Gå til innhold

Hjelp til valg av hodetelefoner


TJS91

Anbefalte innlegg

Hei, jeg har i mange år brukt Beyerdynamic hodetelefoner. Jeg er godt fornøyd med dem. De har store earpads slik at mine store dumbo-ører passer inni, sitter godt, har god lyd og god bass. Jeg hadde DT770 80ohm først, veldig fornøyd. Gikk så over til DT990 250 ohm og er veldig fornøyd med dem også, gikk over til DT990 fordi jeg ville prøve åpne hodetelefoner. Eneste jeg har å si på DT990 er at de mangler litt bass.

 

Jeg bruker Argon HA-2 rørforsterker. 

 

Mitt ønske er å oppgradere til noe bedre. Jeg tror ampen min funker fint videre, men tenker noen hodetelefoner i høyere klasse. Jeg har sett litt rundt og jeg blir ikke klok. Jeg ønsker de gamle Denon D5000-D7000 typen for de likte jeg godt men hadde ikke råd på den tiden de var i produksjon.

 

Jeg har fått tilbud å kjøpe et sett Fostex TH900 av en bekjent for halv pris at det nettbuikker selger dem for. Jeg har lest på de og virker gode, men jeg har ikke mye peiling og trenger litt hjelp til å velge.

 

Skal jeg gå for Fostex TH900? Eller beholde mine DT990, eventuelt modifisere dem(bytte kabel har jeg hørt noen drive med) eller kanskje kjøpe en mye bedre forsterker?

 

Jeg hører mye på "film-musikk" type Two steppes from hell. Musikk uten vokal. Men jeg er jo av og til innom litt dubstepp/kygo type musikk. 

 

Noen forslag?

Endret av TJS91
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

TH900 vil nok oppfattes som en oppgraderig av DT990, om de er verdt prisen må nesten bli din vurdering. For meg virker det som de har godt med bass og en litt fremhevet midrange og litt sparkle & shine i toppen som du vil få roet med med ampen. Komboen din passer kanskje høvelig bra for litt nedroede detaljerte lydbilder. Husk at de har relativt lav impedanse på 25 ohm. Du er i eller over ytterkanten av hva klassiske rør-forsterkere er designet for. Argon HA-2 er oppgitt til 30 ohm som laveste impedans. Lite vits å ha veldig fine mikrodetaljer hvis du begraver dem i støy og forvregning fra ampen i tillegg til at bassen blir enda mer boomy p.g.a utgangsimpedansen. Men igjen kommer det helt an på hva du er vant med og liker av lyd. Jeg er kanskje som det skinner igjennom ikke helt bitt av rørbasillen da jeg bruker solid state. Kabelbytte er stort sett bare snakeoil. Juster heller ting med en god EQ i avspilleren din. Det har en reell effekt og kan kompensere for utstyret. For din del kan det være verdt å justere ned bassen og heve en del i diskanten hvis du ønsker å jevne ut lydbildet for å få fram mer detaljer.

Endret av vidor
Lenke til kommentar

Hvis du er ute etter Fostex TH900 bør du også se på Fostex x Massdrop TH-X00. Denne er det "drop" på nå til USD 399,99-

TH-X00 skal være mer balansert enn TH900 og lydmessig mer lik den gamle AH-D serien som Fostex produserte for Denon.

Endret av bar1
Lenke til kommentar

Fikk lyttet til Audioquest Nighthawk hos Hifiklubben for en stund siden.

 

Produktet virker solid bygget og er komfortabel på hodet, men lyden er overhodet ikke etter min smak.
Mørk/"glovarm" lydsignatur med grumsete mellomtone/nedre diskant. Diffus lyd rett og slett.
Med tanke på hvor mye NH koster, byggekvalitet og komfort, er det leit at de ikke har truffet bedre på lyden.
Håper virkelig AQ lager en oppgradert versjon av NH der lydkvalitet har fått samme oppmerksomhet som byggekvalitet og materialvalg.

Endret av bar1
Lenke til kommentar

Du kan jo vurdere Beyerdynamic sin T1. Ligger på rundt 9K.

Jeg kan få dem til 6k. Men har lest at de ikke har mye bass, ettersom jeg hører på dubstep så kan bass være greit. Føler T1 er på den andre siden av skalaen fra TH900.

 

Og siden TH900 har 25Ohm og min forsterker har minimum 30Ohm, hva vil skje?

Endret av TJS91
Lenke til kommentar

For jeg vil gjerne ha litt bass, det er noe jeg ønsker. Jeg føler mange sennheiser blir for flate for min smak.

 

Da er ikke SRH1840 for deg...

TH900 vil trolig passe bra hvis du synes DT990 har for lite bass. Prisen virker fornuftig.

Endret av bar1
Lenke til kommentar

Jeg kan få dem til 6k. Men har lest at de ikke har mye bass, ettersom jeg hører på dubstep så kan bass være greit. Føler T1 er på den andre siden av skalaen fra TH900.

 

Og siden TH900 har 25Ohm og min forsterker har minimum 30Ohm, hva vil skje?

Impedansforskjellen på dem er for lav til at elementet blir godt kontrollert. Du bør ha så mye som mulig i forskjell, men minst rundt en ca 12-15 gangefaktor i forskjell hvor forsterkeren har lavest verdi. Det er også mer sannsynlig at det blir støyproblemer, men det kommer helt an på forsterkeren og hvor følsomme hodetelefonene er. T1 ligger på 600 og er sånn sett litt tungdrevet for forsterkeren, men det blir feil i den riktige retningen selv om det gir lavere max-lydtrykk. Det beste for deg er nok å legge seg på rundt 150-300 hvis du vil ha det optimalt. Musikken spiller du jo av på en eller annen dings, så der kan du justere bassen til din preferanse. Jeg synes i alle fall det er bedre at den er riktig og justert på plass med EQ enn at den blafrer vilt. Det blir sånn sett ikke bare snakk om volum på bassen relativt men også kvaliteten på den.

Lenke til kommentar

Da har jeg sittet med TH900 i noen timer og testet dem i musikk,spill og film. Jeg vet ikke helt, kan godt være min forsterker ikke er "god" nok for dette headsettet, men føler det mangler litt "ompf" og til å koste 12k nytt, så føler jeg at jeg kunne fått bedre lyd til den prisen. Noen som har samme følelse som har prøvd det?

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...