Dufen Skrevet 22. februar 2016 Del Skrevet 22. februar 2016 (endret) White knight..... Dere onanerer egen fortreffelighet med å diskutere ting på et nivå TS er laaaaaaaangt fra å forstå. Hvordan skal dette hjelpe? da jeg har vært en tjukkas selv og kom i mye bedre form. Ah..... "Egen empiri metoden"..... Endret 22. februar 2016 av Dufen Lenke til kommentar
AnonymDiskusjon Skrevet 22. februar 2016 Forfatter Del Skrevet 22. februar 2016 Per nå veier jeg 77 kg, er 171 cm høy. Jeg vil ned til 70 kg, men jeg vil jo først og fremst se resultater i speilet. Og hvor fort kan jeg vente meg resultater, TIPPER dere? Å gå ifra å være inaktiv og spise drittmat til å spise relativt normalt og sunt og trene en halvtime noen dager i uken må vell gi resultater relativt kjapt? Anonymous poster hash: aa3dd...f10 Jeg veide det samme som deg i januar, og har samme høyde. I dag målte jeg 73,3 kg på vekta. Jeg har løpt 3 ganger i uka i løpet av året som har gått og har ikke opplevd særlig vektnedgang, men har heldigvis fått langt bedre kondisjon og føler meg generelt sett bedre enn før. I Januar slutta jeg å spise brød og prøver generelt sett holde meg unna visse karbohydrater. Jeg spiser en porsjon havregryn(med skummet melk, banan og litt hjemmelaget granola) til frokost. Dette holder meg gående frem til 12-13, hvor jeg spiser to knekkebrød og litt frukt. Til middag spiser jeg det jeg bruker å spise; fiskeburger, taco, kylling, poteter etc.. Selv om jeg prøver å unngå blir det altså karbohydrater i budsjettet. Jeg er ganske sikker på at hemmeligheten i min diett har vært porsjonene - ikke nødvendigvis hva(enn så lenge vi ikke snakker junkfood). Finn deg en hobby som krever fysisk aktivitet. For min del ble løping svaret, og jeg kommer fra en bakgrunn som er ganske lik din. Lykke til! Anonymous poster hash: 5f882...952 Anonymous poster hash: 5f882...952 Lenke til kommentar
Dr. Chaos Skrevet 22. februar 2016 Del Skrevet 22. februar 2016 Denne lenken har mange gode råd, og er mer eller mindre i tråd med det jeg diskuterte i forrige post. Råda har gitt gode resultater for mange folk, inkludert undertegnede. På ett år har jeg gått ned 14 kg, og ser og føler meg mye bedre ut. Merk at det er på tross av at kostholdet har sprukket mens jeg har hatt sommerferie, juleferie og liknende. Om jeg hadde holdt kostholdet også i feriene hadde jeg nok gått ned nærmere 20 kg. Det er også en del trening inne i bildet, men kostholdet har vært helt avgjørende. Reint psykologisk føler jeg meg mye mer fornøyd med meg sjøl enn før, og kapasiteten til å tåle nedturer og skuffelser er mye større. Jeg opplever at følelsene er mer stabile enn før, og at jeg finner mer konstruktive løsninger på problemer. Grunnen til at jeg føler at denne måten til å gå ned i vekt har gått så bra er fordi det er veldig enkelt når en først har lært seg det. Du trenger ikke være sulten, og du føler at du har energi og overskudd (så fremt en ikke kutter for mye). Du kan ikke spise mat som gir deg nytelseskick (mye salt, sukker og fett) så veldig ofte, men du trenger ikke å stimulere nytelsessentrene (avhengighetssentrene) i hjernen for å kjenne matglede. I stedet lærer du deg å like naturlige smaker og hvor bra maten får deg til å føle deg. Lenke til kommentar
AnnonymG Skrevet 22. februar 2016 Del Skrevet 22. februar 2016 Forstår frustrasjonen din. Alle kommer med meninger om hvordan man skal spise, trene, gå ned i vekt, hvilken livsstil man skal holde osv., dette blir man ikke annet enn forvirret av. Vekt Skal du ned i vekt må du både spise sunnere og mindre, OG trene. - Trening: Tren JEVNLIG, f.eks. 3-4 ganger i uka, og holde på over flere måneder. Du må bli svett og ordentlig sliten! - Kosthold: Sjokoladen og godteriet ødelegger treningsresultatene dine (ettersom du spiser mye sjokolade). Du må få i deg mindre kalorier enn det kroppen trenger, da vil kroppen bruke fett som energikilde og minske kroppsfettet for å forbrenne det. Spiser du mye sjokolade, så får du i deg mange kalorier. Drikker du mye brus, får du i deg ekstremt mange kalorier. Alt som er søtt (utenom kunstig søtningsstoff) gjør at man fort legger på seg. Kan du minske eller kutte ut alt som er søtt, så unngår du å få i deg kalorier som hindrer deg i å gå ned i vekt. Fordeler med trening - Senker det "dårlige kolesterolet" og ØKER det "gode kolesterolet" - Øker forbreningen og dermed bidrar til vektreduksjon - Vektreduksjon og trening forebygger en rekke sykdommer - Øker blodsirkulasjon i bein og armer (dette er viktig for at alle cellene i de ytre deler av armer og bein kontinuerlig får blod) - Øker lymfedrenering av bein og armer - Har en positiv mental effekt, bedre humør og motivasjon - Øker evnen for læring - Forebygger dannelse av plakk i blodårer Denne lista kunne jeg gjort enda lenger... Kosthold Spis 3-5 måltider hver dag. Unngå brus og for mye godteri. Spis variert (kylling, kjøtt, fisk, gryter, supper). Ha grønnsaker til middagen din hver dag. Sånn, så enkelt var det. Nå får du i deg alle næringsstoffene du trenger. Du må for guds skyld ikke la være å spise for ikke å legge på deg. Det som gjør at vi legger på oss er - store mengder mat, store porsjoner (alt for høyt inntak av kalorier) - godteri, søtsaker og brus (masse sukker som gir alt for mange kalorier, dette blir lagret som fett i kroppen fordi vi ikke klarer å forbrenne det) - lite fysisk aktivitet Sjokoladen og godteriet du spiser kan spolere all treningen din. Selv var jeg ekstremt glad i sjokolade før, men gikk over til å drikke te, farris, spise gulrøtter, druer og frukt istedet. Et lite ultimatum: Kropp eller sjokolade? Mat er "angst og stress medisin" Når vi er stressa eller har en form for angst, så har vi en tendens til å spise mye mat, for eksempel søtsaker. Når vi spiser søtsaker under stress, vil man få dårlig samvittighet og bli desto mer stressa for at man spiser søtsaker, og da spiser man enda mer. Dette skaper en ond sirkel. Resultater Resultatene bestemmer du i stor grad selv hvor fort de vil komme. Personlig ville jeg anbefalt deg å trene på et treningssenter, og i tillegg vurdere å være med på gruppetimer fordi dette gir mer motivasjon, du blir pushet til å trene mer enn hva du ville gjort alene. Kanskje er det gøy også å trene sammen med andre? Resultater kommer over tid (måneder), men progresjon/fremgang kan du se etter bare noen få uker hvis du kutter ut sjokolade og spiser sunt! Lage mat selv Jeg vil virkelig anbefale deg å lære noen få supperetter, kjøttretter og salatretter - bare 2-3 av hver. Gjør det til en vane å lage maten selv. Hvis du blir god i disse få matrettene, går det lekende lett å lage dem. Selv lærte jeg meg å lage en god salat med kylling (tar med 15 min å lage), supper (tar med 20 min) og noen kjøttretter (Taco, stekt kylling med div tilbehør). Det er billigere, og mye sunnere. Bruk litt tid å surfe rundt på nettet for å finne noen gode oppskrifter. Kan anbefale: - matprat.no - godt.no - suntoggodt.no Jeg håper du finner deg noen matretter som du liker godt, og at du føler deg bra når du spiser sundt. Sunn mat kan du spise med god samvittighet, og du kommer (forhåpentlighvis) ikke til å føle seg stressa eller uvel etter å ha spist noe sunt, tvert imot kommer du til å føle deg mye bedre når du vet at det du gjør er riktig. Komplisert? Ikke gjør dette mer komplisert enn hva det er. Få i deg mindre kalorier enn du forbruker, spis variert, unngå godis, tren jevnlig og sov godt om natta. Nå skriver jeg som om jeg har rett, men for ordens skjyld så er dette min personlige mening om dette. Jeg har virkelig troa på at du får til dette, ellers hadde du ikke tatt initiativ til et slikt innlegg. Lykke til! Tusen takk for gode og enkle tips. Det er den onde sirkelen med stress jeg sitter fast i, jeg er en stressa person og en typisk trøstespiser. Jeg er dog en "kurert" overspiser, så jeg har jo kommet ett skritt lenger mot målet mitt. Jeg skal nok greie dette. Mat og søtsaker sies å være den største stress-dempende "medisinen", men så skaper det like mye stress ettersom man får dårlig samvittighet av å spise usunt, så ender man opp med å spise enda mere, derav den onde sirkelen. Hva med at neste gang du får denne følelsen, ha en kopp med gulrøtter og noen druer for eksempel, og spis dette neste gang. Etter å ha fått i deg en håndfull med dette, så slipper du å føle på det at du spiste usunt, men at du heller spiste noe veldig sunt. Frukt og grønt er for det første et steg i riktig retning til en god helse, og et steg vekk fra sjokoladen. Hva skjer vi du trøstespiser med gulrøtter da? eller noe annet frukt og grønt? Lenke til kommentar
Gjest medlem-1432 Skrevet 22. februar 2016 Del Skrevet 22. februar 2016 Sukker er kun moderat glykjemisk. Den virkelige fienden er insulin. Kjøtt, egg, melk og fett av alle typer trigger mer insulinproduksjon og blodsukker enn alle karbohydrater, fordi det er proteinene og fettet som transporterer sukkeret ut i blodet. Herregud du vet virkelig ikke hva du snakker om. Hvor har du fått denne infoen fra? (ja jeg etterspør altså kilder på dette) Du tar jo så feil at det gjør vondt og lese. Håper virkelig ikke at du gir kostholdsråd til en diabetiker. Lenke til kommentar
AnnonymG Skrevet 16. mars 2016 Del Skrevet 16. mars 2016 misanthrope, den eneste grunnen til at du og jeg har denne samtalen er fordi noen veeeeldig langt tilbake i familien din spiste kjøtt. Mennesker er obligate planteetere. Vi kan ikke leve uten planter. Vi kan derimot fint leve uten kjøtt. Det oppdages stadig fler stoffer i planter som viser seg livsviktige for sunnhet og optimal helse. I dag er 55-60% av kaloriene folk får i seg ifra kjøtt, egg og melk. Mesteparten av resten er ifra sukker og vegetabilsk fett. Mennesker i både tidlig og sen stenalder spiste <5% kjøtt, og 0% melk, og sansyneligvis nesten like lite egg. Her gikk det også litt i kluss dessverre, det var jaggu stikk motsatt av hva du sa det. Bekreftet av Norsk Vegetarforening som sier følgende: Vegetarforeningen har like lite peiling som leger flest og tom. helsedirektoratet, som baserer utsagnene sine på alt annet enn vitenskapen, blandt annet landbrukspolitikk. Det finnes MER av alle aminosyrer i ALLE planter enn mennesker trenger. Det er et faktum. Og ja, det er flere ting i banan som er sunne, men igjen, det er veldig mye sukker i banan Sukker er kun moderat glykjemisk. Den virkelige fienden er insulin. Kjøtt, egg, melk og fett av alle typer trigger mer insulinproduksjon og blodsukker enn alle karbohydrater, fordi det er proteinene og fettet som transporterer sukkeret ut i blodet. Du er ikke budbringer av dårlig nytt, du er budbringer av dårlig info. Så vidt jeg kan se perpetuerer du i all hovedsak ernæringsdogmer og bro science. Jeg forholder meg til hva vitenskapen faktisk sier. Her snakker du om brødskiva og pålegget hver for seg. Det er pålegget som gir smaken, men uten brødskiva blir det ikke suksessen like stor. Når du prater om insulin og glykemisk indeks, så snakker du om dette som to separate ting. Glykemisk indeks er hvor mye blodsukkeret stiger etter matinntak. Sukker, dog som inneholder glucose, har en sterk glykemisk indeks. Hvordan vil du forklare at fett øker blodsukkeret mer enn sukker? Her mikser du også ordet "protein". Alle celler har transportere for å opprettholde homeostase, disse transporterne er proteiner som cellene selv syntetiserer. Det er ikke et eneste protein i maten som frakter sukker inn til blodet. Alle proteiner vi spiser brytes ned til aminosyrer, og det er aminosyrene vi tar opp. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå