Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Skal vrake bilen - må jeg levere skiltene før nyttår eller før 20.mars?


myhken

Anbefalte innlegg

Har leaset en ny bil, men ikke sikkert jeg får den før rett etter nyttår. De på bilbutikken sier at jeg må klippe skiltene før nyttår for å slippe å betale to årsavgifter.

Men da jeg ringte skraperen i dag, sa de at jeg ikke trengte å levere skiltene/hugge opp bilen før 20.mars.

 

Stemmer dette?

Hvordan blir det med forsikring osv de månedene frem til 20.mars?

 

Tenker jo at jeg kan levere den til hugging så fort jeg får den nye bilen, så det blir kanskje bare en til to uker ut i januar før jeg kan gjøre det.

 

Fikk denne linken:

http://www.toll.no/no/bil-og-bat/arsavgift/vraking-kan-frita-for-arsavgift/

 

Lurer også på om jeg ev. skal prøve meg på finn.no, det er en hyundai Sonata 2.0 1997 årgang 260.000km, som har sett sine bedre dager. Fikset den for 20.000 nå i våres for å få den EU godkjent, så den er EU godkjent til våren 2017. Nokså nye sommer og vinterdekk. (pigg).

En del rust nederst på fører siden. Et vindu som ikke virker. Men ellers går den som en klokke.

Tror noen at jeg får mer enn vrakpant på en slik bil på finn.no?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det stemmer at du kan kjøre til 20 mars også vrake den og da slippe årsavgift. 

MEN du kan ikke kjøre til 20 mars også levere skiltene for å slippe årsavgiften, skal du avskilte den må det skje før nyttår, om du ikke skal vrake den da.

 

Forsikring må du ha, ellers blir det avskiltingsbegjæring på den.

 

Ofte kjører opphuggeriene kampanjer når det nærmer seg den 20 hvor du får mere for bilen enn bare vanlig vrakpant

 

Hvis du skal selge bilen så må du enten selge den før nyttår, ellers så står du ansvarlig for at årsavgiften for neste år blir betalt (og bør isåfall bake den inn i prisen når du selger)

Jeg hadde beholdt den til jeg hadde fått nye bilen også vraket den da, evt plukket av dekkene og solgt de utenom om de er bra.

Lenke til kommentar

Prøv på finn.no da, ta 4-5000,- over vrakpanten. Fremhev eu-kontrollen. Så kan du klare deg kollektiv i et par uker.

 

Tror vinningen går opp i spinningen...siden det ikke er rette tiden for å gå kollektivt. Bor ikke i Oslo eller noen annen stor by, Larvik har ikke det beste kollektive tilbudet, og nå i julen skal jeg både hit og dit, til andre byer osv, og da må jeg fort ty til taxi, og i høytiden er ikke det veldig billig. Heller ikke tiden der jeg maser på kamerater om å bli kjørt hit og dit.

 

Og så er det tiden jeg har nå før nyttår, dagene er nokså fulle, så å selge en bil nå er ikke det jeg har tid til. Om ikke den selges på en dag eller noe.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Og så er det tiden jeg har nå før nyttår, dagene er nokså fulle, så å selge en bil nå er ikke det jeg har tid til. Om ikke den selges på en dag eller noe.

 

Som det vel er fremkommet ganske tydelig, så kan du beholde bilen med skiltene på helt til 20. mars uten å betale -forutsatt at du enten vraker den eller får solgt den før 20. mars; i sistnevnte tilfelle inkluderer du årsavgiften i prisen og betaler den selv, så er du sikret at det ikke blir noe tull om kjøper dropper å betale den.

 

Om du ikke får solgt den før 20. mars, og vil slippe å betale, så må den vrakes, du kan ikke avskilte og likevel beholde bilen. (du får vel refundert halvparten om den avskiltes (og beholdes) i løpet av første halvår, om jeg ikke tar feil.)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...