ProphetSe7en Skrevet 29. januar 2016 Del Skrevet 29. januar 2016 Tenkte jeg skulle legge kylling og kalkunbryst i lake over natten, men er litt usikker på hva som er godt å ha i en slik lake, og hvilket blandingsforhold. Bør kjøttet ligge over natten eller bare noen timer? Lenke til kommentar
newman221 Skrevet 29. januar 2016 Del Skrevet 29. januar 2016 (endret) Saltlake er ikke spesielt vanskelig. 60gram salt pr liter vann er nok. La stå over natten med plast over. Alternativt litt mer spenstig variant: 3 sitroner 6 laurbærblad 1 neve bladpersille 1 neve timian 80 gram honning 1 hel hvitløk 1 neve hele pepperkorn 300 gram havsalt 3,8 liter vann Endret 29. januar 2016 av newman221 Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 29. januar 2016 Del Skrevet 29. januar 2016 (endret) Jeg pleier å bruke 7% salt og ca 4% sukker. Utover det pleier det å gå i laurbærblad, timian, rosmarin, hvitløk, pepperkorn, korianderfrø, stjerneanis, nellik etc. Et kyllingbryst trenger neppe veldig mye mer enn 2-3 timer. Et kalkunbryst klarer det dobbelte, ca 6. Endret 29. januar 2016 av ahpadt Lenke til kommentar
ProphetSe7en Skrevet 30. januar 2016 Forfatter Del Skrevet 30. januar 2016 Glimrende, og takk for svar. Skal det hele kokes sammen og avkjøles først, eller er det ikke nødvendig å koke det? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 30. januar 2016 Del Skrevet 30. januar 2016 Kok opp vann med saltet og sukker til det hele blir gjennomsiktig. Da har saltet blitt oppløst. Kjøl så hele greia ned. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå