Gå til innhold

Anbefaling på et lydanlegg..


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg skal flytte til våren, og i den nye leiligheten henger det igjen 2 stk bakhøytalere (Klipsch RS-42 2).

Jeg har lite peiling på surroundanlegg til tvbruk, og lurte på om noen hadde noen forslag til hva jeg kan ha sammen med disse....

Drømmen er et 5.1 system, men om høytalerne er veldig bra (bassmessig) kan jeg gå med på et "system" uten .1 i første omgang.

Jeg har heller ikke så altfor mye penger til å bruke på dette :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Finn 2 gulvstående front høyttalere, så slipper du unna sub en stund. Kjør gjerne videre på Klipsch. Veldig morsomme høyttalere, spesielt på film, og musikk som rock og metal.

 

De er også lett drevne, slik at de er enkle å drive med en billig forsterker, selv om de gjør seg enda bedre med en kraftig forsterker.

Skikkelig moro får du hvis du får råd til RF-82, men 62 funker også bra. Sjekk også brukt markedet, da kan du spare en del. Høyttalere kan være gamle og fortsatt lyde veldig bra, bare få hørt på de først, slik at de ikke lager ulyder.

Lenke til kommentar

Det er klipsch høyttalere nå med dipol høyttaler på topp for ekstra surround(cadence) i nyeste dts og dolby atmos men nei.

 

Ingenting erstatter centerhøyttaler i ett surround oppsett.

 

Noe av grunnen til at så mange er fornøyd med lydplanker er at dette da automatisk er på plass, nivå på vokal/stemmer i film etc.

 

Har sett så mye rart hos folk på halveis fungerende surround oppsett at min konklusjon er at det handler mye om interesse.

 

En lydplanke fungerer stort sett til sitt ytterste med enkle grep(uansett hvor høyt eller lavt du måtte mene det er)

 

Ett surround system med løskomponenter må tilpasses rom og bruk, prøving og feiling :)

 

Både lista for å ta i bruk og taket for hvor bra det kan bli er høgere bokstavlig talt og heldigvis.

Endret av Thobjo
Lenke til kommentar

Det funker ok uten senter, men det er ekstremt mye bedre med senter.

Men har man ikke altfor mye penger å bruke, så ville jeg satset på 2 gode fronter, for så å bygge ut med senter og sub senere.

Det er ett mye bedre kompromiss, enn å gå for ett billigere alternativ med full surround med en gang.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Nei, fordi man trenger ikke lydanlegg og sannsynligvis har ett eller annet som gjengir lyd. Vaskemaskin og komfyr derimot, da må man kanskje kjøpe første og beste isteden for å greie seg uten.

 

Lydanlegg er noe av det man blir fortest godt vant med. Da kan det lett bli kostbare oppgraderinger ved å ta snarveier. Kjøper man noe som duger først som sist er det mindre sjans for senere oppgraderinger enn hvis man starter lavt og så oppgraderer.

 

Hvis du ønsker deg en lenestol til 18k, kjøper du en til 5k først og så begynner å spare til den til 18, eller låner du noe skrot av mor mens du sparer? Dette er enkel matematikk. De pengene du sløser får du etterslep på resten av livet. Det lønner seg ikke å ta snarveier. En gruppe som er verre er de som kjøper to eller flere ganger på kreditt for å komme i mål.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Nå anbefaler jeg jo ikke han å kjøpe noe nå han må kvitte seg med i fremtiden.

Jeg anbefaler at han dropper å kjøpe annet enn ett par ok front høyttalere og en receiver, og utvide med resten av høyttalerene senere. Det er nokså stor forskjell i fra lenestol eksemplet ditt.

 

Som fronter så er det 2 alternativer. Gulvstående, eller "bokhylle" høyttalere som kan flyttes til surroundhøyttalere når han får råd til bedre fronter. Klipsch RF62 eller helst 82, er fronter som holder til det absolutt meste, og i veldig mange år. Gjerne ett par receiver bytter hvis man skulle behøve det.

Lenke til kommentar

Nei det avviker ikke fra eksempelet siden han mest sannsynlig ikke har penger til dugelige grunnkomponenter og senere tilkjøp av høyttalere. Våren er rett rundt hjørnet og da blir han fristet til å kjøpe noe som ikke holder i lengden.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

Nei det avviker ikke fra eksempelet siden han mest sannsynlig ikke har penger til dugelige grunnkomponenter og senere tilkjøp av høyttalere. Våren er rett rundt hjørnet og da blir han fristet til å kjøpe noe som ikke holder i lengden.

 

Hvordan kjenner du hans fremtidige økonomi?

Og hva er dugelig for noen, er ikke dugelig for andre.

Mulig det han har råd til nå vil fungere fint for han i mange mange år fremover.

 

 

 

I kjem te i første omgang å kjøpe 2 fronthøytalera fra klipsch å en forsterker... Å deretter utvide anlegge med senter og evt bass når i får en bedre inntekt

 

Høres ut som du gjør det riktige valget her. Eneste du trenger å tenke på er at når det er på tide med senter, så kjøp samme merke, og helst i samme serie. Det er meget viktig. Eventuelt gå for samme merke, men serien over, da senter er den viktigste komponenten for ekte surround.

 

Surround høyttalere og sub kan være andre merker osv, da de ikke krever samme samspill i lydsignatur. Har testet forskjellige merker i front og senter noen ganger, og det ble aldri noe bra. Når jeg byttet ut mine Klipsch fronter med Vienna høyttalere, så var planen å beholde Klipsch senteren, da RC-64 var en meget bra senter. Men ca 5 sekunder inn i første film, så var det vare å slå av og bestille ny Vienna senter. (Var heldig at Vienna senteren som veiledende pris var ca 1000,- billigere enn Klipschen, faktisk spilte ekstremt mye bedre også, ikke at Klipschen var dårlig for å si det slik))

Endret av AndersT2
Lenke til kommentar

Det første du skal gjøre  er å ta deg en tur rundt til forskjellige forhandlere, diskutere budsjett, informere om at du har to bakhøyttalere som duger og at du vil ha noe i front som enten er godt nok med en gang eller som kan utvides - eksempelvis ved kjøp av fronter og en reciever nå og så kjøpe senterhøyttaler senere.

 

Recievere som er et par år gamle får du nesten kastet etter deg på finn - sjekk eksempelvis etter Denon AVR4310 som jeg kjøpte selv for 4 laken til et lite tv-anlegg. Flott sak, kraftig og med veldig god lydkvalitet til prisen. Du får tilsvarende fra Yamaha, Onkyo og Pioneer også, men jeg kjenner ikke modellstrukturen der. En NAD eller Cambridge reciever gir gjerne mer kraft og kontroll per krone, men mangler gjerne litt på ekstra-utstyret.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Som nevnt over burde du ta deg en tur til forhandler. Lyden i høytalere er helt vilt forskjellig, alt etter merket du velger, og da er det ganske vanskelig å få hjelp til det på et forum uten å ha hørt hvilken lyd du liker.

Som en kar sa over her burde du spare dersom du ikke har råd til å kjøpe ordentlig front og reciever enda. Ikke kjøp budsjett høytalere for så å kaste dem senere :)

Men du bør stille innom en forhandler å få hørt diverse høytalere før du slår til. Lydmarkedet er dessverre ikke formet slik at man kan si at "den høytaleren er den beste", pga at lyden i så å si alle høytalere låter forskjellig ^^,

Lenke til kommentar

Alltid lurt å teste litt hos forhandler. Men lyden man får der kan forandre seg veldig når man får det opp hjemme. Rommet gjør veldig mye med lyden. Var selv hos forhandler når jeg skulle teste ett nytt høyttaler merke. Da hadde kun versjonen mindre inne, og kjørte på litt andre forsterkere enn det jeg selv hadde. Høyttalerene ble også stående ett stykke lenger ut fra vegg enn hva jeg hadde mulighet for, men på den avstanden som nok er mest korrekt for høyttalere.

 

Ble egentlig meget skeptiske til dem, da det så å si ikke var noe som helst bass å spore (den hadde 1 element i bassområdet, og de jeg hadde lyst på hadde 3). Men siden jeg hadde lest såpass mye bra om de jeg selv ville ha, og spesielt sammen med forsterker merket jeg hadde, så tok jeg sjansen. Hadde jeg gått etter hva jeg hørte hos forhandleren, så hadde jeg ikke i dag sittet med en frontrekke i hjemmekinoen jeg er ekstremt godt fornøyd med. Bassen i dem er så bra at jeg egentlig ikke har behov for sub, uten at noe annet i registeret taper noe på det, og det er ikke brumlebass ala Cerwin Vega. Testet de mot ett annet sett fra Focal i samme prislasse, som har 2x10" i seg, mine har 3X7". Mine hadde mer detaljert bass, og mer detaljer over det hele. Det var enorm forskjell i lyden, selv om begge ga super lyd.

 

Så mitt råd er å lese seg opp på det, og samtidig ta en lytte test. Men i prisklassene som det er snakk om her, så er det bare å få en kjapp oversikt over hvilke merke som regel funker best på musikken man liker. Film er litt enklere å ha med å gjøre. Er film det man prioriterer mest, så er mitt råd Klipsch. Er det 50/50 film/musikk så ville jeg valgt PSB etter egen erfaring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...