Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

"Pølser må gjennomvarmes"...


nor50

Anbefalte innlegg

Vet egentlig ikke hvor innlegget passer, men dette har vel med helse å gjøre..

På veldig mange pølsepakker står det nå at de må gjennomvarmes før de spises. Er dette noe fabrikantene sier bare for å være sikre (på samme måte som man advarer folk mot å tørke katten i mikrobølgeovn...) seg mot eventualiteter, eller hva er grunnen? Jeg har da gumlet kalde pølser i mange år...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nåda, har vel mer med at mange er flinke til å varme på full guffe og dermed svir det utvendige mens kjernen i pølsa ikke blir varm nok, da kan diverse bakterier og til og med parasitter bli med videre...

 

List gjerne opp nøyaktig hvilke parasitter som overlever å bli slynget ut av en kraftig sentrifuge, malt til gjørme og videre sentrifugert i 100°C, deretter blandet med kvernet fett, salt, krydder og noe kjøttbiter, stappet, surret i en tarm, dusjet i røyksmak, dampet i en lengre periode, kjølt ned til 4°C og til slutt pakket ned i plastpakker i kontrollert atmosfære? Må være noen skikkelig imponerende parasitter.

Lenke til kommentar

Mye pølser er pakket i plast under selve røyke og steame prosessen og selv maskina som tar skinnet av pølsa er steamdrevet så der er det enda en dusj med steam.

BTW. pølsene dusjes ikke i røyksmak, de røykes med røyk fra bøkeflis eller annet.

Har jobba på en bedrift som blandt annet driver med pølseproduksjon og har skifta varmeelement i en røykgenerator og skiftet deler i en røyke/steametunell på et pølsemakeri så er ikke helt ukjent med prosessen.

Lenke til kommentar

Eg er ikkje heilt sikker, men eg reknar med at det er på grunn av enkelte bestanddelar av pølsa som ikkje har blitt varmebehandla på samme måte som resten, slik som f.eks. tarmen som er brukt som pølseskinn.

 

Eller så er denne informasjonen meir eit serveringstips for best mulig resultat, og ikkje eit sikkerheitsråd. Mykje slik som at det står på potet-posane at potetene skal kokast, ikkje fordi dei ikkje kan etast rå, men fordi dei blir best når dei er gjennomkokte.

Lenke til kommentar

Er dette riktig?

www.golittleguy.com/wp-content/uploads/2015/11/hot-dogs.jpg

Nei. Flammene holder for høy temperatur. Da blir de bare svidd på utsida og rå inni. Det beste er å holde de over glørene. Hvis det er flammer må du hvertfall sørge for at flammene ikke rører pølsa.
Lenke til kommentar

Det ironiske er at disse "skikkelige pølsene" som er røkt på ekte vis er uendelig mye mer skadelig for helsa enn industripølser bare i tilsatt røyksmak. Kan en egentlig kjenne forskjell på samme produkt røyket eller tilsatt røyksmak i en blindtest? Aner ikke. Men om industripølsene røykes på gamlemåten eller tilsettes smak varierer veldig, det står gjerne klart på pakken hva som er er gjort.

Lenke til kommentar

 

 


Kok opp vann, trekk gryta fra plata, ha oppi pølsene, vent fem minutter. Ferdig.
Det fungerer ikke så bra hvis TS vil ha dem kalde.

 

 

 

Kan en egentlig kjenne forskjell på samme produkt røyket eller tilsatt røyksmak i en blindtest?
Når det gjelder bacon: soleklart, kunstig røyk trenger ikke like mye inn overalt. Pølser? Tvilsomt. Det er det enklere å få røykvannet inn over alt.

 

Det er ikke alle pølser som er kokt, nei. Noen pølser er rett og slett rå, og må behandles som rå kjøttdeig. Dette gjelder selvsagt ikke grillpølser. "Fersk salami": https://no.wikipedia.org/wiki/Salami

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...