Gå til innhold

Fra Dell 2407WFP til monsterskjermen Philips BDM4065UC, eller?


Bornslip

Anbefalte innlegg

I 2007 kjøpte jeg meg en Dell 24" som den gangen kostet meg rett oppunder 7k, noe jeg selv synes var ekstremt å bruke på en skjerm, men den holder fortsatt koken og behovet for noe annet har aldri meldt seg, helt til jeg var på besøk hos en kompis og fikk se et monster av en 40" monitor fra Philips.

 

Det skal sies at skjermen jeg har i dag (Dell) har et S-PVA panel som kjører 1920x1200@60hz. For min del har dette fungert helt fantastisk, men skjermen er tross alt snart 10 år og alt oppstyret rundt 4K, G-Sync/Freesync, responstid osv er jo umulig å ikke få med seg.

 


Er enkelt og greit på jakt etter litt feedback her fra folk som har peiling på skjerm og kan sette seg inn i mine bruksområder for å fortelle meg om jeg er på rett spor med Philips sin 40".

 


Jeg bruker maskinen til følgende

  • Bilderedigering (Hobby)
  • Apple TV (Netflix, NRK, TV2 Sumo)
  • Gaming (Alt fra Mario på emulator til store MMORPG og FPS titler)
  • Kontor- og nettbruk
 

Philips skjermen kjører et VA panel i 4K@60hz (Displayport), noe som mest sannsylig er et par hakk over hva jeg er vant til. Det eneste jeg la spesielt merke til da jeg så den selv var ekstrem klarhet, gode viewing angles og et sortnivå min egen Dell 2407 må se langt og lenge etter.

 

Spørsmålet mitt er så enkelt som: Er det egentlig noe poeng for meg å oppgradere? 

 

Jeg synes selv 24-tommeren fra Dell holder seg godt, men jeg regner med at en hvilken som helst moderne skjerm slår den ned i støvlene. Jeg er som sagt ingen pro-gamer, men jeg setter jo pris på kvalitet og har likt "flowen" på bildet når jeg har testet 120/144hz skjermer, men om dette er et must ettersom jeg bare gamer casual er jeg i tvil om. Jeg spiller heller ikke nok til å forsvare å punge ut masse ekstra for G-sync.

 

Setter pris på saklig feedback, den neste skjermen min skal gjerne holde like lenge som Dell-skjermen har gjort, og ligge på det samme i pris (6-7k).

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...