Gå til innhold

FUJI S7000


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei

Ja er de det egentlig, sykt billig altså? Er det hellere ikke den andre veien, at de har vært sykt dyre og at de nå begynner å nærme seg hva de egentlig burde koste. Personlig er jeg overbevist om at prisene vil komme til å synke betraktelig etter hvert som nye modeller kommer, ikke minst når det gjelder speilrefleksene. Hvem ville i dag ha bet.ca.9000 kr for en Canon Powershot S 20???? Det måtte jeg ut med for ca. 3 år siden!!!!!! 300D virker for mange som et røverkjøp, men er det det? Hvis en ser på datateknologiens utviklig er jeg ganske så sikker på at et kamera tilsvarende 300D vil ligge på en 4 -5000kr om et par år og at digikompaktene vil bli liggende i samme prisleie som dagens filmbaserte kompakter.

mvh

a-ki

Lenke til kommentar

Hei!

Nei da, det er slett ikke vanskelig å spå, det er et faktum som mest av alt kamerafabrikantene er klare over. Amatørfotografering er verdens mest utbredte hobby og ungdommen utgjør en meget stor del av den gruppen.

Historien gjentar seg skjønner du, før 1.verdenskrig var kameraene priset tilsvarende, gjerne en 2 til 3 ganger en mnd. netto lønn, altså alt for dyre for mening mann. Kameraene var dessuten ”kompliserte” så denne hobbyen var forbeholdt de få - da gikk man til fotograf og fikk seg avbildet. Kodak kom med revolusjonen rett etter 1.verdenskrig, et ”ferdigladet” kamera hvor det bare var å trykke i vei. Når filmrullen så var ferdigeksponert sendte man kameraet inn , fikk filmen framkalt og et nytt ”ferdigladet” kamera. Kamerasalget eksploderte, konkurrentene hivde seg på og kameraene ble enda billigere – og de fleste av de tusener av atleier som hadde grodd opp som paddehatter, gikk en rask død i møte. Det samme skjedde på nytt for godt og vel 30 år siden, også da Kodak - en instamatic med kubeblits!!!!

Husker jeg ikke helt feil viste en undersøkelse at det fantes minst en slik i hver husstand i Norge!!!

I 1985 kom Minolta med den første speilrefleks med autofokus, Minolta 7000, de andre 5 store var smertelig klar over at dette på nytt ville revolusjnere kamerateknikken. De var også smertelig klar over at markedet ikke lå hos de proffe, de utgjør tross alt bare en promille av de hundrevis av millioner fotoamatører verden rundt, den som vinner amatørene - vinner ”krigen”. Da vant Canon, med Nikon rett bak, Minolta og Pentax subbet akterut mens Olympus nesten begikk selvmord og Yashica begikk det etter noen totalt mislykkede modeller. Da som nå ble det nedlagt utrolig summer i utviklingen av bedre, enklere og ikke minst rimeligere kameramodeller. Denne gangen er både Olympus Fuji og Pentax med, og har ikke Minolta lest skriften på veggen nå så burde de gjøre det meget raskt! Olympus hadde denne rollen under den forrige ”krigen”, et fastoptikk - konsept som aldri ble noen suksess, det er speilrefleks med mulighet for utskiftbar optikk amatørene vil ha! ”Krigen” har ikke begynt enda, men canon’s 300D har lagt lista, de som nå skal være med må ikke bare komme med noe like bra, men også noe enda billigere!

Men hva i all verden har nå dette med Kent 12345’s innlegg å gjøre mon tro…hmmmm.

 

Mvh

s-ki

Lenke til kommentar

Mitt eneste poeng var at man ikke kan sammenligne pris på digitalekameraer, datautstyr ol 2 år frem i tid (eller tilbake) utviklingen går så raskt at det ikke gir noen mening. Om 2 år kan du si at 5000 for 300d (hvis det selges om 2 år) er for mye fordi du får det for 1000 kr etter nye 2 år.

Lenke til kommentar

Hei igjen!

 

Jeg tror vi egentlig er enig, at vi bare formulerer oss litt forskjellig. Forøverig har jeg i noen dager kikket og "prøvd" Olympus E-1. Haugen foto her i Skien har hatt to eksemplarer inne i snart 3 uker nå - og du verden for et kamera.....

Jeg har ikke inngått noen kjøpsavtale enda, (vil se hva de blir priset til på nettbutikkene først) men blir det ny speilrefleks til jul så henger den høyest av alle! Tenkte en stund å kjøre videre med mine Contaxer og diasfilm, men etter at jeg kjøpte Dimage Dual Scan III (2700kr. hos xd) og ser resultatet og sammenligner med bildene jeg har tatt med min Oly.C5050Z - er tanken skrinlagt for godt!

Kr 22000 er riktig nok en hel masse med penger, men holder det like lenge som Contaxene - 23 år nå - så blir det ikke så ille likevel.

Det største problemet blir vel å overbevis kona om dette vel.....

mvh

s-ki

Lenke til kommentar
virkelig interessant post om den historiske bakgrunnen der s-ki :) (dette var ikke sarkasme heller ;) )

Ja tråden blei lang den;-)

 

Ser at der er fremdeles endel å spare på å se på utenlandske nettbutikker, avhengig av hvilket kamera man er ute etter.

 

Bestillte nylig et S5000 på itbutikken.dk, prisen var endel hundrelapper under alle norske priser; to dager etter falt prisen ytterligere 500 kr!, for så å stige til mer normal pris igjen dagen etter(ca3800 kr).

 

Uansett, skal man ha, er det prisen "idag" som gjelder, ellers får man "aldri", for prisjusteringen skjer hele tiden.

 

Jovisst taper man fort penger på slike produkter, det får man ta. Noen få ganger holder visse produkter seg faktisk i pris, men det er sjelden.

 

Kent

Lenke til kommentar

Hei!

E-1 er nå testet både vel å lenge, bla. på www.dpreview. Bildene er sylskarpe med en en fantastisk fargemetning. Når det gjelder støy er det først ved 1600 iso den framviser mere av dette en f.eks. Canon 10D Nikon D100 og Fujifilm S2 Pro. som den ble sammenlignet med... og da er de små marginer vi snakker om, en må bruke lupe ved store forstørelser for å se det. Jeg har selv prøvd kameraet og fikk bl. a printet ut et bilde i A3 tatt ved innstilling 400 iso, bildet var ganske enkelt helt knall, uten antydning til pixelering. Kameraet koster flesk, ingen tvil om det, men hvilken følelse får en ikke når en holder dette i hendene sammnlignet med Canon 300D. Ja det er nok slik for mange av oss, det er med kameraer som med kvinner, faller man først for et/en så er man solgt. Jeg har nok falt for mitt!

 

mvh

s-ki

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...