Gå til innhold

Middag og dessert for under 100kr?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

100,- for middag og enkel dessert til 3 personer, hvis det er det du mener, er ikke så vanskelig i seg selv. Problemet derimot er at for å få til det må man ofte kjøpe inn større kvanta av basisvarer. 

Har dere noen basisprodukter fra før(f.eks. Salt/Pepper, Pasta/Ris/Poteter eller grønnsaker av noe slag)?

Hvis ikke har jeg egentlig ingen gode forslag, da alt umiddelbart vil komme over 100,-

Lenke til kommentar

Hva er problemet? 100 kr for 3 pers er nok til å lage en haug med ulike retter. Det er bare å velge og vrake, bare du unngår de dyreste råvarene og ikke inkludere et hvert krydder og basisvare i prisen. Jeg lager ofte middag til fem og totalprisen havner noen ganger under femtilappen også, men de middagene vinner du ingen pris for.

 

Prøv f.eks å lag noe med kylling, grønnsaker, følte, pasta og krydder. Eller kjøp en frossen høne og lag noe fra den. Eller et rimelig fiskeslag som laks eller torsk. Mulighetene er nesten ubegrenset.

Lenke til kommentar

Tror han tenkte mer på hvor lang tid dere har på å lage det fra dere begynner til det skal serveres

 

Middag: Noe billig kjøtt sammen med ris/pasta/grønnsaker og en rimlig hjemmelaget saus av et slag
Dessert: panna cotta (tar noen timer å kjøle ned)

Lenke til kommentar

Hadde noe lignende! Vi fikk alle basic ingredienser da... som mel, gjær, sukker.... osv.....

Men vi lagde pizza snurrer (bare kjøp FP kjøttdeig og billig fylling...) Dessert tok vi å lagde is.... Kjøpte FP sjokolade og fløte elelr melk elns (husker ikke det er lenge siden) så pisket vi det til is og satt det i frysen.... Tok ikke lang tid og vi brukte ikke opp alle pengen vi fikk til rådighet en gang :)

 

Et hint er å kjøpe FIRST PRICE!!!

Lenke til kommentar

Angående first price, bare vær obs på at det er grunner til at de er billigst. Noen ganger merker man ikke forskjell på FP og vanlige varer, andre ganger er det stor forskjell. Den advarselen går forresten til andre billigmerker som Eldorado, Coop-merket, X-tra, Rema1000-merket osv.

Lenke til kommentar

Om dere har tilgang til standardutrustning som mel, gjær, salt, sukker, olje og eddik + krydder, og dere kan bruke det fritt uten at det teller mot de 100kr, så er det absolutt en fordel å bruke mest mulig av det.

 

En annen ting som kan være lurt, om det er lov, er å samkjøre noen av innkjøpene med andre grupper. Det er ikke noe poeng i å bruke 20kr på 6 egg om din gruppe bare trenger 3 av dem. Om det er flere grupper som skal lage noe som krever halvparten av en vanlig forpakning (5dl melk, 3 egg, etc.), kan dere vurdere å spleise på innkjøpet. Det er tross alt slik det fungerer på et kjøkken ellers, du har jo resten av melken til dagen etterpå.

 

First price trenger du ikke. Ta utgangspunkt i billige råvarer, som byggryn, ris, pasta, kål, kålrabi, gulrot, løk, broccoli, blomkål, erter. En røkeknoke får du for 30kr. Kokes i ca. 3 timer, sil av kraften og ha i ternet løk, kålrabi, gulrot og bygg og la det koke mørt mens du piller knoken. 500g bygg koster 7-10kr, 1 løk, 1kg gulrot og 1kg kålrot ca. 20kr. Kan dere lage brød, gjør det.

Da er det plutselig 40kr igjen til dessert. Noen epler, rosiner og et par egg + mel, sukker, bakepulver og vaniljesukker, så har dere en eplekake som helt fint kan lages mens røkeknoken koker. Eller hør i butikken om de har noen brune bananer dere kan få billig eller gratis, og lag banankake. Eller kjøp noen frosne bær og lag banansmoothie.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tomatgryte:

2 pakker passerte (moste) tomater 9,80 kr.

(evt. 2 bokser hakkede tomater, men dette må knuses i en blender og passeres gjennom en sil)

(evt2. bruk tomatpure og vann for å lage en tomatbase)

4 fedd hvitløk 8,20 kr.

2 løk 12,90 kr.

Noe fusili (pasta) 10,90 kr.

1 paprika 8,40 kr.

200 g champignon 7,60 kr.

--------------------------

Til sammen: 57,80,- kr.

 

Hakk opp hvitløk og løk. Brun til gylden farge i en gryte. Kvell oppi paprikaen og champignonen (som selvsagt også er skjært i mindre biter). La dette steke litt under omrøring før du kveller i de passerte tomatene og pastaen. Kokes til gryta er passelig tjukk og pastaen er gjennomkokt. Om sausen er for tjukk kan den tynnes ut med vann, eventuelt hvitvin. Smak til med sukker, salt, pepper, paprikakrydder og evt. chilikrydder. 

 

 

Sjokolademousse:

Egg - 4,50 kr.

Kokesjokolade - 17,50 kr.

Kremfløte - 18,90 kr.

--------------------------

Til sammen: 40,90 kr.

 

Oppskrift her. Antar at melis regnes som basisvare.

 

Alt i alt: 98,70 kr.

Priser fra kolonial.no.

 

:p

Endret av Star Fox
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...