Gå til innhold

Krydder til kyllingfilet?


Anbefalte innlegg

Som alle vet er kyllingfillet et vanlig innslag for en som ønsker å bygge kropp. Problemet er at kreativiteten min ofte stopper opp med denne råvaren. Stekt kylling og bare det smaker jo ganske så nøytralt, så det hadde vært gøy med noen friske krydderblandinger som anbefales :)

 

Her er jeg altså ikke ute etter sauser ol. ettersom dette er i treningsdelen av forumet. Stikkordet her er "trening" og "kroppsbygging".

6735395.jpg?1314033246

Synes denne ser spennende ut. Kanskje sammen med litt hvitløkspulver?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det er så mangt! men legger opp noen favoritter du kan blande i poser/små bokser til senere;

 

Creolsk kryddermix

2 ts salt
2 ts løkpulver
2 ts hvitløkspulver
2 ts tørket oregano
1 ts tørket timian
2 ts tørket basilikum
1 ts malt svart pepper
1 ts malt hvit pepper
1 ts cayennepepper
1 ts sellerisalt
5 ts paprikapulver

Passer til hamburgere, fisk, kylling og kjøtt. Den kan også brukes som marinade på kjøtt til grilling, (blandes med olje).
----------------------------------------------------------

Kylling-krydder

1 ts salt
1 ts paprikapulver
1 ts chilipulver
2 krm spisskummin
2 krm sennepsfrø(støtes i morter) eller sennepspulver
2 krm malt ingefær 
3 krm malt pepper

Bland alt godt, oppbevares i tett glass eller boks.
----------------------------------------------------------

Indisk tandoori til kylling

1/2 ts hvitløkspulver 
1 1/2 ts paprikapulver
3 krm cayennepepper
1 ts malt koriander 
1 ts malt spisskummin
1 ts malt ingefær
1 ts salt
1 krm malt kardemomme 
1 krm malt kanel

Brukes som tørt krydder
Eller blandes med creme fraiche og brukes som marinade

Lenke til kommentar

En ting jeg synes er godt er å bare bruke sitronpepper uten noe annet. Lage saus til så slenger du oppi godt med fløte når kyllingen er klar og litt kyllingfond. Blir veldig godt og er enkelt :)

 

Ganske sikker på at det er denne jeg har brukt, fåes på Rema 1000 hvis jeg ikke husker feil. Flaska er hvertfall helt lik.

1942140-9-1427029104691.jpg

 

Edit; Blir best med tynne fileter, jeg pleier alltid å dele dem i to. Semi frossne fileter rett i panna blir også ganske labert når man kun bruker sitronpepper, trekker seg mye dårligere inn. Det gjelder vel uansett krydder.

Endret av Belphegor
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...