nor50 Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Vet egentlig ikke hvor innlegget passer, men dette har vel med helse å gjøre.. På veldig mange pølsepakker står det nå at de må gjennomvarmes før de spises. Er dette noe fabrikantene sier bare for å være sikre (på samme måte som man advarer folk mot å tørke katten i mikrobølgeovn...) seg mot eventualiteter, eller hva er grunnen? Jeg har da gumlet kalde pølser i mange år... Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Jeg tror jeg har sett sånn advarsel på pølsepakker som tidligere ikke hadde slik advarsel. Muligens er det et vareparti som produsenten selger med bange anelser for kvaliteten...? Lenke til kommentar
Malvado Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Nåda, har vel mer med at mange er flinke til å varme på full guffe og dermed svir det utvendige mens kjernen i pølsa ikke blir varm nok, da kan diverse bakterier og til og med parasitter bli med videre... Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9 Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Kok opp vann, trekk gryta fra plata, ha oppi pølsene, vent fem minutter. Ferdig. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 De pleier på å være kokt på fabrikken, og kan spises rå ut fra pakken for dem som foretrekker det. Muligens avhengig av pølsetype. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Kok opp vann, trekk gryta fra plata, ha oppi pølsene, vent fem minutter. Ferdig. Tusen takk for tipset. Hva gjør man med grillpølser da? Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Pølser både røykes og steames så burde være minimalt med bakterier som gjør at de må oppvarmes på nytt av sluttbruker. Lenke til kommentar
Mannen med ljåen Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Det er derfor vi lurer på hvorfor enkelte pølsepakker noen ganger er merket med at man må gjennomvarme dem. Jeg har sett det før, men ikke ofte. Tror det var på en pølsetype som vanligvis ikke er merket med advarsel. 1 Lenke til kommentar
Zeph Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Kok opp vann, trekk gryta fra plata, ha oppi pølsene, vent fem minutter. Ferdig. Tusen takk for tipset. Hva gjør man med grillpølser da? Griller. Lenke til kommentar
Tastaturskriver Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Nåda, har vel mer med at mange er flinke til å varme på full guffe og dermed svir det utvendige mens kjernen i pølsa ikke blir varm nok, da kan diverse bakterier og til og med parasitter bli med videre... List gjerne opp nøyaktig hvilke parasitter som overlever å bli slynget ut av en kraftig sentrifuge, malt til gjørme og videre sentrifugert i 100°C, deretter blandet med kvernet fett, salt, krydder og noe kjøttbiter, stappet, surret i en tarm, dusjet i røyksmak, dampet i en lengre periode, kjølt ned til 4°C og til slutt pakket ned i plastpakker i kontrollert atmosfære? Må være noen skikkelig imponerende parasitter. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Kok opp vann, trekk gryta fra plata, ha oppi pølsene, vent fem minutter. Ferdig. Tusen takk for tipset. Hva gjør man med grillpølser da? Griller. Er dette riktig? Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Mye pølser er pakket i plast under selve røyke og steame prosessen og selv maskina som tar skinnet av pølsa er steamdrevet så der er det enda en dusj med steam. BTW. pølsene dusjes ikke i røyksmak, de røykes med røyk fra bøkeflis eller annet. Har jobba på en bedrift som blandt annet driver med pølseproduksjon og har skifta varmeelement i en røykgenerator og skiftet deler i en røyke/steametunell på et pølsemakeri så er ikke helt ukjent med prosessen. Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9 Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Grillpølser er faen ikke mat. Den lave prisen burde si alt. Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Eg er ikkje heilt sikker, men eg reknar med at det er på grunn av enkelte bestanddelar av pølsa som ikkje har blitt varmebehandla på samme måte som resten, slik som f.eks. tarmen som er brukt som pølseskinn. Eller så er denne informasjonen meir eit serveringstips for best mulig resultat, og ikkje eit sikkerheitsråd. Mykje slik som at det står på potet-posane at potetene skal kokast, ikkje fordi dei ikkje kan etast rå, men fordi dei blir best når dei er gjennomkokte. Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Er dette riktig? www.golittleguy.com/wp-content/uploads/2015/11/hot-dogs.jpg Nei. Flammene holder for høy temperatur. Da blir de bare svidd på utsida og rå inni. Det beste er å holde de over glørene. Hvis det er flammer må du hvertfall sørge for at flammene ikke rører pølsa. Lenke til kommentar
Kikert Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Tusen takk for forklaringen, jeg hadde aldri trodd det var slik man skulle gjøre det. Så det er ikke meningen at de skal være frossne/ kalde inni og svarte og varme utenpå? Bodsennepp er knall Lenke til kommentar
The Avatar Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 BTW. pølsene dusjes ikke i røyksmak, de røykes med røyk fra bøkeflis eller annet. Dette er eg langt ifrå overbevist om, skikkelige pølser er nok røkt på ekte vis, men det meste av billigare kjøttproduk er nok smaksatt med røykaroma, som då skal stå oppført på varedeklarasjonen. Lenke til kommentar
perpyro Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Denne aktuelle bedriften brukte røyking til alle pølsene sine i hvertfall. Lenke til kommentar
Tastaturskriver Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Det ironiske er at disse "skikkelige pølsene" som er røkt på ekte vis er uendelig mye mer skadelig for helsa enn industripølser bare i tilsatt røyksmak. Kan en egentlig kjenne forskjell på samme produkt røyket eller tilsatt røyksmak i en blindtest? Aner ikke. Men om industripølsene røykes på gamlemåten eller tilsettes smak varierer veldig, det står gjerne klart på pakken hva som er er gjort. Lenke til kommentar
Emancipate Skrevet 29. november 2015 Del Skrevet 29. november 2015 Kok opp vann, trekk gryta fra plata, ha oppi pølsene, vent fem minutter. Ferdig.Det fungerer ikke så bra hvis TS vil ha dem kalde. Kan en egentlig kjenne forskjell på samme produkt røyket eller tilsatt røyksmak i en blindtest?Når det gjelder bacon: soleklart, kunstig røyk trenger ikke like mye inn overalt. Pølser? Tvilsomt. Det er det enklere å få røykvannet inn over alt. Det er ikke alle pølser som er kokt, nei. Noen pølser er rett og slett rå, og må behandles som rå kjøttdeig. Dette gjelder selvsagt ikke grillpølser. "Fersk salami": https://no.wikipedia.org/wiki/Salami 1 Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå