Gå til innhold

Jeg vet ingenting?!? GamerPC budsjett 9-10k, I'm clueless!


Anbefalte innlegg

Har konkludert med at jeg skal ha en ordentlig stasjonær pc som jeg kan game på i tillegg til å redigere litt videoer. Har tenkt å legge meg på et budsjett på ca 9k (helst ikke over 10k). Skjer som blir brukt er en ASUS VG248QE.  

Spiller egentlig alt jeg måtte ramle over på Steam som ser interessant ut og jeg ønsker å kjøre disse på best mulig settings med forbehold det budsjettet jeg har lagt meg på. Det kommer også til å gå veldig mye i CS:GO (ikke det at det krever så mye av pcen, men digg å ha en pc som ikke brenner opp når jeg skal spille det). 

I tillegg til gamingen kommer jeg til å kjøre en del videoredigering i Premiere Pro, kommer ikke til å dra noe hardcore animasjon fra After Effects osv. Basic redigering med en del sequences og nesting.

 

Så hovedfokus er gaming, men med mulighet til å redigere videoer i ny og ne!

 

Har ved å mase høl i hue på noen kompiser klart å sette sammen en liten liste på noe som kan være aktuelt: https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1656020&su=D4BE64A9-2131-44DB-BF46-8ACF849548A8
Men jeg er redd for at dette oppsettet kan strekke seg nærmere 12k enn sånn 9-10k. For all del, rakk ned på list, gi meg tips om hva som må vekk osv. Jeg er som en 80-åring som har fått seg iPhone, jeg har ikke peiling på hva som må med i en slik pc, jeg har bare innsett at jeg må bygge meg noe decent. 

 

Håper virkelig noen tar seg tiden til å gi meg litt assistanse, da jeg er veldig gira på å kjøpe meg en ordentlig pc for en gangs skyld. 

 

På forhånd takk for hjelpen!  :)

 
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har valgt for dyre komponenter, herunder først og fremst grafikkort, til å holde deg innenfor budsjettet. Du har litt for dyr strømforsyning (i forhold til øvrige komponenter) og har heller ikke valgt hovedkort. Jeg ville sett på Agent Spoons PC-pakketråd. Ta utgangspunkt i The Corporal eller Black Refinery.

Endret av Donkey Kong
Lenke til kommentar

Kabinett: Fractal Design Define S

Hovedkort: MSI Z170A Krait Gaming

Prosessor: Intel Core i5 6600K

Skjermkort: XFX Radeon R9 390 DD

Minne: Kingston HyperX Fury Black 2133MHz 16GB

 

Lagring: Samsung 850 EVO 500GB SSD

 

Kjøler: Cooler Master Hyper 212 EVO

Strømforsyning: EVGA 650 GQ 650W

 

 

Fra Black refinery. Jeg ville tatt utgangspunkt i denne. Blir dette for dyrt kan du bytte ut grafikkortet (390) med en 380. Da blir prisen 1000-1400 kroner rimeligere

Endret av Donkey Kong
Lenke til kommentar

Du har valgt for dyre komponenter, herunder først og fremst grafikkort, til å holde deg innenfor budsjettet. Du har litt for dyr strømforsyning (i forhold til øvrige komponenter) og har heller ikke valgt hovedkort. Jeg ville sett på Agent Spoons PC-pakketråd. Ta utgangspunkt i The Corporal eller Black Refinery.

Grunnlaget for at jeg har satt inn skjermkortet er av preferanse og anbefalinger, så ville foretrukket et Geforce kort over et Radeon kort

Lenke til kommentar

De fleste ville nok si at 380 gir bedre ytelse enn 960, men du bestemmer selvsagt selv hva du kjøper. Jeg tror uansett ikke du vil få en PC til 9-10 000 med 970. Jeg ville gått for PC-oppsettet jeg viste. Bytt ut 970 med et billigere kort. I fremtiden kan du enkelt oppgradere skjermkortet. 970 synger uansett på siste verset (Nvidia slipper nye kort til sommeren). Tips: Kjøp 960 nå og oppgrader kortet senere.

Lenke til kommentar

Så om man ikke shopper det nyeste hotteste så er det tullete? :D

 

Høres ut som noen artige kompiser :)

 

Menja, det er en skylake.

 

Nææ, han bare argumenterte for at det er lite vits i å investere i noe gammelt når man da etterhvert må oppgradere, se på det som en fremtidig investering sa han.

 

godt alternativ til 16gb ram? Der har jeg også fått en anbefaling på crucial ballistix.

Lenke til kommentar

Okey, nå har jeg gått litt på egenhånd ved hjelp av the allmighty google, og litt kjeft av ulike folk som mener litt forskjellig. 

Har landet på dette:

 

https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1658087&su=99A653BA-3813-40FB-9C02-CB3C4992730A

 

Med dette kabinettet:

https://www.netonnet.no/art/datakomponenter/fractaldesign-evga500wdefiner4black/210650.8881/

Sliter litt med å finne et hovedkort som duger til en rundt 1,2k - 1,3k ca.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...