Gå til innhold

Nettbrett for boklesing?


trn100

Anbefalte innlegg

Har vært på jakt etter et nettbrett til min kjære mor som kan kjøre biblioteks appen eBokBib. Hun begynner å bli litt skral og kommer seg ikke så ofte på biblioteket lenger og leser gamle bøker om og om igjen.

Jeg har forsøkt å lese meg litt opp og ser at det finnes gode lesebrett spesielt tilpasset boklesing som Kindle etc., men disse og andre som f.eks. nettbrettet til Tanum er så vidt jeg forstår koblet til kjøp av bøker fra Amazon og Tanum?

Noen som har noen tips? Har tittet litt på Lenovo Tab2 som er relativt liten og lett, men er veldig usikker. Noen som har erfaringer og gode forslag?

 

Det må selvsagt være enkelt i bruk også, og tilpasset en eldre dame som gjerne vasker sin gamle radio i oppvaskkummen med støpselet i! ;-)

Takk på forhånd! :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Både ja og nei. Det letteste er absolutt å handle fra Amazon, men man kan også legge inn bøker manuelt (men må da også finne dem, ikke optimalt for din mor)

 

Lett litt rundt og ser at Sony prs er brett med e-blekk men som kan få nevnte App dersom du rooter brettet og legger inn append selv. Dette krever jo mer av deg, men er kanskje en mulighet for å få best mulig leseopplevelse og tilgang til biblioteket sin App?

Lenke til kommentar

Eg har ikkje noko tips, men vil berre skyte inn at e-blekk er fabelaktig til dette formålet. Eg las først på eit nettbrett, men kjøpte ein Kindle og går aldri tilbake. Det er praktisk med nettbrett, men dersom ein kun skal lese bøker er e-blekk å anbefale. Spesielt for eldre er det gjerne lurt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-169651

Jeg personlig har testet de fleste typer nettbrett da jeg leser mye. i min ydmyke mening er det iPad Mini som er best for meg i alle fall. Vet ikke hvor godt eller dårlig moren din ser, men for meg er den absolutt best. En av grunnen er iBooks appen på iPad, som ikke finnes maken til i Androidverden dessverre. Og tro meg, jeg har lett.

Lenke til kommentar

Det meste funker greit for den bibliotekappen. Bare kjøp noe som har stor og lys nok skjerm og greit batteri. Kravene fra utviklerene er iOS 8 eller Android 4.03. Personlig synes jeg iPad har en fin formfaktor for magasiner og bøker, men det er ikke noe problem å lese på hva de skulle være siden det er friflyt på teksten.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mange gode tips her, tusen takk! :-)

Er ikke i tvil om at e-blekk er det beste Zeph, så mye har jeg fått med meg! :-)

 

Freddjoh, jeg tar det til etterretning, og skal sjekke det ut for moderens skyld, men i utgangspunktet er alt som begynner med I U for meg! ;-)

Tingo & tHz... Har lest litt om den løsningen om å sende bøkene som e-post! Det kan kanskje være greia! :-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...