Gå til innhold

Hvordan fungerer lånekassens stipend/lånsordning?


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Hva skjer når en stryker i fag, kan en da innhente de poengene senere og få omgjort lån til stipend utenom studieløp? 

 

Anonymous poster hash: 30f46...979

 

Lånekassen ser ikke på hvilke fag man tar,kun på hvor mange studiepoeng lærestedet ditt rapporterer at du har tatt.

Når man søker om fullt lån og stipend ligger det i kortene at en gitt sum per år,tilsvarende 60 studiepoeng , kan omgjøres fra lån til stipend ved beskjed fra studiested om at du har stått på eksamen.

 

Hvis du feks stryker på en vanskelig eksamen i en termin,vil ikke studiestedet rapportere om oppnådde studiepoeng i dette faget. For lånekassen er dette greit, helt til man ligger hele 60 studiepoeng "bakpå",etter dette setter lånekassen ned foten og nekter å gi deg mer penger i lån.

 

 

Heldigvis kan man i de aller fleste studier ta ekstra (og ofte lettere)emner fullstendig urelatert til det du studerer,og på den måten hanke inn ekstra oppnådde studiepoeng. Tricky sivingmatte på 7,5 studiepoeng gir like mye uttelling som 7,5 studiepoeng i "verdenshistorien på film", selv om førstnevnte har en crapload med obligatoriske innleveringer,gruppeoppgaver, og flere deleksamener, hvorhen siste kun har en hjemmeoppgave på 2000 ord og svært slække grenser for pass/fail. For eksempel. Man kan altså ta fag utenom studieløpet og fylle opp antall studiepoeng du tar hvert år for å få omgjort fra lån til stipend.

 

Men du kan ikke ta 200 studiepoeng i tullefag en termin og få ørtenhundretusen overgjort til stipend,såklart.

 

I Trondheim,som har en svært utpreget frivillig studentkultur og følgelig mange som kan slite med å følge normert studieprogresjon, er det flere fag(særlig var dette tilfellet tidligere på første året i profesjonsstudium psykologi) som gikk under navnet "44-fag", da det kostet 44 kr å stå på eksamen(22kr bussbillett hver vei): Jeg har selv tatt flere enkeltfag i psykologi kun ved å møte opp på en multiple choice eksamen og gjette i vilden sky. Det er antakeligvis slike fag ved de andre av landets universiteter også.

 

 

Det skal selvfølgelig nevnes at å ta ekstra "tullefag" ikke alltids kan gjøre at du får studert  videre på graden du tar eller det du faktisk studerer,men er veldig greit utifra et økonomisk perspektiv.

 

 

Endret av auran
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...