flink_gutt Skrevet 5. februar 2016 Del Skrevet 5. februar 2016 Da far bestilte varer i går bestilte han en pakke med 500 gram frosset bison-/buffalokjøtt i terninger, som butikken hadde på tilbud til ca 29 kr (vi bor i utlandet). Nå er spørsmålet: Hva kan man egentlig bruke slikt kjøtt til? Far tenkte vel egentlig på en gryterett eller i en salat. Lyder det fornuftig? Har noen et bedre forslag til bruk? Et spørsmål til dersom noen har smakt bison/buffalo? Hvordan smaker egentlig slikt kjøtt? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 6. februar 2016 Del Skrevet 6. februar 2016 Se på det som veldig magert oksekjøtt. Jeg ville stekt det fort slik at det fortsatt er litt rosa i midten. 1 Lenke til kommentar
Hjemlengsel Skrevet 9. februar 2016 Del Skrevet 9. februar 2016 Når det gjelder bisonkjøtt er regelen alltid "jo saktere (koking), jo bedre", for nettopp som ahpadt sier er bisonkjøtt magert (og sunt også, sunnere enn det meste av kjøtt). Frosset bisonkjøtt i terninger kan stekes slik ahpadt sier, men du/dere får etter mitt syn langt bedre resultat ved å brune det og så koke det enn ved noen steking som biff når det er både frossent/tint og i terninger: Salat er ikke kjøttet det helt store til etter mi meining (men det KAN brukes der også), til gryteretter som skal kokes lenge er det derimot som den flotteste biff, bare enda litt kraftigere og mer "voksen" smak. Min favoritt dersom jeg trenger litt velkrydra "cowboyprega" mat og har bisonkjøtt for hånd: Cowboygryte med bisonkjøtt Rens og finhakk to-tre røde og to-tre grønne chillier (jo mindre og hissigere, jo bedre) ha dem i middels varm jernpanne og rist dem 60-90 sekunder. Tilsett 1/2 liter hønsekraft, kok opp og la småkoke 15-20 minutter. Ha over i hurtigmikser/blender. Ha så 1- 1/2 matskei maisolje i panna, varm opp, ha i en liten tekopp finhakka rød løk og la småsteike ved middels varme ca 10 minutter. Tilsett ei stor matskei finhakka kvitløk, ei matskei tørka/malt koriander og ei stor matskei tørka oregano. Kok i 45-60 sekunder og ha i en tekopp nypressa syrlig appelsinjus, ei ikke for stor spiseskei Asia-fiskesaus og en dl eller så vidt mer korinter/små mørke rosiner + evt noen dråper chitpottle-saus om du har. Rør godt, kok opp, kok noen minutter og ha over i hurtigmikser igjen sammen med chilli-/hønsekrafta. Start hurtigmiksaren sakte og gi full gass i løpet av 10-15 sekunder mens du holder godt på lokket, pisk så i 50-60 sekunder. Krydre med salt og pepper. Vask 450-500 gram bisonkjøtt i terninger på2,5-3 cm, tørk det godt som i G-O-D-T i et 100 % reint kjøkkenhåndkle og vend det i litt mjøl (helst maismjøl, men alt kan brukes) tlsatt bittelitt salt og pepper.i en djup tallerken. Ha 1-1,5 ss maisolje i jerngryte, varm opp og brun i ved høgeste varme i fem-seks minutter til kjøttet er godt og brunt, rør jevnlig mens du bruner. Tilsett innholdet fra hurtigmikseren, kok opp og kok videre 3,5-4 timer på svakeste varme med "gløtt" på lokket. Sjekk gryten jevnlig, rør rundt, reguler varmen slik at den er AKKURAT over kokepunktet og tilsett mer kraft om nødvendig. Krydre med salt og peppe. Server med røde/brune bønner + tortilla eller maisbrød + fyldig yoghurt + gjerne litt revet moden cheddar-ost eller røykt ost. Imidlertid en advarsel til slutt: Denne gryteretten utvikler en liten smule avhengighet over tid om man liker godt krydra mat 1 Lenke til kommentar
flink_gutt Skrevet 9. februar 2016 Forfatter Del Skrevet 9. februar 2016 Tusen takk for svar begge to . Nå fikk jeg plutselig vanskelig valg her, for i går fikk jeg også en annen oppskrift på bisongryte på et engelskspråklig forum her vi bor nå. Der nevnte den som skrev akkurat det samme som deg, hjemlengsel, om å koke lenge. Plutselig har jeg nå altså to oppskrifter jeg har lyst til å prøve... Heldigvis har bestevennen fortalt meg at butikken vår har slikt bisonkjøtt veldig ofte (vanligvis 1-2 uker på og 2-3 uker av), men at det vanligvis kostet litt mer. (38-39 kr pr pakke på 500 gram så vi i i prisboken til butikken, så ikke veldig dyrt det heller for gryteferdig kjøtt uten bein). Det skulle derfor bli mulighet for å prøve begge om ikke akkurat nå: Den oppskriften jeg fikk på det andre forumet var forresten veldig enkel å lage til, men den trengte enda lengre tid for å koke: - - - - - Buffalogryte 500 gram buffalokjøtt i terninger, vendt i 2-3 ss mel 7-8 middels poteter, skåret i skiver 4 dl gulrotbiter 2 middels løker, grovhakket 200 gram (nettovekt) hele små hermetiske sjampinjonger, delt i to 400 gram (en boks) hermetiske tomater. 4-4,5 dl ikke for salt grønnsakkraft Oregano og pepper Legg lagvis i gryte: Poteter, løk, sopp, gulrot, kjøtt og tomater. Hell over grønnsakkraften og krydre godt. Kok raskt opp og kok så på aller svakeste varmen seks-sju timer Spis med godt og grovt brød. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå