Gå til innhold

Lage en bar/pub


Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Jeg skal i løpet av de neste 5 årene prøve å lage en pub. Er det noen som har tips eller erfaring med hvordan det er å drive en pub? Når dere skal ut, hvordan ønsker dere at baren skal være? Belysning, musikk, tema, ol.

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Folk er ulike, så det som nokon like vil nok andre mislike. Her må du gjere ei marknadsundersøking.

 

Det tryggaste er å gå for det same konseptet som alle andre uteplassane, då støyter du vekk færrast kunder men samtidig vil du heller ikkje ha eit særpreg.

Om du er villig til å gamble litt så kan du vurdere å prøve ut litt smalare tema, kanskje ein brun rocke-pub, eller ein 1920-talls jazzklubb, eller ein minimalistisk electronica bar? Dette vil ikkje falle i smak for alle, men dei kundane du då får vil nok være svært lojale om du er den einaste som har eit slikt konsept og driver det bra.

 

Kort og godt så må du finne ei markedsgruppe som gjer at du tjener nok til å kunne fortsette å drive. Uteplassar kan ofte delast i to kategoriar. Dei som ikkje har åpent så veldig seint men som har ein jamn straum med kundar heile dagen, typisk plassar med uteservering eller matservering der kvar gjest legg igjen forholdsvis mykje pengar. Og dei uteplassane som nesten kun har åpent om natta, der gjestane ramler fulle inn etter midnatt og kun kjøper ei øl, slike plassar har typisk mange gjester som kvar legg igjen forholdsvis lite pengar.

 

Når det gjeld de å drive ein pub så vil det variere etter kvar i landet du planlegg å starte opp. Både med tanke på kva alkoholpolitikk den aktuelle kommunen legg til grunn med tanke på skjenkebevilgning, men også basert på beliggenheit og kundegrunnlag.

For dei fleste så må det å være pub-vert bli ein livsstil der du trivest med å tilbringe kvelden og natta bak bardisken.

Om du ikkje har tenkt å jobbe så mykje sjølv så krever det at du har meir startkapital til lønnsutgifter, samt større krav til lønnsomheit på drifta for å få det til å gå rundt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Folk er ulike, så det som nokon like vil nok andre mislike. Her må du gjere ei marknadsundersøking.

 

Det tryggaste er å gå for det same konseptet som alle andre uteplassane, då støyter du vekk færrast kunder men samtidig vil du heller ikkje ha eit særpreg.

Om du er villig til å gamble litt så kan du vurdere å prøve ut litt smalare tema, kanskje ein brun rocke-pub, eller ein 1920-talls jazzklubb, eller ein minimalistisk electronica bar? Dette vil ikkje falle i smak for alle, men dei kundane du då får vil nok være svært lojale om du er den einaste som har eit slikt konsept og driver det bra.

 

Kort og godt så må du finne ei markedsgruppe som gjer at du tjener nok til å kunne fortsette å drive. Uteplassar kan ofte delast i to kategoriar. Dei som ikkje har åpent så veldig seint men som har ein jamn straum med kundar heile dagen, typisk plassar med uteservering eller matservering der kvar gjest legg igjen forholdsvis mykje pengar. Og dei uteplassane som nesten kun har åpent om natta, der gjestane ramler fulle inn etter midnatt og kun kjøper ei øl, slike plassar har typisk mange gjester som kvar legg igjen forholdsvis lite pengar.

 

Når det gjeld de å drive ein pub så vil det variere etter kvar i landet du planlegg å starte opp. Både med tanke på kva alkoholpolitikk den aktuelle kommunen legg til grunn med tanke på skjenkebevilgning, men også basert på beliggenheit og kundegrunnlag.

For dei fleste så må det å være pub-vert bli ein livsstil der du trivest med å tilbringe kvelden og natta bak bardisken.

Om du ikkje har tenkt å jobbe så mykje sjølv så krever det at du har meir startkapital til lønnsutgifter, samt større krav til lønnsomheit på drifta for å få det til å gå rundt.

Takk for tips. Har lokalet og investor klar til den dagen jeg skal starte, men regner med å jobbe mye selv.

Har veldig lyst å starte en cigar/jazz bar, men er usikker på hvordan det vil fungere med tanke på at det er en ganske liten plass.(befolkningsmessig)

Endret av Slettet-YQ8U8xbZ
Lenke til kommentar

Den største hindringen for en sigar-bar i Norge er at det er forbudt med røyking på utesteder. 

 

Dersom du ønsker å starte utested kan du allerede nå ta noen grep som du vil ha nytte av. Blant annet ved å ta kunnskapsprøven og etablererprøven. Jeg foreslår begge, fordi kunnskapsprøven er mindre omfattende, og kan være et fint sted å begynne. Skal du starte selv må du ha etablererprøven, eventuelt sette skjenkebevillingen på noen som har. Det skader ikke å ha dem unnagjort.

 

I korte trekk handler begge prøvene om hvordan man lovlig skjenker alkohol i Norge. Det er et komplisert og firkantet lovverk, men det lar seg lære om man er interessert.

Lenke til kommentar

Ha iallefall et godt utvalg av forskjellige typer øl (med de riktige glassene)! Altfor mange plasser idag har bare kjipe norske pissøl og noen få kjente andre (som ikke nødvendigvis er gode).

 

Da vinner du iallefall kravstore kunder som meg.

 

Ha forskjellig utvalg av (gode) viner for de som liker det også, og andre ting for de som liker det.

 

Som de over sier. Folk liker forskjellige ting. Går det muligens an å kompartmentalisere lokalet til forskjellige type områder? Gjerne multifunksjonelle områder som kan omdesignes etter behov.

 

Jeg liker sigar, men som personen over sier er røyking inne forbudt i Norge. Skal jeg røyke en sigar gidder jeg iallefall ikke å sitte ute i kulden å gjøre det, sannynligvis vil jeg også sitte komfortabelt (ikke plaststol, heller polstret med armlen). Alternativt kan et bra fint og litt ekslusivt område ute være bra for sigar røyking om det må foregå ute.. F.eks en liten utebar, komfortable sitteområder og pyntet område (f.eks fine (store/henge) planter osv, en liten vannfontene etc). Det går også an å ha rimelig god varme og klimabeskyttelse ute (delvis tak og gassvarme etc).

 

Folk som røyer sigar er ofte ganske kresne og litt rare i smaken, sånn som jeg også er. Det er en vanskelig kundegruppe! Men en (veldig)bra kundegruppe om du får det til riktig. Og et sigarområde må jo ikke kun brukes til det. Får man til et bra sigarområde vil det løfte hele stedet.

 

Vil du etablere i en liten plass/by må du jo også tenke på hvilke kundegrupper som er størst, og da har du ikke annet valg enn å tilpasse planen din til hvem de er. F.eks folk under 25 kan du nok ikke ekskludere uten å skape problemer for driften.

 

Design er jo ikke akkurat enkelt heller. Det finnes mange forskjellige design av pub/bar områder som alle har praktiske/hygieniske implikasjoner i tillegg til å definere hvor atteraktive stedet er. Finner du en stil og denne stilen er feil, blir det kostbart.

 

Lykke til uansett! Det er bedre å prøve enn å ikke prøve.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-YQ8U8xbZ

Ha iallefall et godt utvalg av forskjellige typer øl (med de riktige glassene)! Altfor mange plasser idag har bare kjipe norske pissøl og noen få kjente andre (som ikke nødvendigvis er gode).

 

Da vinner du iallefall kravstore kunder som meg.

 

Ha forskjellig utvalg av (gode) viner for de som liker det også, og andre ting for de som liker det.

 

Som de over sier. Folk liker forskjellige ting. Går det muligens an å kompartmentalisere lokalet til forskjellige type områder? Gjerne multifunksjonelle områder som kan omdesignes etter behov.

 

Jeg liker sigar, men som personen over sier er røyking inne forbudt i Norge. Skal jeg røyke en sigar gidder jeg iallefall ikke å sitte ute i kulden å gjøre det, sannynligvis vil jeg også sitte komfortabelt (ikke plaststol, heller polstret med armlen). Alternativt kan et bra fint og litt ekslusivt område ute være bra for sigar røyking om det må foregå ute.. F.eks en liten utebar, komfortable sitteområder og pyntet område (f.eks fine (store/henge) planter osv, en liten vannfontene etc). Det går også an å ha rimelig god varme og klimabeskyttelse ute (delvis tak og gassvarme etc).

 

Folk som røyer sigar er ofte ganske kresne og litt rare i smaken, sånn som jeg også er. Det er en vanskelig kundegruppe! Men en (veldig)bra kundegruppe om du får det til riktig. Og et sigarområde må jo ikke kun brukes til det. Får man til et bra sigarområde vil det løfte hele stedet.

 

Vil du etablere i en liten plass/by må du jo også tenke på hvilke kundegrupper som er størst, og da har du ikke annet valg enn å tilpasse planen din til hvem de er. F.eks folk under 25 kan du nok ikke ekskludere uten å skape problemer for driften.

 

Design er jo ikke akkurat enkelt heller. Det finnes mange forskjellige design av pub/bar områder som alle har praktiske/hygieniske implikasjoner i tillegg til å definere hvor atteraktive stedet er. Finner du en stil og denne stilen er feil, blir det kostbart.

 

Lykke til uansett! Det er bedre å prøve enn å ikke prøve.

Takk for bra tilbakemelding. Jeg liker ideen om å lage en liten ''utebar'' hvor man kan røyke. Eneste problemet er at  lokalet er litt dumt plassert for noe sånt, men det må jeg se nærmere på etter hvert. Jeg tenker å servere noen standarøl, men vil også servere noen som ikke er så kjent, kanskje fra lokale bryggere. Jeg ønsker også å ha et greit utvalg når det kommer til whisky og forskjellige drinker. Hvor jeg bor er det mye militær og 2(dårlige) uteplasser. Det er ingen andre enn ungdom og militær som går på disse uteplassene, derfor vil jeg satse på å trekke de litt eldre menneskene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...