Gå til innhold

Den store tilbudstråden - TV


Anbefalte innlegg

Takk for svar! Tven får jo faktisk ok reviews! Er den virkelig så ille? Er uansett ikke aktuelt å bruke mer enn 5k på ett tv for min del. Da blir det heller en HDTV, og ikke UHD.

 

TV'n er et greit kjøp til den prisen.

Tror ikke du finner en bedre 4K TV i den størrelsen innenfor prisklassen.

Du kan se test her:

 

http://www.lydogbilde.no/test/tv/gruppetest_rimelige-4k-tv-er/grundig-55vlx9570bp

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tilbud hos komplett for KS657005 og KS657505 til 17.990.

Vil dog anbefale å lese igjennom bruker trådene hos avforums.com.

Virker som det er mye misnøye og grums ved 7000-8000 serien (nå vet jeg ikke helt om det er samme serie navn som i Norge).

 

Det snakkes om at Samsung har et stort "panel lotteri" hvor de som "vinner" / får et bra panel har en kjempe skjerm, mens et noe stort antall som da er uheldig får mye trøbbel. Enkelte er vist på både 2 og 3 panel og håper bare på å få pengene igjen til å prøve lykken hos andre selskap.

 

Men I Norge er vi muligens heldigere hvor en bare kan returene etter kort tid vist det skulle være et problem.

 

What is the current consensus on the Samsung KS8000 series (avforums)

Ellers så er det opprettet egen tråd for de ulike versjonene hvor det er mye mer innlegg og bruker erfaring.

Endret av Bendorama
Lenke til kommentar

Denne LGen er satt ned fra rundt 40 tusen til 28 tusen. Ser veldig bra ut. Men vurderer å gå for en 65 tommer fra LG med Oled i stedet.

 

http://www.prisjakt.no/product.php?p=3638474

 

it's an EDGE lit 75" IPS display.. Doesn't get much worse than that..

Will be like a 75" wall of grey horribleness.

 

https://www.avforums.com/threads/lg-75uh780v-good.2030036/

 

Er uansett lite tester og særlig rundt skjermen. Men jeg har ikke hørt spesielt mye fanfare for IPS skjermene til LG. I alle fall ikke om du bryr deg om sortnivå. Hjelper jo særdeles lite at det er en edge-lit skjerm i tillegg.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

https://www.komplett.no/product/884921/tv-lyd-bilde/tv/tv-er/samsung-55-uhd-led-smart-tv-ue55ks7005

 

Tilbud på UE55KS7005 i helgen. Spørsmålet er om den blir enda billigere på black friday. Hva tror dere? Har ekstremt lyst til å slå til, og har ingen garanti for at den faktisk kommer på BF heller.

 

Har bestemt meg for at det er den TV-en jeg vil ha.

I samme tenkeboks som deg :-) men har lurt litt på 60 tommeren siden man allikevel går for større enn den jeg har (46). Hvordan funker egentlig angrefristen på komplett? Må man ha en veldig god grunn til å returnere, eller holder det med å levere tilbake ubegrunnet?

Har du vurdert 60",Niram?

Lenke til kommentar

Hehe. Jeg har også 46" fra før, men sitter bare 3m fra TV-en, så er redd 60" er for stort.

 

Jeg har vurdert å bestille, for så å bare la den stå til black friday. Kommer den på bedre tilbud da er det bare å returnere eller kreve avslag. Selv om det er litt sleipt :)

 

"Bare 3m"...? Nei, 60" er OVERHODET ikke for stort da!

Lenke til kommentar

65" er også på tilbud på NetOnNet til 17 990,-.

 

Har den gode 10 år gamle Pioneer Kuro 50" Plasmaen selv og sitter nesten 4 meter unna. Har ikke noe problemer med størrelsen, men neste tv jeg kjøper skal være UHD / 4K. Da bør man minst ha 65 tommer og sitte ikke noe lenger enn de 3 meterene du sitter unna i dag. Helst nærmere.

 

Sjekk denne, den er fin å ha:

 

http://uk.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship

Lenke til kommentar

Det regnestykket er vel basert på en veldig matematisk tolkning av såkalt 20/20 normalsyn. Noen ser skarpere enn andre. Sistnevnte bruker ofte briller, men det tas ikke hensyn til når man beregner såkalt normalsyn. Sagt på en annen måte så ser folk som regel bedre enn 20/20, enten fordi de har over gjennomsnittlig godt syn eller fordi de bruker briller fordi de ser under gjennomsnittlig godt. Videre er det ingen klar grense for øyets oppløsning. Sidesynet er langt mindre oppløst enn sentersynet. Fargene oppfattes i stor grad i midten av synet. Når man flytter blikket så "males" synsfeltet med farge i hukommelsen. Sidesynet er derimot bedre til å oppfatte veldig svakt lys. Dette kan igjen "male" midten av synsfeltet i hukommelsen. Flytting av blikket er altså et aktivt system for å motvirke noen av øynenes svakheter. Ennå en faktor som bryter med den enkle matematiske utregningen er smak og behag. Hva er godt nok? - Det er høyst subjektivt, også for folk med ellers like forutsetninger.

 

Poenget mitt er bare at forenklet matematikk ikke er noen god metode for å regne ut sitteavstand. Prøv deg heller frem hva som passer for deg. Gjerne med side ved side-sammenligninger.

Lenke til kommentar

Godt poeng. Men enig i dem i at man bør ha en noe større skjerm enn 55" for å merke forskjellen fra 1080p til 4k hvis man sitter 3-4 meter unna.

 

Noen som vet om TVer uten smart tv funksjon? Er det noe penger å spare i det?

Har chromecast og Mi box på vei, så trenger ikke det. Men det er kanskje så standard nå at det ikke har noe særlig åsi på prisen..

Lenke til kommentar

Noen som vet om TVer uten smart tv funksjon? Er det noe penger å spare i det?

Jeg vet ikke om noen sånne. Det er sikkert et for smalt marked til at det eksisterer. Men det går an å kjøpe et såkalt public display, en tv uten tuner også kalt PC-skjerm i tv-størrelse. Disse fås så vidt jeg vet aldri med smartfunksjonalitet. Personlig betaler jeg gjerne ekstra både for å slippe tuner og smartfunkjsonalitet.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...