Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Depresjoner.....


ooddbb

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ingen evt høyskoler eller arbeidsgivere som kan sjekke opp om du har vært deprimert eller lignende.

 

Det eneste problemet jeg ser, er om du, som jeg, på videregående hadde et høyt fravær, og/eller fikk lave karakterer pga din depresjon. Men dette skulle som regel gå bra, bare du forklarer hva saken gjelder.

Lenke til kommentar

Takk for responsen :-)

 

Har hør att ved inntak til Politihøgskolen, Befals skolen o.l. så må en legge fram legeattest på att "en er frisk i hodet", og ikke lider av psykiske sykdommer. Stemmer dette?

 

La oss si att en person, Per, har lidd av depresjoner ett par år. Det er nå 1 år siden depresjonene vart borte, og han fungerer nå som ett vanlig menneske. Kan Per bli nektet jobb eller utdanning der det krevst framlegging av legeattest og ett "friskt sinn", på grunn av han har hatt psykiske lidelser tidligere??? :!:

Endret av ooddbb
Lenke til kommentar

Skolegang , generellt nei - men det er jo lite vits i å utdanne seg til pilot etter 911

 

Ved ansettelser i yrker hvor ansattes psykiske dårlige helse innebærer en "sikkerhetsrisiko" for arbeidsgiver / arbeidsgivers relasjoner screenes dette, gjennom direkte spørsmål, personlighetstester e.l.

 

En arbeidsgiver vil også (mer eller mindre veloverveid) vegre seg for å ansette en han tror vil være mindre motstandsdyktig mot press/stress

 

I privat sektor spørres og undersøkes faktorer man strengt tatt ikke har lov til å ta hensyn til ved ansettelser, over en lav sko. (vanligste : kvinner blir spurt om de planlegger graviditet)

 

Spørsmål om helse vil uansett være relevant ved vurdering av søkere.

 

Jeg har intervjuet ganske mange arbeidssøkere og kan aldri huske å ha spurt noen om depresjoner, har rett og slett ikke tenkt tanken.

 

Offentlig sektor tør jeg ikke uttale meg om.

Lenke til kommentar

Nå vil jeg vel ikke kalle det å være deprimert en psykisk lidelse (?). At tunge psykotiske pasienter kan få noen problemer med enkelte jober, det kan jeg jo forstå. Man kan bli deprimert av mange årsaker. Utbrenthet er vel en. Dette er ting man kan ordne på, ved å fjerne den faktoren som utløser det. Jobbe med det. Dette er vel problemer man kan bli helt kvitt. :yes:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...