Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Hei, jeg fyller 18år om ikke så lenge og har noen spm i forhold til feiringen.

Jeg vurderer å ha lokalet, men finner ikke noe som egner seg så bra. Helst noe hvor man kan ha med egen drikk og har plass til typ 60 stk. Mat servering kan jeg fikse selv om det ikke tilbys, men vil gjerne ha plass til borddekning for 30-40 personer, så da lurte jeg på om dere visste om noen steder? De fleste jeg har funnet har 20års grense på å leie.
Har også et spm i forhold til servering av alkohol. Er det lov å ha velkomstdrinker selv om ikke alle inviterte er fylt 18 enda? Og om jeg skal ha lokalet kan ikke de som ikke er fylt 18 enda være der da?
Og til slutt, noen forslag til tema, evt om jeg burde eller ikke burde ha tema? :)

Takk for svar på forhånd:)
 
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er fint å være anonym, men det kunne vært greit å skrive litt om kvar i landet du er ute etter å finne eit utleigelokale.

Det er mange fine sjøhus som du kan leige f.eks i Lofoten (ofte følger det med eigen ro-båt også).

 

Uansett, skal du ha med medbragt alkohol så er det kun lokaler utan sjenkeløyve som er alternativet. Dersom det går greit å leige ein plass som serverar alkohol så vil du i tillegg kunne leige både bar, pub eller restaurantlokaler, men då kan du ikkje ta med alkohol sjølv.

 

Det er lov å ha velkomstdrink sjølv om ikkje alle gjestane er fylt 18 år, men du kan sjølvsagt berre gi alkoholholdig velkomstdrink til dei av gjestane som er gamle nok. Etter alkohollova § 1-5 er det forbudt med salg, skjenking eller utlevering av alkohol til mindreårige.

Så du kan ha mindreårige i lokalet sjølv om det blir drukket alkohol der, dette er f.eks. heilt vanleg blant anna på restaurantar der barn og unge får være med sjølv om restauranten også serverer øl og vin. Mange reine uteplassar har 18 eller 20 års aldersgrenser i døra, men då er det fordi dei har valgt å legge ID-kontrollen i døra slik at bartendaren skal sleppe å sjekke alder på kvar enkelt kunde. Jobben til bartendaren blir mykje lettare når han/ho veit at alle i lokalet er gamle nok til å få servering.

 

 

Typiske lokaler som egnar seg til slike festar er forsamlingslokaler som samfunnshus, klubbhus, foreningslokaler, og liknande. Tenk tilbake på kva lokaler du veit at folk har holdt dåp, konfirmasjon og bryllupsfestar tidligare, mange av dei lokala får du sikkert leige også til slike arrangement.

Lenke til kommentar

Fyrste google treff som ikkje er reklame på søket "oslo festlokaler":

https://eventum.no/fest/oslo/?amenities[0]=can-bring-alchohol&amenities[1]=can-bring-food&capacity[from]=60

Dette var dei treffa eg fant når eg søkte på lokaler der det er lov med medbrakt drikke og opp til 60 personar.

 

Kun nokre få av lokala opplyser at dei har begrensningar i forhold til aldersgrense eller reglar for alkohol bruk (der er enkelte kirke og bedehuslokaler blant treffa).

 

Eg fant også mange andre sider som lister opp tilgjengelige selskapslokaler i Oslo.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...