Gå til innhold

Middag ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei, Kjell Stian.

Tørking er den eldste kjente måte å konservere mat på, og tørrfisk har lange tradisjoner i Norge.

Ordet torsk stammer for øvrig fra det gammelnorske turskr, som betyr turrfiskr = tørrfisk.

Bildene dine gir et godt innblikk i hvordan fisken blir behandlet for å bli til det ønskede produkt.

Jeg ble svært imponert av bilde 1, - jeg trodde ikke at dimensjonene fiskehjell var så pass store !

i følge nordiske ættesagaer, har tørrfisk vært eksportert fra Lofoten til land nedover i Europa helt siden år 875 e. Kr.

 

M v h

Albert.

Lenke til kommentar
Gjest member-296438

Mykje pæega som hæng hær.....pluss en go porsjon hjæmlængsel....

Flott gjensyn for meg som er vokst opp 25 m fra nærmeste fiskehjell. Gudene må vite hvor mye vi stappa i oss etter diverse "slang" (simpelt tyveri...)

Flott formidlet i begge versjoner. Hadde en serie om Lofoten for en tid tilbake her på Akam, og noe av det jeg syntes var noe av de beste motivene, var dette vakre skue:-)

Veldig bra dette Kjell Stian!

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...