Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Beste alternativ til røkt laks = hvilken?


Kiiips

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

[...]Hvilke alternativer finnes det til røkt laks? Finnes det for eksempel noen type fisk som inneholder røykaroma?[...]

Hæ? fisk (eller kjøtt) inneholder ikke røykaroma, det kommer først når produktet blir røkt (eller tilsatt røykaroma). Om du vil ha i deg mindre røkte produkter får du bare kjøpe fisk som ikke er røkt (gravlaks f.eks) eller velge lettrøkte utgaver. Dessuten sitter det meste av stoffene fra røyken i overflaten på fisken, så velger du tykkere stykker (gjerne med skinnet på på begge sider) vil det være mindre røyk per kg vare.

Lenke til kommentar

Jeg tror det er mye i tillegg til røykelaks en skal bekymre seg for når det gjelder julemat, om en først skal begynne å bekymre seg. F.eks. alt sukkeret, fettet og saltet som er i julematen og -baksten. Dessuten er det nok slik at det en gjør i de 50,5 ukene mellom nyttår og jul er mye viktigere enn de 1,5 ukene mellom jul og nyttår. Når det kommer til helseskader og -risiko av matvarer handler det i stor grad om hyppighet og dosering. Hvor ille det er å skeie ut i blant kommer an på hva du gjør resten av året.

Endret av Dr. Chaos
Lenke til kommentar

Røykaroma er også røyk, det er ingen grunn til å anta at det er mindre skadelig. Det er ekte røyk som er fanget i vann og så dusjet over varene.

I artikkelen som trådstarter linker til står det at Mattilsynet mener aroma er tryggere.

 

Jeg spiser sjelden røykt fisk, så jeg aner ikke hva som finnes der ute. Les på pakka, så skal det stå om det er aroma eller vanlig røykt fisk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...