Gå til innhold

Monitorer til live-bruk


Anbefalte innlegg

Hva er egentlig forskjellen på vanlige PA høyttalere og monitorer beregnet til live-bruk?

 

Har et par helt firkantede PA høyttalere, hvis jeg laget et stativ til de slik at de ble vinklet oppover mot artisten, ville de da fungere som monitorer? Eller er det forskjell på hvordan vanlig PA og monitorer spiller?

 

På forhånd takk for hjelpen.

Endret av muffe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De høyttalerene jeg skal bruke på juleballet er kun vanlige, forkantede PA høyttalere. Derfor har jeg tenkt å snekre et stativ som vinkler de ca. 30 grader oppover, mot artisten. Jeg maler stativene svarte, for estetikkens skyld.

 

Høyttalerene vil selvfølgelig bli festet skikkelig i stativet. For å unngå vibrasjoner er det til og med mulig jeg monterer spikes på de.

 

Vil dette funke, eller bør jeg skaffe "ekte" monitorer"?

Lenke til kommentar

det blir vel ikke så mye stress ettersom det er kun en person, hovedpoenget er

vel at monittoren har nok lyd til at artisten ikke blir forvirra av lyden fra pa-anlegget ,spesielt hvis det er litt avstand. Veldig irriterende å høre seg selv over pa

et brøkdels sekund seinere enn det man spilller.

 

Også bra å vinkle monitoren oppover, både med tanke på utøveren og refleksjoner ut mot salen. Planen din burde fungere :-)

Endret av nvanrekurb
Lenke til kommentar
"Ekte" monitorer har fordelen med at de allerede er laget for å unngå feedback.

Dette er feil. Hvordan kan en høyttaler på noen måte være "laget for å unngå feedback" ? Det faller jo på sin egen urimelighet. Det jeg tror du mener er at mange monitorer er kraftig EQet for å unngå feedback, men det bør jo PA'en også være.

 

En høyttaler (det være seg en kasse eller bare elementet), gjør ingenting annet enn å omforme elektrisk energi til akustisk energi. Skal man unngå feedback må man tenke som mikrofontyper, EQing av de forskjellige kassene, plassering osv. Evt kan man bruke en feedback-destroyer.

 

 

mvh

bfisk

 

ed: Auda. Glemte en ting her: Spredringen til en monitor og til en pa-kasse er jo to forskjellige ting. Mulig det var det du mente? Hvis det var det, legger jeg meg langflat.

Endret av hrichard
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...