BuffyAnneSummers Skrevet 7. desember 2015 Del Skrevet 7. desember 2015 Hey! Jeg har en nyttårsgjest som er veganer. Jeg har veldig lyst til at hun skal nyte min deilige pannacotta med alle sammen så jeg må finne alternativer til gelatin. Uten gelatin så er det jo helt umulig å lage pudding! Hjelp! Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 7. desember 2015 Del Skrevet 7. desember 2015 Google is your friend http://www.thekitchn.com/vegetarian-and-vegan-substitutes-for-gelatin-tips-from-the-kitchn-189478 Lenke til kommentar
the_last_nick_left Skrevet 7. desember 2015 Del Skrevet 7. desember 2015 Og Agar selges i sørøstasiatiske butikker for nesten ingenting, på Sous vide Norge til ganske mye penger og på apoteket til helt latterlig mye penger. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 7. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 7. desember 2015 Tenkte mer spesifikt, som butikker jeg kan gå innom. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 7. desember 2015 Del Skrevet 7. desember 2015 Det kunne vært kjekkt å vite på forhånd Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 7. desember 2015 Del Skrevet 7. desember 2015 Agar er noe helt annet, og vil gjøre puddingen helt annerledes om du i det hele tatt lykkes. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 7. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 7. desember 2015 Ja leste at den ga en vond ettersmak som må kamufleres, noe som blir litt vanskelig med en vaniljepudding. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 7. desember 2015 Del Skrevet 7. desember 2015 (endret) Ja leste at den ga en vond ettersmak som må kamufleres, noe som blir litt vanskelig med en vaniljepudding. Har du smakt sånne geletopper fra kakedekorhylla? Det er agar. Jeg kjenner ingen ettersmak i hvert fall. Endret 7. desember 2015 av Emancipate Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 8. desember 2015 Del Skrevet 8. desember 2015 Agar agar har ikke noe ettersmak, men den har en helt annen konsistens enn gelatin. Den blir litt mer smuldrete, på en måte. For øvrig er ikke panna cotta særlig veganervennlig. Veganere spiser ikke produkter fra dyr eller dyrehold, så meieriprodukter og egg utgår. Du kan jo se på dette som en utfordring til å finne på noe annet til dessert. Du har god tid på deg. Om du har en god kombinasjon av smaker du liker å bruke (f.eks. kirsebær/sjokolade/hasselnøtter, rom/rosin, vanilje/eple/kanel, kokosnøtt/ananas), så kan du finne andre måter å formidle disse smakene. I panna cotta er puddingen mediumet du presenterer vaniljen gjennom. Du kan tilsette vanilje i veldig mye, f.eks. kokosmelk, mandel/soyamelk, sirup. Når du bare har vegetarianere å forholde deg til, eggekremer, melk/fløte, kremost, marengs, etc. Du kan bruke mye annet for å gjøre et produkt tykkere, f.eks. uvasket ris (mye stivelse), tapioca/sagogryn, potetmelk, maizena, gelatin, agar, oppvarmede eggeplommer, mel/smørjevning, gryn, etc. 1 Lenke til kommentar
Horrorbyte Skrevet 8. desember 2015 Del Skrevet 8. desember 2015 En veganer vil neppe bli begeistret over en dessert som både er – og heter – kokt fløte. Men angående agar (agar) vs. gelatin så synes jeg det fungerer fint uansett hva man velger. Hjemme pleier jeg faktisk å bruke agar til panna cotta, selv om jeg ikke er vegetarianer, og jeg synes konsistensen blir fin så lenge man passer på å dosere riktig (og husk at agar, i motsetning til gelatin, skal koke). Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 8. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 8. desember 2015 Var faktisk en veganer som syntes det hørtes deilig ut og som ba om det. Takk for tips ellers! Lenke til kommentar
Zash Skrevet 8. desember 2015 Del Skrevet 8. desember 2015 Da vet h*n enten ikke hva pannacotta er, eller hva en veganer er. Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 8. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 8. desember 2015 Da vet h*n enten ikke hva pannacotta er, eller hva en veganer er. Hun hadde da ett liv før hun ble veganer, hvor desserter ble nytet også. Det er ikke noe galt i å savne den smaken og ville oppleve den igjen, selv om den må være vegansk. Lenke til kommentar
Zash Skrevet 8. desember 2015 Del Skrevet 8. desember 2015 Da vet h*n enten ikke hva pannacotta er, eller hva en veganer er. Hun hadde da ett liv før hun ble veganer, hvor desserter ble nytet også. Det er ikke noe galt i å savne den smaken og ville oppleve den igjen, selv om den må være vegansk. Hva har du tenkt å gjøre med fløten da? Lenke til kommentar
BuffyAnneSummers Skrevet 8. desember 2015 Forfatter Del Skrevet 8. desember 2015 Da vet h*n enten ikke hva pannacotta er, eller hva en veganer er.Hun hadde da ett liv før hun ble veganer, hvor desserter ble nytet også. Det er ikke noe galt i å savne den smaken og ville oppleve den igjen, selv om den må være vegansk. Hva har du tenkt å gjøre med fløten da? Fullfet kokosmelk. Erstattet kokosmelk i mye rart, det funker fint. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå