Gå til innhold

CaspianReport


Anatman

Anbefalte innlegg

Kom tilfeldigvis over denne vieoen:

 

 

Den er fra en YouTube kanal som heter CaspianReport.

 

Virket spennende. Videoen var veldig bra laget. Men må innrømme at det var såpass mye her jeg ikke har god nok kjenskap til at jeg har sjangs i havet til å verifisere om det er bullshit eller fakta

 

Er det noen som kjenner til denne kanalen? Er inholdet i videoen noenlunde historisk korrekt? Er vidoen og inholdet på kanalen ellers noenlunde politisk nøytralt?

 

Hadde satt stor pris på viss noen med litt faglig tyngde kunne sagt hva de mener om denne kanalen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Iran [Persere] og arabere [Muslimer] er to forskjellige sivilisasjoner. Videoen er korrekt. Det er takket være Romerriket og Alexander den store. De erobret perserriket og svekket perserne slik at araberne lettere kunne erobre persene. Iran [perserne] fikk ikke tid til gjenoppbygging av sin sivilisasjon etter romerrikets fall og ble erobret av arabiske muslimer. Mange hundre år senere har perserne forlatt sin kultur og er nå helarabisk kultur. Du får takke Alexander den store og romerriket for at de svekket perserne. Slik at Muslimene lett kunne erobre persia.

 

Arabisk kultur er den største innvandrer kultur gruppen i Norge. Det bygges moskeer overalt. Etter noen hundre år så vil folket i Norge forlate sin kultur og assimileres inn i arabisk kultur. Kunnskapene som ble skrevet av den muslimske historie lærden ble tatt fra andre sivilisasjoner. Muslimer likte å sample på kunnskaper og lære fra dette.

De samlet også grekernes kunnskaper om demokrati og republikk. Aristoteles, plato og sokrates osv. Alle disse kunnskapene tok muslimene vare på.

 

Under korstoget erobret Europa muslimske biblioteker og fikk alle kunnskapene muslimene hadde samlet opp gjennom årene. Europa erobret Spania hvor muslimene hadde et gigantisk moske med bibliotek og bøker. På denne måten fikk Europa masse kunnskaper fra muslimene. Etter romerrikets fall erobret muslimene Spania. Europa utførte et korstog og gjenerobret Spania. Dermed fikk Europa massevis av kunnskaper fra den muslimske verden.

 

Muslimer har også fått masse kunnskaper fra Kina, India, Egypt, Romerriket, perserne og grekerne som de tok vare på. Muslimenes hjemland er Arabia. Hørt om Saudi Arabia? Hvis du ser nøye på kartet i videoen. Så ser du at det persiske riket ikke ligger i Arabia. Det gjør heller ikke Egypt. Eneste grunnen til at muslimene klarte å erobre disse sivilisasjoner. Er fordi Romerriket har allerede svekket dem.

 

Her kan du se persisk kleskultur før de ble erobret av Islam. Veldig vakre klær da.

Pahlavi var den siste persiske herskeren. Han ville kaste islam ut av staten og innføre demokrati.

Dette likte ikke muslimene og det hele endte med at Iran [Persia] ble en islamsk republikk.

 

Muslimenes kunnskap om Kina fikk de fra romerriket. Det var en romer som ønsket å erobre hele Kina, men han kom seg aldri over ørkenen. Kina og Romerriket handlet med hverandre gjennom silkeveien og var gode handelspartnere.

 

Ønsker du å lære om Persia og deres krig mot grekerne. Se på denne videoen.

 

I denne videoen kan du lære om de 300 heltemodige grekerne VS Persia.

 

Markus Crassus [romernes Donald Trump] VS Iran [Parthia]. Markus mål var å erobre Iran, India og hele Kina.

https://www.youtube.com/watch?v=9b0RmONa43o

 

Hvis du liker persernes kultur før de ble erobret av muslimene. Så burde du spille prince of persia serien.

Du burde se på denne videoen. Som forklarer hvordan Europa fikk masse kunnskaper fra muslimene og hvordan Europa utviklet seg etter å ha erobret Spania fra muslimer. Uten muslimer så ville Europa aldri ha fått kunnskaper som Demokrati, Plato, Romerriket, Grekerne osv. Massevis av Europeisk kunnskap ble overført over til den muslimske verden etter romerrikets fall. Muslimene tok vare på disse kunnskapene og Europa fikk det tilbake da Europa erobret Spania.

 

https://www.youtube.com/watch?v=v3Hzwphd-bw

Endret av Finland
Lenke til kommentar

For å oppsummere

1. Muslimer fikk kunnskaper fra Egypt og perserriket. Da romerriket kollapset, erobret muslimene romernes områder og fikk romerske kunnskaper om verden. Romerne hadde kunnskaper og lærdom fra Egypt, Perserne, Grekerne, India, Carthage, Kina og mange andre sivilisasjoner. Kunnskaper overføres til den muslimske verden fra Europa.

 

2. Muslimer var glade i å samle opp kunnskaper. De samlet kunnskaper fra alle verdensdeler og lagret disse kunnskapene i sine moskeer.

 

3. Muslimenes største taktisk og strategiske feiltakelse. Var at de bygget en super moske i Spania og lagret alle kunnskapene sine der.Så når Europa begynte med sitt korstog og gjenerobret Europa. Fikk de kunnskaper som muslimene hadde samlet opp gjennom årene.Kunnskaper overføres tilbake til Europa fra muslimene.

 

4. Under middelalderen ble massevis av kunnskaper fra Kina overført til Europa også. Dette gjelder blant annet krutt, kunsten til å masseprodusere papir, jordbruksoppfinnelser, pistoler, geværer, kanoner, kunsten til å lage fine vaser, silke, alkohol, mekanisk klokke, fyrverkeri og raketter osv. Kunnskaper fra Kina overføres til Europa gjennom europeiske handelsmenn. Kina har oppfunnet masse, men denne listen inneholder kun topp 10.

http://www.china.org.cn/top10/2011-03/04/content_22054243.htm

 

5. Grunnen til Europa kunne bli så mektig. Var at Europa lånte masse kunnskaper fra andre mektige sivilisasjoner.

Grunnen til den Islamsk Staten i midtøsten aldri kommer til å bli noe stort. Er rett og slett fordi de bare ødelegger og ødelegger kunnskaper. Profet Muhammad tok vare på kunnskaper og visdom. ISIS gjør det motsatte av hva profet Muhammad gjør. Ikke rart disse idiotene fortsetter å leve i steinalderen. De vil jo ikke lære fra andre mektige sivilisasjoner. Ta kunnskaper fra mektige sivilisasjoner og bruk det til din egen fordel. Dette forstår ikke terroristene. De er helt klin kokos i hodet.

https://www.youtube.com/watch?v=JEYX_CbwAD8

 

Jeg vil også bare nevne at Caspian Reports sier the first Muslim lands i sin video. Dette er helt feil.

Perserne [iran] og Egypt er to forskjellige sivilisasjoner. Arabiske muslimer er også en helt annen sivilisasjon.

Persere, Egypt og Afrika = Not Muslim lands.

Arabia = Muslim lands.

 

Ellers er alt av informasjonen fyren gir veldig riktig. Caspian report er sansynligvis en Muslim. Han hadde kun den ene feilinformasjonen i videoen. Men ellers er alt annet riktig.

 

Det ene problemet med vestlige sivilisasjoner som Europa og USA. Er at vesten er arrogant.

Vesten nekter å tatt kunnskaper fra afrika, midtøsten og asia. De hevder at de kun tar kunnskaper fra grekerne og romerne. Dette er jo helt feil. Fordi kristendommen er ikke en vestlig kunnskap, men visdom fra midtøsten.

Historie bøkene som barna leser på skolen. Forteller lite om hvordan vesten hentet kunnskaper fra India, Afrika, Kina og den muslimske verden. Vestlig historie bøker forteller at vesten kun tok kunnskaper fra grekerne og romerne. Også ignorere de alle andre mektige sivilisasjoner som gav Europa kunnskapen til å utvikle seg.

Endret av Finland
Lenke til kommentar

Araber er ikke "muslim" noe mer eller mindre enn persere er.

 

Arabisk språk og kultur er langt eldre enn islamsk kultur.

 

Og hvordan du får arabisk kultur til å bli den største innvandrer kulturen?

 

Pakistanere er den største ikke vestlige gruppa, de er ikke arabere, de er muslimer med indisk kultur.

De gruppene vi har i norge som er arabere er Irakere, palestinere. Det er det, Ingen av de andre arabiske landene har gikk mye innvandring til norge, 

 

Egyptere, tyrkere, Somaliere, Iranere, Libanesere ect, er muslimer men ikke arabiske. 

Så arabisk kultur er ganske så liten, Husk også at islam er ikke en kultur, og selv innad i arabia er det forskjeller, en Iraker er veldig ulik en Saudia Araber.

Lenke til kommentar

Takk "Finnland" ! Tydelig at det er mye spennende stoff her. Får kose meg med vieoene du har linket til i romjulen. Hvor har du kunskapene dine fra? Er du selvlært eller har du noen utdannelse?

Mtp. at han mener visse folkeslag ikke er Homo sapiens, så setter jeg pengene mine på "selvlært".

Endret av Sheasy
Lenke til kommentar
Egyptere, tyrkere, Somaliere, Iranere, Libanesere ect, er muslimer men ikke arabiske. 

Så arabisk kultur er ganske så liten, Husk også at islam er ikke en kultur, og selv innad i arabia er det forskjeller, en Iraker er veldig ulik en Saudia Araber.

 

Egypt og Iran har blitt kolonisert av arabere i flere hundre år. Islam er arabisk og det er kun Islam som skal gjelde. Disse folkene har allerede assimilert seg inn i arabisk kultur og forkastet sitt eget kultur. 99% av Islamske nasjoner har Sharia som er arabisk. De assimilerer seg inn i arabisk kultur og kaster vekk sitt eget. Det samme gjorde tyrkerne.

 

Tyrkerne er i slekt med The huns og mongolene. Helt til de ble muslimsk og fulgte den islamske lovgivningen Sharia. Så forkastet de sin egen kultur og assimilerte inn Arabisk kultur i den tyrkiske verden. Huns og mongolsk kultur er helt død nå i Tyrkia. Det finnes kun islam og arabisk kultur.

 

Les mer historie.

http://www.historyfiles.co.uk/FeaturesEurope/BarbarianHuns.htm

 

Viste du forresten at det var vikingene som grunnla Russland? Etter at vikingene forenet de slaviske stammer og grunnla Russland. Kastet de vekk sitt eget kultur og assimilerte inn i den slaviske kulturen.

 

På samme måte som Norges konge familie kastet vekk sin danske kultur og assimilerte inn i den norske kulturen.

Kongefamilien i Norge er dansk, men de har assimilert seg inn i den norske kulturen og er nå norsk kongefamilie.

http://www.kongehuset.no/seksjon.html?tid=102863&sek=102861

 

Kongen i Sverige er fransk, men kastet vekk sin franske kultur og assimilerte seg inn i den svenske kulturen.

Svensk kongehus er jo Bernadotte fra Frankrike. De er ikke lenger fransk, men nå er de svensk. Dette kalles assimilering.https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Swedish_monarchs

 

Alle nasjoner som inntok islam ble assimilert inn i den arabiske kulturen.

Alle nasjoner som ble erobret av araberne ble assimilert inn i den arabiske kulturen.

 

 

Araber er ikke "muslim" noe mer eller mindre enn persere er.

 

Arabisk språk og kultur er langt eldre enn islamsk kultur.

 

Og hvordan du får arabisk kultur til å bli den største innvandrer kulturen?

 

 

Ishmael er sønn av Abraham. Profet Muhammed er etterkommeren til Ishmael. Ishmael var den første araber og alle arabere stammer fra Ishmael. Muhammed er ettekommeren til Ishmael og var den første Muslim. Før hele Arabia ble Islamsk var de opprinnelige jøder som var etterkommeren til Ishmael. Følger man den originale historien så skapte Ishmael mange arabiske stammer. Og alle arabere er etterkommeren til Ishmael som er sønn av den første Jøden Abraham. Jesus er en profet i Islam fordi arabere også opprinnelig er av jødisk opprinnelse.

 

zLuVpOY.jpg

 

Hvor mye av landets opprinnelige kultur ser du i islamske nasjoner? Egypt har arabisk kultur. Iran har arabisk kultur og er en islamsk republikk. Alle nasjoner med Islam som statsform. Assimilerer seg inn i arabisk kultur. Fordi det er kun Islam som skal gjelde og da kvitter man seg med alt det andre av kulturer. Dette kalles assimilering.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Family_tree_of_Muhammad

 

Pakistanere er den største ikke vestlige gruppa, de er ikke arabere, de er muslimer med indisk kultur.

De gruppene vi har i norge som er arabere er Irakere, palestinere. Det er det, Ingen av de andre arabiske landene har gikk mye innvandring til norge,

 

Her du lest historie fra den store norske leksikon? Arabere har kolonisert store deler av India i over flere hundre år.

Muslimene ville ha sin egen nasjon i India på grunn av sin arabiske historie. Uten arabere ville det ikke eksistert noe pakistan, men en forenet India. Araberne har også assimilert store deler av india inn i arabisk kultur.

 

De første muslimer kom til Sindh allerede under kalifen Omar (634–644). I 711/712 erobret en arabisk hær, anført av den 17-årige Muhammad ibn al-Qasim, nedre del av Indusdalen. Sindh ble et kultursentrum med gode forbindelser med Bagdad der abbasidene hersket. Sent på 800-tallet satte sjia-muslimer seg fast i Multan. Mer utstrakt islamisering fant først sted under Mahmud av Ghazna (død 1030). Han var sunni-muslim, og i motsetning til muslimene i Sindh fór han hardt frem mot hinduene. Ved hans død ble Lahore hovedstad og et sentrum der islamsk kultur blomstret. Først under Muhammad av Ghor ble hovedstaden flyttet til Delhi (1198). Under senere dynastier som Khalji-sultanatet (1290–1320), Tugluq-dynastiet (1320–1413), Sayyid-herskerne (1414–51), Lodi-dynastiet (1451–1526) og Mogul-keiserne (1526–1857) var områdene som nå utgjør Pakistan, nær forbundet med resten av Nord-India.

 

https://snl.no/Pakistans_historie

Endret av Finland
Lenke til kommentar

 

Takk "Finnland" ! Tydelig at det er mye spennende stoff her. Får kose meg med vieoene du har linket til i romjulen. Hvor har du kunskapene dine fra? Er du selvlært eller har du noen utdannelse?

Mtp. at han mener visse folkeslag ikke er Homo sapiens, så setter jeg pengene mine på "selvlært".

 

 

Forskerne lager sine egne teorier. Så hvorfor skal ikke vi andre få lov til å gjøre det samme.

Disse folka har ikke evnen til å bevise at teorien er riktig.

 

Noen andre forskere tror jo at mennesker kom fra andre planeter og ble fraktet til jordkloden med romskip

http://www.ancient-code.com/researchers-suggest-humans-are-not-from-earth/

 

De har til og med en bok om dette. Humans not from earth.

http://www.amazon.com/Humans-are-not-Earth-scientific-ebook/dp/B00DKK9IX2

 

Så langt har forskere mange teorier. Så hva er galt med at jeg kommer med mitt eget?

Skal det være slik at forskere har monopol på sannhet. Alt det forskerne sier er sant, mens alt det vanlige mennesker kommer med er usant. Det finnes hundrevis av teorier om mennesket opprinnelse og ikke bare en teori.

Lenke til kommentar

Dette og posten din om den franske revolusjonen, viser klart du har en agenda, så deg gidder jeg ikke prøve å rette på deg en gang.

 

Les det jeg skriver om kongen i posten ovenfor. Ikke tro at du er overlegent andre mennesker. Det er jo bare arrogant.

Endret av Finland
Lenke til kommentar

Takk "Finnland" ! Tydelig at det er mye spennende stoff her. Får kose meg med vieoene du har linket til i romjulen. Hvor har du kunskapene dine fra? Er du selvlært eller har du noen utdannelse?

 

Er utdannet helsesekretær og farmasøyt. Ikke utdannet historiker, men liker å lese historie.

Anbefaler deg også å se på denne dokumentaren om Russiske Tsar. Det er 8 episoder så det er

bare å stikke inn på Youtube og se på dem alle sammen.

https://www.youtube.com/watch?v=USUA_1WVM8I

 

Her er også en britisk dokumentar om det ottomanske riket. Svart med hvit farge og er en klassiker.

Slike gamle dokumentarer er gull verdt. Alle partene av videoen ligger på Youtube.

 

Ønsker du å lære mer om Muslimer. Se på denne amerikanske videoen. Svart og hvit farge er klassisk.

Endret av Finland
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...