kjellst Skrevet 16. februar 2016 Del Skrevet 16. februar 2016 Middag ? Bildet er fjernet. Lenke til kommentar
Albert Andersson Skrevet 16. februar 2016 Del Skrevet 16. februar 2016 Hei, Kjell Stian. Tørking er den eldste kjente måte å konservere mat på, og tørrfisk har lange tradisjoner i Norge. Ordet torsk stammer for øvrig fra det gammelnorske turskr, som betyr turrfiskr = tørrfisk. Bildene dine gir et godt innblikk i hvordan fisken blir behandlet for å bli til det ønskede produkt. Jeg ble svært imponert av bilde 1, - jeg trodde ikke at dimensjonene fiskehjell var så pass store ! i følge nordiske ættesagaer, har tørrfisk vært eksportert fra Lofoten til land nedover i Europa helt siden år 875 e. Kr. M v h Albert. Lenke til kommentar
Gjest member-296438 Skrevet 16. februar 2016 Del Skrevet 16. februar 2016 Mykje pæega som hæng hær.....pluss en go porsjon hjæmlængsel.... Flott gjensyn for meg som er vokst opp 25 m fra nærmeste fiskehjell. Gudene må vite hvor mye vi stappa i oss etter diverse "slang" (simpelt tyveri...) Flott formidlet i begge versjoner. Hadde en serie om Lofoten for en tid tilbake her på Akam, og noe av det jeg syntes var noe av de beste motivene, var dette vakre skue:-) Veldig bra dette Kjell Stian! Lenke til kommentar
Lassern Skrevet 16. februar 2016 Del Skrevet 16. februar 2016 To kjempefine bilder av et motiv jeg aldri har opplevd i virkeligheten. Lenke til kommentar
kjellst Skrevet 17. februar 2016 Forfatter Del Skrevet 17. februar 2016 Takk takk for flotte ord og litt historiefortelling Albert Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg