Gå til innhold

Spørsmål angående egg


Anbefalte innlegg

Har fått beskjed i heimen at mitt frokost/lunsj ritual er usunt.. Jeg pleier å spise 2 stekte egg med spinat og skinke hver dag og da fungerer det som frokost og lunsj MEN får høre hver dag at jeg bør begrense inntak av egg og at å spise egg hver dag er usunt. Jeg tviler selv på denne påstanden men lurer på hva som er sunt antall egg å spise i uken eller noe sånt? Tror selv at påstanden bare er vås

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror du må gå og kjøpe en bollepose til noen :)

http://authoritynutrition.com/10-proven-health-benefits-of-eggs/

http://main.poliquingroup.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/1123/Five_Reasons_Eggs_Are_Good_For_You_Five_Egg_Danger.aspx

etc, bare søk på noe ala "eggs health benefits" eller "eggs health risks".

 

Alt med måte, 100 egg om dagen er nok ikke helt bra, men to om dagen tviler jeg på at gir noe særlige negative effekter så sant du er sunn ellers. Så kan man ikke bli helt hysterisk heller, selv om noe kanskje ikke er det sunneste så trenger man ikke slutte å spise det, så sant det ikke er noe veldig usunnt.

Lenke til kommentar

Du er dønn avhengig av kolesterol for å fungere. Når kroppen får tilført kolesterol fra kosten vil den nedregulere egenproduksjon. Egg er en svært god næringskilde som inneholder stort sett alt du trenger bortsett fra C-vitamin. Skinke regnes vel som et produkt man ikke bør spise for mye av. Ha gjerne godt med grønnsaker til. Paprika, Agurk og Tomat gjør i alle fall susen for min del. Du får f.eks godt med C-vitamin i paprika. Pass på at du ikke utvikler allergireaksjoner mot egg når du spiser det så ofte.

Lenke til kommentar

Kolesterolet som er i egg påvirker ikke kolesterolet i blodet. Det er en myte som har blitt avkreftet :)

Inntak av kostkolesterol for den friske befolkningen påvirker helt riktig sirkulerende kolesterol i svært liten grad. Det ser også ut til at det er en terskel på 300 mg hvor et ytterligere økt inntak ikke øker serumkonsentrasjonene. 

 

Trådstarter: Se gjerne denne http://www.ntfe.no/utgaver/22-nr-1-2015/178-egg-kostkolesterol-og-hjertehelse-hvor-star-vi-i-2015

Endret av Dukien
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...