Gå til innhold

Grunder idè. Hva mener dere


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg har en forretningsidè som jeg vet at jeg er istand til å sette sammen.
Idèen baserer seg på en brukervennlig app som gjør at du kan enkelt overføre penger fra en konto til en annen der betalingen kommer frem umiddelbart uavhengi av hviken bank du har og uavhengi av hvilken dag det er i uka. Nesten sånn som "vipps" bare forskjellen er at isteden for at du får sms med en gang at pengene er på vei, så får du PENGENE med en gang. Hadde dette vert noe dere hadde tatt i bruk ?

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jepp, men det er ca umulig da du må samarbeide med alle bankene og få dem til å godta et felles transaksjonssystem som går på tvers av dem som oppdaterer hele døgnet. Det er veldig usannsynlig at du får gjennomført dette her.

 

Å lage en applikasjon for dette er enkelt, å forandre infrastrukturen er vanskelig. Systemet for overføringer er alerede på plass så du vil da få dem til å kjøre oppdateringer på sparket og koble programvaren din mot databasene/ kontoene til bankene?

Endret av Belphegor
Lenke til kommentar

Om du klare å komme med et system om omgår hovedavregningssystem NICS som alle bankene bruker, er jeg ganske sikker på at du hadde tjent deg veldig rik med å selge tjenesten videre til bankene. 

 

For å være seriøs så tviler jeg strekt på din ide da alle transaksjoner må igjennom NICS om du skal overføre penger mellom to banker. Synkroniseringen skjer 4 ganger om dagen og ikke i helger.  

Lenke til kommentar

Jeg har allerede oppskriften på hvordan dette skal gjøres og det kreves ikke at jeg går igjennom bankene eller bankenes betalingssystem. så det er ikke bekymringsverdig. Jeg var bare ute etter svar på om dere hadde tatt ibruk tjenesten eller ikke :) Takk for svar :D

Lenke til kommentar

Så du skal i praksis lage en bank med en app for å overføre penger?

Ettersom ingen banker er åpne for overføringer 24/7, så må du enten endre bankstrukturen som eksisterer i dag totalt, eller opprette en egen bank folk kan bruke som overfører internt i banken med en gang.

Det finnes ingen oppskrift på hvordan man får en bank til å overføre umiddelbart.

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Antar du kommer til å trekke pengene umiddelbart visa VISA/MC også skaffe dere lokalkonto i alle Norske banker og overføre fra en bufferkonto dere har hos alle bankene fra og til lokalkonto så det skjer umiddelbart? Uansett så er VISA/MC transaksjoner reverserbare hvor dine banktransaksjoner ikke er det, så du har et risikolag involvert, vi driver nesten nøyaktig med dette der vi jobber og har 2.4 millioner kunder og kan si at visa transkasjoner fra alle de forskjellige kortuttederne i Norge over nett er langt fra smertefritt. 

 

Det du forsøker å gjøre finnes i praksis, er høyrisikabelt og et område det er vanskelig å byrte inn i.

 

Om dette hadde vært en app med internasjonalt rekke med LAVE priser hadde jeg definitvt hoppett rett på etter at dere hadde blitt anerkjente og jeg hadde mine klagemyndigheter å forholde meg til. 

 

Dette som en Norsk app, som antageligvis kommer til å koste meg penger, og selv om denne ikke hadde gjort det. Så absolutt ikke. Tvilsomt at jeg noengang hadde kommet til å bruke den. 

Lenke til kommentar

Det er flere problemer her. Først og fremst så krever det troverdighet for å drive på med penger, og for det andre så er det bare ønsketenkning at banken skal prosessere transaksjonen momentant. Det er faktisk en grunn til at man må vente på pengene, og mye av dette er forårsaket av sikkerhet.

 

Du kunne blitt en mellommann slik som Paypal, men da kunne du like godt sagt at businessideen din er Paypal. Så da ønsker jeg deg lykke til med å bygge nok troverdighet til at brukere ønsker å sende penger til deg og din idé, uten at de får noe tilbake eller får noen garanti på at pengene og selskapet ditt eksisterer i morgen.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Ja, dersom du får til ei løysning der mottakaren får pengane til disposisjon med ein gong overføringa er registrert så er dette ei tjeneste eg ville ha brukt.

Eg er litt usikker på kor mykje eg hadde vært villig til å betale for ei slik tjeneste då dei fleste beløpa som blir overført via slike apper stort sett berre er småpenger. For min del spelar det då mindre rolle om eg får pengane inn på min konto akkurat no, eller i løpet av morgådagen.

 

Uansett, for å få til ei slik løysning så må du som andre her har nemnt opprette di eiga bank- eller utlånetjeneste.

Med mindre du får avtale med alle bankane om umiddelbar overføring så må du på eit eller anna vis sjølv fungere som mellom-mann der du betalar ut det aktuelle beløpet der og då, for deretter å innkreve pengane av kundens bank nokre dagar seinare.

Berre rentetapet med å stille fri kapital tilgjengeleg for ei slik tjeneste vil være betydelig, dette gjer at du vil måtte ta godt betalt for ei slik tjeneste.

Og då spørs det kva forbrukarane er villige til å betale for denne tjenesta. På slike småbeløp så ville eg nok heller foretrukket å bruke ei tilnærma gratis tjeneste som gir meg pengane nokre dagar seinare, enn å betale gebyr for å få beløpet med ein gong.

 

Det er mulig eg hadde vært meir villig til å betale for ei slik tjeneste til enkelte litt meir spesielle omstendigheiter, som f.eks. ved kjøp av bruktbil. Dersom eg gjennom ein slip app kunne betalt selgaren det avtalte beløpet direkte og utan forsinkelse, men utan å måtte ha med kontantar så hadde eg nok kunne vært villig til å betale ein liten sum for tjenesta. Men til vanlig overføring av småpengar?

Lenke til kommentar

Jeg har svært sjelden behov for at penger kommer frem med en gang, og har foreløpig aldri hatt problemer med at det har tatt for lang tid å få pengene.

 

Dersom du hadde en tjeneste som hadde fått pengene frem med en gang, og kostnaden (både med tanke på kroneverdi, og med tanke på utlevering av personlig informasjon og reklame) var det samme som tregere løsninger hadde jeg nok tatt i bruk den raske tjenesten. Hvis ikke hadde jeg forholdt meg til den tregere løsningen.

Lenke til kommentar

Antar du kommer til å trekke pengene umiddelbart visa VISA/MC også skaffe dere lokalkonto i alle Norske banker og overføre fra en bufferkonto dere har hos alle bankene fra og til lokalkonto så det skjer umiddelbart? Uansett så er VISA/MC transaksjoner reverserbare hvor dine banktransaksjoner ikke er det, så du har et risikolag involvert

 

Var innom den den tanken da jeg satt og funderte over hvordan TS skulle få dette til å virke. Gjennomføringen er mulig, men risikoen er veldig stor. Om TS ikke har kapital til å drive denne tjenesten selv blir det veldig vanskelig å finne investorer, ingen med vet legge pengen sine i en slik usikker løsning. 

Lenke til kommentar

Hei. Jeg har en forretningsidè som jeg vet at jeg er istand til å sette sammen.

Idèen baserer seg på en brukervennlig app som gjør at du kan enkelt overføre penger fra en konto til en annen der betalingen kommer frem umiddelbart uavhengi av hviken bank du har og uavhengi av hvilken dag det er i uka. Nesten sånn som "vipps" bare forskjellen er at isteden for at du får sms med en gang at pengene er på vei, så får du PENGENE med en gang. Hadde dette vert noe dere hadde tatt i bruk ?

 

Slik forretning er nok for strengt regulert og har for mange krav til at man lett kan slippe til på et slikt marked. Det finnes mange andre marked som er bedre. F.eks ble jo paypal skap fordi markedet for det paypal drev med var så dårlig i USA.

 

Bankene vil alltid ha kontroll, så de vil neppe sammarbeide om noe som helst. Da er det bedre med et separat system, men det vil kreve banklisens i Norge eller et annet Europeisk land.

 

Eventuelt er jo markedet for bitcoins og liknende atteraktivt for overførsel av penger mellom 2 parter. Bitcoin er heller ikke den eneste. Poenget med det er at bitcoin idag er for kronglete og vanskelig for folk flest. Gjør man det enkelt kan man lett oppnå et marked med likviditet både i bitcoins og i NOK. Da kan man heller begynne å tenke på det du sier, å gå til bankene med forlag til sammarbeid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...