Gå til innhold

Hjelp til slektsgransking


Wallee

Anbefalte innlegg

Hei, driver å skriver en oppgave om min oldefar. Jeg har skal plassere han i tid og historie. Jeg har funnet ut at han i en periode under andre verdenskrig satt på Grini, jeg har også datoer for når han kom og hans fangenummer. 

Dessverre sier den ikke mye om hvorfor oldefar satt på Grini. Alt jeg finner er "spionsak". Er det noen som vet om det er mulig å søke opp gamle dommer, rettskjennelser eller arkiv hos politi. Dette er jo såpass lenge siden, og personen er død, så jeg har et håp om at dette ikke går under noen lov om personvern.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+981723478

Har du sjekket med arkivverket? Og digitalarkivet? Det er en stund siden jeg forska selv, men vet det finnes en god del der. Det er vanligvis en 100 års taushetsklausul, så usikker på om du finner noe, men siden andre verdenskrig er så spesielt i seg selv, så er det ikke umulig. Digitalarkivet Har masse innskanna dokumenter og bøker.

 

Du kan kontakte Riksarkivet. De har ansatte som hjelper til å søke og oppklare ting fra arkivet. De kjenner også regler og retningslinjer. Det er mulig du må ha fullmakter fra direkte etterkommere, for å få åpnet noe, eller om du får åpnet noe selv, da du er oldebarn. Igjen; usikker. Bør ikke være umulig. Byarkiv kan også ha dokumentasjon. De har lesesaler og arkivarer som er i publikumstjeneste. Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...