighthawk også. Og så på reviews der jeg så det stod noe om at du ikke kom til å få så mye ut av å bruke DAC mellom telefonen og nighthawk? Vet du om det stemmer eller om det er verdt å kjøpe DAC-en som f eks er nevnt ovenfor visst jeg går for NightHawk?

Husk at alle hodetelefoner har ulikt lyd.

Noen liker/vil ha mye bass. Andre (som meg) liker ikke det.

 

DACen kan forbedre og forandre lyden. Ulike hodetelefoner fungerer ulikt på forskjellige dac. 

Det kan hende du vil ikke like hvordan dac forandre lydbildet.

 

Og sist, men ikke minst. Kommer veldig ann på kor du vil bruke hodetelefoner. Hjemme der det er veldig stille. Eller ein plass med litt/mye støy.

Lenke til kommentar

Selv har jeg hatt Philips Fidelio x1 siden midten av 2013, og jeg har vanskelig for å tro at jeg hadde vært mer fornøyd med noe annet. De har vært med på utallige turer, både med tog og buss(noe jeg heller vil anbefale til mindre hodetelefoner med støydemping) men, det fungerer jo. De har også tålt mer juling enn de burde.  

 

Lydkvaliteten har jeg ingenting å utsette på. Bruker en Lg g3 eller en Cowon s9 som primære bærebare lydkilder. Ikke at jeg pleier å ta de med ut akkurat, som regel står de i en Cambridge Dacmagic Plus ved siden av pc'en. 

 

Ville jeg anbefalt de til alle som er villige til å bruke over gjennomsnittet på hodetelefoner? Ja.

Nå har jeg riktignok bare hørt x2 i bruk under en kortere periode, men går ut ifra at helhetsinntrykket er 99% likt. 

Litt forskjell var det visstnok: http://headphoneaddict.com/fidelio-x1-vs-x2-review/

 

Har vurdert å oppgradere til Sennheiser HD700. Men jeg klarer ikke å bestemme meg for om det er verdt å betale det dobbelte eller mer for 5% bedre lydkvalitet. Men så var det prioriteringer da, jeg er jo bare en fattig student.  

 

// Edit: Ser at Fidelio x2 nesten blir forgudet på wall of famen til innerfidelty. Lukter oppgradering. 

Endret av Ytrewy
Lenke til kommentar

Ok. Jeg skjønner at det er mye produkter på markedet og at hvert produkt har sine fordeler. Og at det kommer helt ann på hva du liker personlig. Så det er jo en stor fordel å gå i butikken å prøve ut. Eneste hodetelefonene jeg har eid er Beats by dr. dre. Og visst det er typen folk som liker bass bruker, så tror jeg at jeg går for hodetelefoner som ikke har for mye bass :p I det tilfellet så overdøver jo og ødelegger bassen kvaliteten i musikken

Endret av Takis4
Lenke til kommentar

Den beste hodetelefonen er etter mitt syn Bose med aktiv støykansellering.

Det hjelper lite at andre hodetelefoner kanskje har litt bedre lyd om du sitter i et helt stille studio.

Bakgrunnslyder i det virkelige liv ødelegger det.

Aktiv støykansellering i Bose hodetelefoner er så effektivt at du slipper å skru opp lyden noe vanvittig for å overdøve bakgrunnsstøy og risikere hørselsskade.

Den drives av ett AAA-batteri som varer veldig lenge.

Funker utmerket i støyende omgivelser som på fly og tog.

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Jeg tror det står mellom Momentum 2.0 og Nighthawk nå. Men er det noen som har erfaringer med modeller fra Sennheiser? Slik jeg har forstått det er lyden renere der, men med mindre bass? Tenker spesielt på sennheiser hd 700. Og er det noen som vet hvor jeg får kjøpt DAC et annet sted enn det som er nevnt ovenfor? Jeg liker ikke å betale over nettet på sider som ikke er sikret

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...