Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Spørsmål om TP/TMC trafikkmeldinger i Norge?


pcp160

Anbefalte innlegg

Jeg er litt forvirret når det gjelder dette med trafikkmeldinger, så håper noen kan si litt om dette.

 

 

Jeg får noe trafikkmeldinger gjennom radio, og hvis jeg har kjørt et stykke lagres også meldingene så jeg feks kan høre de igjen hvis jeg går inn i "TP-memo menyen". Men i navigasjonen er TMC-symbol streket over (Dvs ikke mottak) og der jeg skal kunne velge TMC-station (hvor det på bildet under fra manualen står "Bayern 3") er grået ut. Source står på Radio, som er eneste valg. Så jeg kan ikke velge noe, og får heller da ikke opp meldinger som på bildet til høyre.

 

post-56388-0-58030600-1448204094_thumb.jpg

 

Er det altså slik at TP og TMC er to helt forskjellige ting/tjenester/teknologier?

Også lurer jeg da på om TMC ikke fungerer i Norge, eller om det bare er meg/bilen det er noe galt med. Er en 09 Audi A4 B8.

 

 

Mens jeg er i gang her, så skjønner jeg egentlig ikke helt hva som er systemet i de meldingene jeg faktisk får heller. Vil det kun virke med NRK eller er det uavhengig av radiostasjon man har på?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk Gromle og Syar, da ble jeg en god del klokere ifht teknologien. Og ikke minst at min opplevelse av at TA/TP-varsler virker noe tilfeldig, nok er normal.

 

Men skulle gjerne hatt disse varslene om veiarbeid, stengning, kolonne, køer, osv på kartet, og at det blir tatt hensyn til ved rutekalulering. Så lurer fortsatt på om Norge ikke har noen TMC-sending, eller om det kun er hos meg det ikke virker?

Lenke til kommentar

Men skulle gjerne hatt disse varslene om veiarbeid, stengning, kolonne, køer, osv på kartet, og at det blir tatt hensyn til ved rutekalulering. Så lurer fortsatt på om Norge ikke har noen TMC-sending, eller om det kun er hos meg det ikke virker?

Jeg får det sporadisk. Men det virker som om NRK er veldig variabel angående hvor ofte de oppdaterer. Enkelte uker er nesten alt av hendelser inne på kartet, andre ganger ingenting.

Lenke til kommentar

Takk igjen. :)

 

Da frykter jeg at mangelen på TMC hos meg muligens kan være et VAG/Audi-problem.

 

For jeg kjøpte bilen med original-kart (2009-versjon) og merket fort at TMC ikke virket. Så jeg søkte litt rundt det problemet, og fant litt info/diskusjon om temaet hvor Møller hadde svart at det beklageligvis hadde skjedd en glipp der Becker/Navteq (produsent av hhv hardware/software for navigasjonen i A4) trodde at norge ikke brukte TMC, og for å spare plass derfor hadde fjernet TMC bibliotekene i 2009/2010. Dette var de kjempelei seg for og skulle nå fikses, og være i orden med 2011 eller 2012 kartene. Nyeste info jeg fant var en sur melding om at han nå hadde 2013-kart, fortsatt ingen TMC.

 

Ikke vet jeg om dette er forklaringen, men i tilfelle noen andre skulle lure på det samme, så kjøpte jeg nytt orginial 2015 kart (for blodpris), og fortsatt ingen TMC. :hrm:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...